ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ !!!
ΤΟ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ

 (ΕΦΙΑΛΤΗΣ) ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
Η λεγόμενη Νέα Εποχή του Υδροχόου (Ν.Ε.) αποτελεί ως γνωστόν το ποιμαντικό πρόβλημα της δεκαετίας τού 90. Αυτό επισημάνθηκε ήδη από τον μακαριστό π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο και διαπιστώθηκε από την Β' Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων ιερών Μητροπόλεων επί θεμάτων αιρέσεων, που έλαβε χώρα στο Κυβέρι Αργολίδος το 1990, με θέμα: Το Σύνδρομο της "Νέας Εποχής" και η αλήθεια της Ορθοδοξίας.
Η Νέα Εποχή είναι το αρχαίο εωσφορικό ψέμα με νέα μορφή. Επαναλαμβάνει αυτό που είπε ο διάβολος στον Αδάμ και την Εύα ότι δηλαδή ο άνθρωπος είναι από την ίδια του τη φύση Θεός.
Οι βασικοί στόχοι της Νέας Εποχής, όπως περιγράφονται στα βιβλία των σημαντικοτέρων εκπροσώπων της, Alice Bailey, Benjamin Creme, Pavid Spangler, Vera Alder, Marilyn Ferguson, John Randolph Price, Mueller Robert κ.α. είναι δύο:
1. Η επιβολή μιας Νέας Τάξεως Πραγμάτων σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο, δηλαδή μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης με επικεφαλή τον αναμενόμενο από τούς νεοεποχίτες Μεσσία ή Αβατάρ της Νέας Εποχής και,
2. Η επιβολή μιας Νέας Τάξεως Πραγμάτων σε θρησκευτικό επίπεδο, δηλαδή μιας παγκόσμιας συγκρητιστικής θρησκείας ή πανθρησκείας.
Αυτοί οι δύο βασικοί στόχοι, αποτελούν το λεγόμενο από τούς νεοεποχίτες Σχέδιο, το οποίο προωθεί Το Τάγμα.
Μέσω του Τάγματος είναι οι εξυψωμένοι διδάσκαλοι, μερικοί από αυτούς θεωρούνται ότι δεν έχουν υλικό σώμα (πρόκειται δηλαδή για δαιμονικές οντότητες), ενώ άλλοι είναι άνθρωποι του χρήματος μυημένοι στην υπόθεση.
Οι δύο βασικοί σκοποί (πολιτικοοικονομικός και θρησκευτικός) όχι απλώς συνδέονται, αλλά σε τελική ανάλυση σχεδόν ταυτίζονται. Ο ψευδομεσσίας της Νέας Εποχής, φιλοδοξεί να είναι επικεφαλής και της παγκόσμιας κυβέρνησης και της δαιμονικής πανθρησκείας.
Όλα αυτά βέβαια, δίνουν ίσως την εντύπωση σεναρίου επιστημονικής φαντασίας. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι. Το Σχέδιο όχι απλώς υπάρχει δημοσιοποιημένο στα βιβλία των σημαντικότερων νεοεποχιτών, αλλά και το βλέπουμε καθημερινά να προωθείται στην πράξη.
Εμείς εδώ θα αναφερθούμε κυρίως, όπως άλλωστε το δηλώνουμε στον τίτλο στον δεύτερο στόχο, δηλαδή στη Νέα Τάξη Πραγμάτων σε θρησκευτικό επίπεδο.
Το προτεινόμενο, ήδη και σε επίπεδο Ο.Η.Ε. έμβλημα της επιδιωκόμενης πανθρησκείας, είναι κυκλική παράσταση, όπου στην περιφέρεια του κύκλου υπάρχουν, πάλι μέσα σε μικρότερους κύκλους, τα σύμβολα των εξ μεγάλων θρησκειών του κόσμου (Χριστιανισμού, Ioυδαϊσμού, Ισλάμ, Ινδουϊσμού, Βουδισμού, Tαοϊσμού) και στο κέντρο του μεγάλου κύκλου η φράση: Ειρήνη και αγάπη στη Γη.
Η Lola Davis, προφήτις της Νέας Εποχής, υπόσχεται ότι ο Χριστός της Νέας Εποχής, θα φέρει νέες αποκαλύψεις και θα καθοδηγήσει στην εγκαθίδρυση της Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας.
Κατά την Lola Davis, μέχρι να επιστρέψει αυτός, ο μέγας Αβατάρ υπάρχει μία ευθύνη που βαραίνει κάθε άνθρωπο να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια κοινωνία που θα υποδεχθεί τη Νέα Παγκόσμια Θρησκεία για τη Νέα Εποχή. Ο αναμενόμενος αυτός Μεσσίας της Νέας Εποχής (στην πραγματικότητα ψευδοχριστός ή Αντίχριστος), θα είναι ένας Μεγάλος Παγκόσμιος Διδάσκαλος για τούς ανθρώπους κάθε θρησκείας, καθώς και για τούς άθρησκους.
Για να επιτευχθεί η πανθρησκεία θα πρέπει να συγκλίνουν οι θρησκείες. Πώς θα γίνει αυτό; Ας ακούσουμε τον Robert Mueller πρώην βοηθό γενικό γραμματέα του Ο. Η. Ε. και σημαντικό εκπρόσωπο της Ν.Ε. Γράφει στο βιβλίο του «Η Νέα Γένεση». Οι θρησκείες πρέπει:
Να επιταχύνουν τον Οικουμενισμό και να δημιουργήσουν κοινά παγκόσμια θρησκευτικά ιδρύματα, τα όποια θα βρουν τα μέσα και τους θρησκευτικούς εμπνευστές, πού θα υποστηρίξουν λύσεις των παγκοσμίων προβλημάτων.
Να υψώσουν τη σημαία των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) σ' όλους τους χώρους λατρείας.
Να προσευχηθούν και να οργανώσουν παγκόσμιες συμπροσευχές1.
Το 1975 στον Ο.Η.Ε. σε μια συνάντηση εκπροσώπων διαφόρων θρησκειών εξεδόθη αυτή η διακήρυξη:
Η κρίση της εποχής μας προκαλεί τις παγκόσμιες θρησκείες να απελευθερώσουν μία νέα πνευματική δύναμη υπερβαίνοντας τα θρησκευτικά, πολιτιστικά και εθνικά σύνορα.. Υποστηρίζουμε μία νέα πνευματικότητα πού θα απορρίψει την απομονωτικότητα και θα κατευθυνθεί προς μία πλανητική συνείδηση2.
Γράφει ο Robert Mueller στο προαναφερθέν βιβλίο του: Πρέπει να ενωθούμε με τους ινδουιστές αδελφούς μας και να ονομάσουμε από δω και πέρα τον πλανήτη μας Βράχμα ή Πλανήτη του θεού3.
Επίσης ο Mueller παρατηρεί:
Οι θρησκείες πρέπει να συνεργάζονται ενεργά για να προσφέρουν μία καλύτερη κατανόηση των μυστηρίων της ζωής και της θέσης μας στο Σύμπαν. Η θρησκεία μου σωστή ή λάθος και το έθνος μου σωστό ή λάθος πρέπει να εγκαταλειφθούν μια για πάντα στην Πλανητική Εποχή.
Προοδευτική απλοποίηση και ενοποίηση... θα λάβει χώρα στον θρησκευτικό τομέα λέγει η Vera Alder στο βιβλίο της «When humanity comes of age».
Και συνεχίζει: Η θρησκεία δεν θα είναι πλέον μία πλευρά της ανθρώπινης ζωής, αλλά η σχεδόν υποσυνείδητη βάση κάθε ενέργειας. Οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν τον σκοπό και την παρουσία του Θεού σε κάθε μέρος της δημιουργίας καθώς και του εαυτού τους, ώστε δεν θα μπορούν να διαχωρίσουν την θρησκεία από την επιστήμη, την εκπαίδευση ή την κυβέρνηση. Η ολοκλήρωση θα έχει γίνει πλήρης4.
Ρωτά η Lola Davis: Τι θα συμβεί στις μεγάλες σημερινές θρησκευτικές ομάδες;
Και απαντά: Οι σημερινές θρησκείες πιθανόν να συνεχίσουν να λειτουργούν αρχικά όπως σήμερα.. Καθώς όμως οι αντιλήψεις της Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας θα επικυρώνονται επιστημονικά, θα γίνονται γνωστές και θα διαδίδονται, οι σημερινές θρησκείες θα κάνουν αλλαγές και θα εξελιχθούν σε κέντρα της Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας5.
Ας δούμε όμως ποια είναι τα βασικά δόγματα της επιδιωκόμενης πανθρησκείας.
Οι προδιαγραφές της πανθρησκείας ξεκινούν από την αντίληψη περί Θεού, ανθρώπου και κόσμου, πού έχουν οι ομάδες της Ν.Ε. και ταυτίζονται εν προκειμένω με τις αντιλήψεις των ανατολικών θρησκειών και του αποκρυφισμού. Είμαστε στο κατώφλι της Ν.Ε. (πρβλ. και κατώφλι 21ου αι.). Είναι το βασικό μήνυμα πού διοχετεύεται. Περιμένουμε νέες αλήθειες, νέο Μεσσία (κάθε κοσμική εποχή έχει τον δικό της). Θα είναι μια χρυσή εποχή φώτισης... Ο Χριστιανισμός πού ευθύνεται για τα σημερινά προβλήματα (πόλεμοι, πείνα, μόλυνση περιβάλλοντος) θα ζαρώσει, θα χαθεί, καθώς τραγούδησαν και οι Μπητλς. Όσοι μένουν προσκολλημένοι στην παλιά εποχή είναι άνθρωποι πού βρίσκονται σε κατώτερο εξελικτικό επίπεδο. Εάν εμμείνουν σ' αυτή την προσκόλληση, θα μετατεθούν σε άλλο επίπεδο ύπαρξης (δηλαδή θα θανατωθούν), ώστε να εξελιχθούν σε επόμενη τους μετενσάρκωση. Αυτό ονομάζεται στη γλώσσα της Ν.Ε. πράξη καθάρσεως. (Κάτι σαν την τελική λύση του Γ' Ράιχ του Χίτλερ για Εβραίους, Σέρβους, τσιγγάνους και άλλους ανεπιθύμητους). Μάλιστα η πράξη καθάρσεως θα είναι, όπως λένε, μια πράξη υψίστης αγάπης (!!!)Υιοθετείται το ολιστικό μοντέλο, ο απόλυτος πανθεϊστικός μονισμός, (εν το πάν της Θεοσοφίας). Σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο γίνεται λόγος, πληθωρικός μάλιστα τον τελευταίο καιρό, για παγκοσμιοποίηση.
Ανοίγουμε εδώ μια παρένθεση, πού πιστεύω ότι χρειάζεται, για να πούμε ότι η Θεοσοφία των Blavatsky, Besant, Bailey και διαδόχων, είναι η πραγματική πνευματική μητέρα της Νέας Εποχής. Με τον θρησκευτικό συγκρητισμό της θέτει τις βάσεις της πανθρησκείας. Καμία θρησκεία δεν είναι πάνω από την αλήθεια, είναι το βασικό εωσφορικό δόγμα της Θεοσοφίας. Όλες οι θρησκείες έχουν ψήγματα της αλήθειας. Καμία δεν έχει ολόκληρη την αλήθεια. Εννοείται ότι ολόκληρη την αλήθεια έχει η Θεοσοφία πού ισχυρίζεται ότι κανείς δεν έχει ολόκληρη την αλήθεια. Όποτε όλες οι θρησκείες θα πρέπει να συνεισφέρουν το μερίδιο τους. Η κάθε μία να εμπλουτίσει τις άλλες και να εμπλουτισθεί από αυτές. Αυτή ακριβώς είναι η βασική ιδέα διοργανώσεων όπως το Κοινοβούλιο των θρησκειών του κόσμου (Σικάγο 1893 και 1993 Ασσίζη 1986 κ.α.ό.).
Ας ακούσουμε τι λέγει ο Ινδός Γκουρού Βιβεκανάντα κατά την ομιλία του στο Α' Κοινοβούλιο των θρησκειών του κόσμου (Σικάγο 1893), του οποίου υπήρξε ο βασικός εμπνευστής:
Αν κάποιος από αυτό το ακροατήριο ελπίζει ότι αυτή η ενότης θα έρθει με το θρίαμβο μιας οποιασδήποτε θρησκείας και τον αφανισμό των άλλων, σ' αυτόν δεν έχω παρά να πω: Αδερφέ μου οι ελπίδες σου θα διαψευσθούν. Μήπως επιθυμώ οι Χριστιανοί να γίνουν Ινδουιστές; Προς Θεού! Μήπως επιθυμώ οι Ινδουιστές ή οι Βουδδιστές να γίνουν Χριστιανοί; Προς Θεού! ... Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να γίνουν Ινδουιστές, ούτε Βουδδιστές ούτε και αυτοί να γίνουν Χριστιανοί. Αλλά κάθε θρησκεία θα πρέπει να αφομοιώσει το πνεύμα των άλλων θρησκειών, διατηρώντας ωστόσο τις ιδιαιτερότητες της, προκειμένου να αναπτυχθεί σύμφωνα με τους δικούς της νόμους.
Μόνο πού ο Ινδός Γκουρού δεν είναι ειλικρινής. Χαρακτηριστικό αλλά και αποκαλυπτικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα από τον πύρινο λόγο του σε φοιτητές στο Mandras κατά τη επιστροφή του στην Ινδία, όπου του έγινε αποθεωτική υποδοχή:
Αυτό είναι το μεγάλο ιδανικό πού βρίσκεται μπροστά μας, και ό καθένας πρέπει γι' αυτό να οπλιστεί - η άλωση του κόσμου από την Ινδία - τίποτε το λιγότερο από αυτό, και όλοι εμείς πρέπει να οπλισθούμε και να τεντώσουμε γι' αυτό το σκοπό κάθε νεύρο... Σήκω, Ινδία, και κυρίευσε τον κόσμο με την πνευματικότητα σου... Αυτό πού πρέπει να κυριεύσει τη Δύση είναι η πνευματικότητα....6
Κλείνουμε την παρένθεση και συνεχίζουμε την απαρίθμηση των βασικών δογμάτων της πανθρησκείας:
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Θεό (εκτός από εκείνους πού ομολογούν πίστη μόνο στο Θεό, θα συμπληρώναμε εμείς). Πίστευε, λένε, ό,τι θέλεις, μόνο μην είσαι μονόδρομος. Αυτός είναι ο λεγόμενος δογματικός πλουραλισμός. Ο πλουραλισμός, όπως τον εννοεί η Ν.Ε., ανάγεται σε δόγμα, σε κεφαλαιώδες άρθρο πίστεως. Όποιος δεν αποδέχεται αυτό το δόγμα χαρακτηρίζεται από τους κήρυκες της Ν.Ε. φουνταμενταλιστής, φανατικός και μισαλλόδοξος.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε, λένε, αξιολογικές κρίσεις για τους διαφόρους δρόμους. Λέγει χαρακτηριστικά ο Mueller υπάρχουν 500 θρησκείες• δεν θα σας έφθανε ο χρόνος της ζωής σας για να αποφασίσετε ποια είναι καλύτερη... Συνεπώς όλες οι θρησκείες είναι νόμιμοι δρόμοι πού οδηγούν στον ίδιο σκοπό - το ίδιο και ο Χριστιανισμός. Η αλήθεια του Ευαγγελίου έτσι σχετικοποιείται. Η Ορθοδοξία τίθεται στο επίπεδο των θρησκειών πού είναι ανθρώπινα δημιουργήματα.
Και συνεχίζουμε την απαρίθμηση των εωσφορικών δογμάτων της δαιμονικής πανθρησκείας:
Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του Θεός (είναι το ψέμα του αρχαίου όφεως). Μόνο πού αυτή τη θεϊκή του φύση δεν την έχει συνειδητοποιήσει. Για να το επιτύχει αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις διάφορες τεχνικές διεύρυνσης της συνείδησης, γιόγκα, διαλογισμό κ.λ.π. Στόχος η αυτο-γνωσία, αυτο-εξέλιξη, αυτο-πραγμάτωση, αυτο-σωτηρία του ανθρώπου με τις δικές του μόνο δυνάμεις χωρίς τη βοήθεια του Θεού.
Η αγάπη για τον εαυτό (Εαυτό) είναι η μεγαλύτερη αγάπη. Και αν αγαπάτε 1000 θεούς αλλ' όχι τον εαυτό σας, δεν πετυχαίνετε τίποτε, λέγει ένας εκπρόσωπος της Ν.Ε.
Και άλλος: Προσκυνήστε τον εαυτό σας, τιμήστε και λατρέψτε την ύπαρξη σας. Ο Θεός πού κατοικεί μέσα σας είναι ο ίδιος ο εαυτός σας7. Έτσι η υπερηφάνεια ανεβαίνει σε ύψη δαιμονικά για να ρίξει στη συνέχεια τον ταλαίπωρο άνθρωπο στο βάθος της αβύσσου.
Η Ν.Ε. προτρέπει τους ανθρώπους, κυρίως μέσω των μηνυμάτων πού διοχετεύονται από τα Μ.Μ.Ε. να ζουν μια ελεύθερη ζωή με σεξ, βία και μαγικές τελετές. Έτσι κολακεύει τα πάθη, δεν ζητά μετάνοια ούτε αγώνα για πνευματική αλλαγή στην ζωή (βλ. και κάρμα).
Βασικότατο δόγμα εξάλλου της πανθρησκείας είναι η πίστη στο κάρμα και τη μετενσάρκωση στον δήθεν νόμο δηλαδή των επαναγεννήσεων.
Λένε επίσης ότι η φύση είναι ένθεη. Όποτε ως συνέπεια έρχεται η λατρεία της Μητέρας Θεάς Γης (Γαίας), των θηλυκών θεοτήτων και η επιστροφή στην αρχαία ειδωλολατρεία.
Έχουμε μέσα μας, λένε, απόκρυφες δυνάμεις, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.
Η πίστη στην αστρολογία, μαντεία κ.λ.π. είναι επίσης βασικό άρθρο πίστεως της Ν.Ε.
Άλλες μυστηριακές - αποκρυφιστικές διδασκαλίες προβάλλονται επίσης από την Ν.Ε., όπως η ύπαρξη δήθεν ενεργειακών κέντρων (των λεγομένων τσάκρας) στον άνθρωπο. Η θρησκευτικής τάξεως πίστη της Ν.Ε. συμβαδίζει τάχα με τις επιστήμες, μοντέρνα Φυσική κ.λ.π. (Fritjof Capra κ.ά.).
Πίστη στην εξέλιξη (Δαρβινισμός).
Ο άνθρωπος είναι Θεός εν εξελίξει, αλλά πρέπει να είναι υποταγμένος στους πιο εξελιγμένους ανθρωπο-θεούς.
Μέσα στο Σχέδιο και στην τακτική τους είναι και η κατασυκοφάντηση της Αγίας Γραφής και των αληθειών της πίστεως μας, με ένα τρόπο όμως έντεχνο και σταδιακό. Όχι εξ αρχής και ούτε κατά μέτωπον. Έτσι, προβάλλουν τις ακόλουθες βασικές θέσεις:
 Δεν υπάρχει προσωπικός Θεός.
 Ο Ιησούς δεν είναι ο μονογενής Υιός του Θεού και δεν είναι ο μόνος Χριστός.
 Ο Ιησούς δεν πέθανε για τις αμαρτίες μας.
 Δεν υπάρχει αμαρτία ούτε διάκριση καλού -κακού (όλοι είμαστε αθώοι). Η μόνη αμαρτία πού παραδέχεται η Νέα Εποχή είναι η αποτυχία να φθάσει κανείς στη συνείδηση ότι είναι Θεός!
 Δεν υπάρχει η Αγία Τριάδα.
 Η Αγία Γραφή είναι γεμάτη λάθη. Αυτή η θέση παρουσιάζεται σταδιακώς. Σε πρώτη φάση λένε ότι είναι σπουδαία η Αγία Γραφή, μετά την παρουσιάζουν ως κατώτερη από τις άλλες Γραφές, και στο τέλος την παρουσιάζουν γεμάτη δήθεν λάθη.
 Δεν υπάρχει Παράδεισος και Κόλαση.
 Κάθε άνθρωπος είναι από τη φύση του Θεός. Όταν το συνειδητοποιήσει, αυτό είναι η Β' Παρουσία (δηλαδή, το να αναφωνήσει βλασφήμως Εγώ ειμί Θεός).
 Οι Χριστιανοί είναι ο Αντίχριστος.
 Ο Ιησούς και ο Χριστός είναι δύο διαφορετικές οντότητες
 Παραλλήλως, διαστρεβλώνοντας το Αγάπα τον πλησίον σου, προβάλλουν το νεοεποχικό Αγάπα το Θεό του πλησίον σου!
Το (προτεσταντικό) Εθνικό Συμβούλιο των Εκκλησιών των Η.Π.Α., έχει προ καιρού απαιτήσει την αντικατάσταση των λέξεων Κύριος και Βασιλεύς με τη λέξη Κυρίαρχος. Το Συμβούλιο αυτό, όπως και ομολογίες εκπροσωπούμενες στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ), απηχώντας τη λεγόμενη φεμινιστική θεολογία, ζητούν επίσης να αντικατασταθεί η λέξη Θεός με τη φράση Ο Πατέρας και Μητέρα μας. Ακόμα και ο όρος Υιός, ο οποίος αναφέρεται στον Ιησού, τον Υιό του Θεού δεν είναι αρκετά καλός για το Εθνικό Συμβούλιο των Εκκλησιών, πού επιμένει να αντικατασταθεί με τον ουδέτερο όρο παιδί (πρόκειται για την πρόταση υιοθέτησης της λεγομένης περιεκτικής γλώσσας, κάτι βεβαίως τελείως αντι-Γραφικό).
Για να διαδώσουν τις απόψεις των αυτές οι κήρυκες της ψευδεπίγραφης Ν.Ε. - πού είναι πολύ παλιά, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για την αναβίωση με νέα μορφή του αρχαίου εωσφορικού ψέμματος της αυτοθεώσεως - προτείνουν και την έκδοση Νέας Βίβλου. Ο Robert Mueller μάλιστα εισηγείται τη σχετική πρωτοβουλία να έχει ο Ο.Η.Ε. για να αποδείξει ότι είναι ένας μοντέρνος βιβλικός οργανισμός.
Μην ξεχνούμε ότι ήδη αυτό το έκανε, για να προβάλει τον εαυτό του ως μεσσία της Ν.Ε., ο Κορεάτης ψευδομεσσίας Σάν Μυούνκ Μούν. Μάλιστα το πρώτο αντίτυπο αυτής της Παγκόσμιας Αγίας Γραφής επεδόθη στον Μούν από Έλληνα ομότιμο καθηγητή Θεολογικής Σχολής στο πλαίσιο πανηγυρικής τελετής πριν από μερικά χρόνια.
Τι θα Περιέχει η Βίβλος της Νέας Εποχής;
Οι ηγέτες της Νέας Εποχής συμφωνούν στην μορφή και την σύνθεση της. Η Lola Davis έχει γράψει ότι συμπεριλαμβανομένων όλων των Βίβλων, απ' όλες τις θρησκείες, υπάρχει και νέα γνώση πού προσφέρεται για να περιληφθεί στη Βίβλο της Νέας Εποχής.
Σ' αυτόν τον αιώνα, λέγει, υπάρχουν νέα δεδομένα πού πριν δεν προσφέρονταν. Ανάμεσα σ' αυτά είναι τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, οι τεράστιοι θησαυροί των Θρησκευτικών Γραφών, πού βρέθηκαν στην Ποτάλα του Θιβέτ, τα συγγράματα πού παραλήφθηκαν από την Βίβλο του τέταρτου αιώνα, τα γραπτά του Teilhart de Chardin και την καλά φυλαγμένη στο παρελθόν γνώση της Αρχαίας Σοφίας πού περιέχεται στα γραπτά του Θιβετιανού στα βιβλία της Alice Bailey, καθώς επίσης και τα γραπτά μυστικιστών διαφόρων θρησκειών, οι διδασκαλίες πού προσφέρουν οι Ροδοσταυρίτες και πολλά βιβλία πάνω στο Βουδισμό και τις Ινδουιστικές φιλοσοφίες και πρακτικές...
Πιθανόν αρκετή από αυτή τη γνώση θα μπορούσε επωφελώς να χρησιμοποιηθεί για την εναρμόνιση των μεγάλων θρησκειών με την Νέα Παγκόσμια Θρησκεία της Νέας Εποχής.8
Ας δούμε τώρα ποια είναι η τακτική για να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος της εγκαθιδρύσεως της πανθρησκείας. Η σύγκρουση δεν θα πρέπει να είναι κατά μέτωπον, διότι έτσι σκληραίνει η στάση τους λέγει χαρακτηριστικά η Ferguson 9.
Η άλωση θα επιτευχθεί με τη σταδιακή αλλοίωση του φρονήματος, η οποία συνίσταται κυρίως στο να πιστεύει κανείς ότι μπορεί συγχρόνως να ανήκει και στην Ορθόδοξη Εκκλησία και σε μια οργάνωση της Ν.Ε. Έτσι στόχος δεν είναι να αδειάσουν οι εκκλησίες, αλλά, ει δυνατόν, να γεμίσουν με ανθρώπους πού όμως θα έχουν αλλοιωμένο φρόνημα.
Γι' αυτό και όλες σχεδόν οι οργανώσεις της Ν.Ε. δρουν με προσωπεία στοχεύοντας στη διάβρωση και στη σύγχυση.
Στο πλαίσιο της δόλιας αυτής τακτικής προβάλλεται η ανάγκη του διαλόγου όλων με όλους, με σκοπό την άμβλυνση των δογματικών διαφορών (δογματικός μινιμαλισμός) εν ονόματι μιας νεφελώδους αγάπης κενής περιεχομένου. Ωσάν να υστερούντο αγάπης οι ομολογητές και οι μάρτυρες της πίστεως μας.
Γράφει σχετικά ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος:
Οι Άγιοι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας προ-τίμησαν να χύσουν το αίμα τους, παρά να αποδώσουν οποιαδήποτε τιμή ή αναγνώριση σε άλλους θεούς. Θα αρκούσε μια απλή υπόκλιση για να τους γλυτώσει από το μαρτύριο! Όμως σήμερα βρίσκονται Χριστιανοί (στο Κοινοβούλιο των θρησκειών του κόσμου, Σικάγο, 1993, ή στην Ασίζη το 1986) πού εορτάζουν με ειλικρίνεια και αμοιβαία εκτίμηση την πλούσια ποικιλία του θρησκευτικού κόσμου!10
Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς εν προκειμένω και για την συμμετοχή των Ορθοδόξων στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, η πανσπερμία των προτεσταντικών ομολογιών του οποίου, δημιουργεί ένα τέτοιο πνευματικό κλίμα πού ίσως είναι ώριμο πλέον για μια ηρωική έξοδο των Ορθοδόξων από αυτό. Αυτό βέβαια θα αποφασισθεί από τις ίδιες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Ας σημειωθεί ότι μέσα στο Π.Σ.Ε. υπάρχουν ομάδες οι όποιες ούτε το Τριαδικό δόγμα δέχονται, ενώ άλλες έχουν καθιερώσει ακόμη και ευχές για γάμους ομοφυλοφίλων !
Ένα στοιχείο επίσης της τακτικής των ομάδων της Ν. Ε. και μάλιστα των λεγομένων νεοφανών αιρέσεων, πού αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της Ν.Ε., είναι και η προσπάθεια απομονώσεως και κατασυκοφαντήσεως των εντεταλμένων επί θεμάτων αιρέσεων και του έργου των. Απευθύνονται στους προϊσταμένους μας, παρουσιαζόμενοι ως καλοί χριστιανοί (!), και λένε ότι τάχα εμείς με το φανατισμό μας ζημιώνουμε το έργο της Εκκλησίας (!). Επίσης, για να εξουδετερώσουν όποιον ασκεί κριτική στην οργάνωση τους, τον χαρακτηρίζουν ναζιστή (!). Τα ζήσαμε όλα αυτά στην περίπτωση του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου. Με τέτοια μέσα τον πολέμησαν το διαλυθέν πλέον Κ.Ε.Φ.Ε., το όποιο τώρα εμφανίζεται ως Εκκλησία της Σαηεντολογίας, και άλλες παρόμοιες οργανώσεις.
Ας δούμε μέχρι ποιου σημείου έχει προχωρήσει η διάβρωση διεθνώς. Γράφει σχετικώς η μάγισσα Miriam Starhawk, αναφερόμενη στην Αμερική: Η διδασκαλία του τελετουργικού και της Ιστορίας της θρησκείας της θεάς σε ιερείς, λειτουργούς, καλόγριες και χριστιανούς καθοδηγητές ήταν μία νέα εμπειρία πού άξιζε όμως τον κόπο. Βρήκα τους μαθητές, πολύ δεκτικούς στις καινούργιες ιδέες, πεινασμένους για νέες μορφές λατρείας και πολύ δημιουργικούς... Με μεγάλη μου χαρά ανακαλύπτω ότι υπάρχει ένα τόσο ισχυρό ρεύμα μέσα στις Χριστιανικές εκκλησίες πού βλέπει με συμπάθεια το Ειδωλολατρικό Πνεύμα και επιθυμεί να γνωρίσει τις Διδασκαλίες της Αρχαίας θρησκείας.11
Και η Ruth Montgomery ομολογεί:
Όταν έγραψα διστακτικά το «Μία Αναζήτηση για την Αλήθεια» το 1965 φοβόμουν τον εξοστρακισμό μου από την θρησκευτική μου κοινότητα. Αντίθετα, κατακλύσθηκα από προσκλήσεις προτεσταντών κληρικών για να μιλήσω από τους άμβωνες τους και από την Καθολική Ακαδημία για να μιλήσω στους σπουδαστές της.12
Συμπεράσματα
Από όσα μέχρι στιγμής εξετέθησαν - μικρό δείγμα σε σχέση με όσα θα μπορούσε κανείς να προσκομίσει - έγινε πιστεύουμε φανερός ο δαιμονικός χαρακτήρας της επιδιωκόμενης νεοεποχικής πανθρησκείας.
Έγιναν επίσης φανερές οι δόλιες μεθοδεύσεις της Ν.Ε., η οποία προς άγραν οπαδών δια της καλλιέργειας συγχύσεως, ισχυρίζεται δαιμονικά ότι όλες οι θρησκείες είναι νόμιμοι δρόμοι πού οδηγούν στον ίδιο σκοπό, δηλαδή στην αυτοθέωση, παράλληλα όμως αποκαλύπτει λιγότερο ηχηρά το πραγματικό της πιστεύω, ότι δηλαδή όποιος δεν αποδέχεται αυτά τα δόγματα της δεν έχει θέση στην Νέα Τάξη Πραγμάτων πού πονηρά μας ετοιμάζει.
Τη στάση των Χριστιανών έναντι των νεοεποχικών παρασυναγωγών τύπου Κοινοβουλίου των θρησκειών του κόσμου (Σικάγο 1893 και 1993), τύπου Ασσίζης 1986 και άλλων παρομοίων, πού στο πλαίσιο του νεοεποχικού δογματικού πλουραλισμού απαιτούν διάλογο των πάντων με τους πάντες και υιοθέτηση του μοντέλου τους, κατηγορώντας σε αντίθετη περίπτωση για φανατισμό και μισαλλοδοξία, τη σωστή λοιπόν αυτή στάση, περιγράφει στο βιβλίο του Αντιμετώπιση των αιρέσεων ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος με τα εξής λόγια:
Παραθρησκευτικές οργανώσεις αυτού του τύπου παρομοιάστηκαν από ξένο ερευνητή (Gerd Meyer, Βερολίνο) με οργανώσεις της μαφίας. Τι είδους διάλογο μπορεί να κάνει κανείς με τέτοιες ομάδες; Έργο της Εκκλησίας και των ποιμένων της Εκκλησίας σ αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι ο θρησκευτικός διάλογος, αλλά η αποκάλυψη του αληθινού προσώπου των ομάδων αυτών πίσω από το όποιο προσωπείο.
Ο Χριστός προειδοποίησε τους ποιμένες της Εκκλησίας και τους κάλεσε να προσέχουν τα πρόβατα από εκείνους τους λύκους, πού έρχονται με ένδυμα προβάτου. Λεν μας είπε να κάνουμε μ' αυτούς διάλογο, αλλά να αποκαλύψουμε το αληθινό τους πρόσωπο, ώστε έγκαιρα να τους αναγνωρίσουν οι άνθρωποι και να προφυλαχθούν από αυτούς.13

Σημειώσεις
1. Texe Marrs, ενθ. Ανωτ., σ. 38.
2. Βλ. Marilyn Ferguson, "The Aquarian Conspiracy", σ. 369.
3. Βλ. Robert Mueller, "New Genesis", σ. 186
4. Βλ. , Vera Alder, "When Humanity comes of age", σ. 37
5. Lola Davis "Toward a World Religion for the New Ages", σ. 187-188.
6. Βλ. περιοδικό Διάλογος τ.1 (Ιαν.-Απρ. 1994) σ. 16
7. Βλ. Texe Marrs: Νέα Εποχή. Τα σκοτεινά μυστικά της, σ. 197.
8. Βλ. Lola Davis: Towards a World Religion for the New Age, σ. 25
9. Βλ. Texe Marrs ένθ. άνωτ. α. 201
10. Βλ. Διάλογος τ.1, σ.20
11. Βλ. Miriam Starhawk, Circle Network News, κατά παράθεσιν Texe Marrs ένθ. άνωτ. σ.200
12. Βλ. Texe Marrs ένθ. άνωτ. σ.215
13. Βλ. π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου, Αντιμετώπιση των αιρέσεων. Προβληματική και Στρατηγική, σελ. 200-201

Πηγή: Διάλογος, τ. 13-16


Σάτυα Σάι Μπάμπα «Αρμονική Ζωή»

Φαίνεται ότι από οπαδούς του Σάι Μπάμπα ζητήθηκε η ίδρυση σχολείου στην Ελλάδα με βάση τις αρχές του «Σάι» καθώς και ενός Ιδρύματος φιλανθρωπικού χαρακτήρα επίσης με βάση τις ίδιες αρχές. Να υποθέσουμε ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια φιλανθρωπίας στην Ινδία και ότι ή Ελλάδα είναι για τους γκουρούδες ένας παράδεισος φιλανθρωπίας, ένα . . . ελτοράντο παροχής εκπαιδεύσεως σε παιδιά;
Εδώ να πούμε ότι στην Ελλάδα ο Ρόμπερτ Νάτζεμυ, γκουρού της αιρέσεως «Αρμονική Ζωή», έχει οπαδούς που κάνουν στον Σάι Μπάμπα προσκηνυματικά ταξίδια ενώ ο ίδιος διδάσκει τα ίδια με τον Σάι Μπάμπα.

Σχόλια: Το κίνημα Σάι Μπάμπα βρίσκεται στην παράδοση του Ινδουισμού με προσθήκες από άλλες θρησκείες. Η απολυταρχική απαίτηση του Σάι Μπάμπα είναι χαρακτηριστική σε πολλές σέκτες-αιρέσεις. Η διδασκαλία και οι πρακτικές της ομάδας του Σάι Μπάμπα δεν συνδέονται με την Βιβλική-Χριστιανική πίστη. Στην επικέντρωση στο πρόσωπο του Γκουρού σαν δρόμου αυτογνωσίας και αυτοθεραπείας, με την πίστη ότι ο ίδιος είναι ο «δημιουργός», υπάρχει ο κίνδυνος για τον οπαδό του να μεταθέσει την δικιά του υπευθυνότητα και ελευθερία στον Γκουρού και να εξαρτηθεί πλήρως απ' αυτόν.
Φυσικά δεν μπορεί κάποιος να είναι οπαδός του Σάι Μπάμπα ή της «Αρμονικής Ζωής», όπως ονομάζεται στην Ελλάδα η οργάνωση του (με υπογκουρού τον Μπόμπ Νάτζεμυ) και να είναι συγχρόνως και Ορθόδοξος Χριστιανός.
Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ οι ομιλίες του Ρ.Η. Νατζεμυ προβάλλονται μέχρι τώρα σε διάφορες και τυχαίες ώρες στο ΤΗΛΕΦΩΣ.
Διαφημίζουν τον εαυτό τους με αυτά τα λόγια:
ΣYNEPΓAΣIA ΓIA THN ANΘPΩΠINH APMONIA
Mια συνεργασία τριών Σωματείων και μια επιτροπή Γιατρών, Ψυχολόγων και Ψυχίατρων ......και άλλα πολλά παχιά λόγια .......

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ Αρχιμ. π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλου 
Μετενσάρκωση Μία ακόμα διδαχή τού όφεως

ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ CHANNELING

ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Αύρα
Μια αύρα, σύμφωνα με την New Age μεταφυσική, είναι ένα χρωματιστό περίγραμμα, ή ένα σύνολο συνεχών περιγραμμάτων, που υποτιθέμενα πηγάζουν από τις επιφάνειες αντικειμένων. Οι αύρες δεν πρέπει να συγχέονται με τα φωτοστέφανα ή την άλω των αγίων, που χρησιμοποιούνται από την Χριστιανική εικονογραφία για να απεικονίσουν την φώτιση ως συνέπεια της θεϊκής χάρης. Στη New Age μεταφυσική, ακόμα και οι ταπεινές αμοιβάδες έχουν αύρα, όπως έχουν και τα κουνούπια και οι κοπριές! Η αύρα υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει ένα υπερφυσικό ενεργειακό πεδίο ή ζωτικό πεδίο, που περιβάλλει όλα τα πράγματα.
ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ -ΑΥΡΩΝ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ-ΙΑΣΕΩΝ-ΡΕΙΚΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ: ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ή ΕΠΙΣΤΗΜΗ;

Ν' απευθυνθούμε σ' εκείνους που αναζητούν στην Αστρολογία τη γαλήνη και ασφάλεια που τους αρνείται η κλονισμένη κοινωνία μας. Ακόμα, στους ακατάρτιστους επιστημονικά μελετητές, οι οποίοι τις περισσότερες φορές περιστασιακά ασχολούνταν με θέματα Αστρολογίας και Αποκρυφισμού. Σ' όλους αυτούς θέλουμε να υπενθυμίσουμε το πόσο εύκολο είναι να εξαπατηθούν ή σε χειρότερες περιπτώσεις να χάσουν μέσα στον σχηματιζόμενο ιστό του υπέρλογου αποκρυφιστικού δέους, τη ψυχική και συναισθηματική ισορροπία που τους έχει απομείνει.
Φίλε μας, κατανοούμε την κοινωνική, ψυχική και συναισθηματική αναγκαιότητα που σε οδηγεί στα σκοτεινά μονοπάτια που διάλεξες. Γνώριζε όμως ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά, αν δεν γνωρίζει αυτός ο ίδιος πως να τη σβήνει. Μη αναζητάς τη λύση των προβλημάτων σου στα πλαίσια μιας φυσικής γνώσης που δεν μπορείς να κατανοήσεις! Υπάρχει, έκτος της γνώσης, κι ένας άλλος πια σίγουρος δρόμος που οδηγεί στη λύτρωση. Ο δρόμος της πίστης στο Θεό.

Η ΑΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού
Ομ. Καθηγητού Θεολογικής Σχολής Πανεπ. Αθηνών.


Από το βιβλίο: Σύγχυση-Πρόκληση-Αφύπνιση, Εκδ. Αρμός, Αθήνα 1991
Η αστρολογία είναι στην εποχή μας ένα είδος λαϊκής θρησκείας. Και όταν λέγω λαϊκής, το επίθετο δεν αναφέρεται σ' αυτό που η κοινωνιολογία και η πολιτική μας έχουν μάθει να ονομάζουμε λαό. Την πλατειά, δηλαδή, πληθυσμιακή βάση, που κατά κανόνα είναι λιγότερο καλλιεργημένη και κοινωνικά υποβιβασμένη. Μέσα σ' αυτό τον απλό λαό υπάρχει σοφία, που θα ᾽πρεπε να τη ζηλεύουν πολλοί από τους επώνυμους του κοινωνικού χώρου και τους θεωρουμένους σοφούς και γραμματισμένους. Αντίθετα σε κάθε προσδοκία η αστρολογία επηρεάζει περισσότερο, όπως οι στατιστικές τουλάχιστον αποδεικνύουν, ανθρώπους των ανωτέρων κοινωνικών τάξεων και μάλιστα εκείνους που κρατούν την τύχη των λαών της γης στα χέρια τους. Και δεν είναι λίγες φορές, που τα μέσα μαζικής ενημερώσεως μας κάνουν να απορούμε, πληροφορώντας μας ότι κάποιοι μεγαλώνυμοι πολιτικοί, ακόμη και Αρχηγοί Κρατών, δεν κάνουν τίποτε, αν δεν συμβουλευθούν τον αστρολόγο τους. Το σπουδαίο δε είναι ότι είναι αδύναμοι εσωτερικά και υποδουλωμένοι στα «στοιχεία του κόσμου τούτου» (Κολ. 2,8), ώστε να ρυθμίζουν όχι μόνο την πορεία της προσωπικής τους ζωής, αλλά και τις πολιτικές ενέργειές τους με βάση το ωροσκόπιο τους.
Σε τέτοιες στιγμές είναι που διερωτάται κανείς αν έχει πεθάνει η ειδωλολατρία, τουλάχιστον στην λεγόμενη χριστιανική κοινωνία μας, και αν έχουν όλοι αυτοί οι αιχμάλωτοι της δεισιδαιμονίας πληροφορηθεί ότι ο «Χριστός ετέχθη» και ο ήλιος της Δικαιοσύνης ανέτειλε στον κόσμο. Αν λάβει δε κανείς υπόψη και το πλήθος των μάγων και την κοινωνική δυναμική τους, συμπεραίνει ότι όσα γίνονταν στην προχριστιανική αρχαιότητα, με τους μάντεις και τους οιονοσκόπους, εξακολουθούν να γίνονται και σήμερα στην εποχή του διαστήματος και της υψηλής τεχνολογίας.
Ο άνθρωπος του αυτοθαυμαζόμενου για τα επιτεύγματά του αιώνα μας δεν έπαψε να ζει μέσα στην αφέλεια και τη δεισιδαιμονία και να καταντά τελικά θύμα στα χέρια επιτήδειων ερασιτεχνιτών, που θησαυρίζουν με τη βλακεία μας. Διότι η αστρολογία δεν έχει καμιά απολύτως επιστημονική υπόσταση. Και τούτο φαίνεται, απλούστατα, από το γεγονός ότι κανείς αστρονόμος δεν θα δεχόταν ποτέ να γίνει δεκτός σε μια επιστημονική αστρονομική εταιρία ένας αστρολόγος. Κάτι τέτοιο θα ήταν ο χειρότερος υποβιβασμός της επιστήμης του.
Τι είναι, λοιπόν, εκείνο που ωθεί, όχι μόνο τους αγραμμάτους, αλλά και τους επαιρομένους για τη σοφία τους και κοινωνικά καταξιωμένους στην καθοδήγηση των αστρολόγων; Πέρα από τα καθαρά πνευματικά αίτια ( οι άγιοι Πατέρες μας μιλούν σε τέτοιες περιπτώσεις για επιρροή του διαβόλου), βασική αιτία, νομίζουμε, είναι η απουσία κάθε σχέσεως των προσώπων αυτών με την αλήθεια του Ευαγγελίου. Ακατήχητοι και τελείως άγευστοι χριστιανικής ζωής, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν, ότι η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού και η μόνη μας ασφάλεια είναι η άκτιστη Χάρη και Αγάπη Του. Αθεμελίωτοι, ανασφαλείς, περιδεείς «συλλαγωγούνται» διά της...κενής απάτης», όπως θα έλεγε ο Απ. Παύλος (Κολ.2,8).
Παρασύρονται, δηλαδή, από τις κούφιες και απατηλές και έξω από κάθε πραγματικότητα προβλέψεις των αστρολόγων, οι οποίοι, πέρα από μια γνώση για τα ζώδια και τις κινήσεις τους, έχουν πλήρη άγνοια για την επίδραση που μπορεί να έχουν αυτά στη ζωή του ανθρώπου. Αρκεί να μελετήσει κανείς δειγματοληπτικά τα ωροσκόπια στις εφημερίδες μιας ημέρας για να διαπιστώσει αν υπάρχει σ' αυτά κάποια σοβαρότητα. Αυτό ακριβώς κηρύσσει, συνοψίζοντας και στο σημείο αυτό όλη την εκκλησιαστική πατερική παράδοση ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός. Και κρίνουμε σκόπιμο, μια και μιλούμε γι αυτό το θέμα, να παρουσιάσουμε τη σχετική διδασκαλία του, όπως εκτίθεται στο περίφημο έργο του « Εκδοσις ακριβής της Ορθοδόξου Πίστεως» [β1,21].
Ο άγιος Ιωάννης αρχίζει με μία διαπίστωση: « Οι Έλληνες- ειδωλολάτρες δηλαδή- δέχονται ότι όλα, όσα αναφέρονται σε μας, διέπονται από την ανατολή και τη δύση και τη σύνοδο (συζυγία) των άστρων...Με αυτά βέβαια ασχολείται η αστρολογία». Επιβεβαιώνει, δηλαδή, αυτό που ελέχθη παραπάνω, ότι η αστρολογία και η παρατήρηση των αστρικών σωμάτων γεννήθηκε μέσα στην προχριστιανική πλάνη. Προχωρεί δε στη τοποθέτησή του ως Χριστιανός απέναντι στην αστρολογία και τους υποστηρικτές της: « εμείς όμως υποστηρίζουμε, ότι από τα άστρα προέρχονται προμηνύματα βροχής και ανομβρίας, ψύχους και θερμότητος, υγρασίας και ξηρασίας και ανέμων και όσων έχουν σχέση με αυτά, ουδέποτε όμως προμηνύματα των πράξεων μας».
Ο χριστιανός θεολόγος και θεούμενος πατέρας άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός στηρίζεται στα καθαρά επιστημονικά δεδομένα της εποχής του, που δεν διαφέρουν φυσικά από τα δεδομένα της σημερινής επιστήμης. Γνωρίζει τα ζώδια και την κίνησή τους. Δέχεται δε τη φυσική λειτουργία των αστέρων μέσα στο σύμπαν, αλλά όχι και την επίδρασή τους στη ζωή των ανθρώπων. Η θέση του όμως παίρνει στη συνέχεια καθαρά θεολογικό και πνευματικό χαρακτήρα: «Επειδή δημιουργηθήκαμε από το Δημιουργό με ελεύθερη βούληση, είμαστε κύριοι των πράξεών μας. Διότι, αν όσα πράττουμε, τα κάνουμε λόγω της κινήσεως των αστέρων, τότε ό,τι κάνουμε γίνεται αναγκαστικά.
Ό,τι όμως γίνεται αναγκαστικά, δεν είναι ούτε αρετή, ούτε κακία». Το ερώτημα όμως που θέτει ο ιερός Δαμασκηνός στη συνέχεια, είναι, ότι « αν τα πάντα κατευθύνονται αναγκαστικά», από κάποια ανάγκη, τότε χάνεται η πρόνοια και διακυβέρνηση του κόσμου από το Θεό. « Εμείς υποστηρίζουμε- καταλήγει- ότι δεν είναι τα ίδια τα άστρα αίτια κανενός από αυτά που συμβαίνουν...».
Η πρόνοια του Θεού από τη μια και το αυτεξούσιο, η ελευθερία δηλαδή, του ανθρώπου από την άλλη, είναι τα επιχειρήματα του ιερού Δαμασκηνού απέναντι στην πλάνη της αστρολογίας και της παρατηρήσεως των ζωδίων. Είναι η χριστιανική τοποθέτηση απέναντι στο θέμα, που δεν μπορεί ποτέ να αλλάξει.
Η αστρολογία δεν έχει καμιά δύναμη να προβλέψει την πορεία της ζωής του ανθρώπου. Και αν παρ' ελπίδα κάποια πρόβλεψή της επαληθεύσει, τότε ισχύει πάλι ο λόγος του ιερού Δαμασκηνού ( Β4,18): «Προλέγουν (καμιά φορά) και οι δαίμονες, άλλοτε μεν διότι(ως πνεύματα) βλέπουν όσα συμβαίνουν σε μακρινή απόσταση και άλλοτε, διότι προσπαθούν να τα συμπεράνουν με το στοχασμό τους. Γι αυτό και ψεύδονται τις περισσότερες φορές. Δεν πρέπει, λοιπόν, να τους δίνει κανείς εμπιστοσύνη, ακόμη και όταν λέγουν την αλήθεια».
Γιατί, θα συμπληρώσουμε, και αν ακόμη ο διάβολος μας φανερώσει (κάποια) αλήθεια για το εγγύς μέλλον μας, δεν μπορεί να μας προστατεύσει, παρά μόνο ο Θεός, ο μόνος Κύριος της ζωής μας, κατά την πιστότητά μας στο θέλημα του.

Η Μέθοδος Σίλβα [SILVA MIND CONTROL]
π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

Μυστικισμός
Σκοπός του Μυστικισμού είναι η βιωματική, υπαρξιακή αναζήτηση, η άμεση σχέση και η πνευματική ένωση με τον Θεό η το θείο• αυτή επιδιώκεται με αυτοσυγκέντρωση, προσευχή, απάθεια, θεωρία, έκσταση. Ο Μυστικισμός αποτελεί συνήθως το διαισθητικό στοιχείο στη θρησκευτική εμπειρία και εμφανίζεται σε όλες σχεδόν τις θρησκείες, από τις πιο πρωτόγονες έως τις πιο εξελιγμένες. Κάποτε αναπηδά μέσα από πετρώδεις περιοχές μιας εξωτερικής θρησκευτικότητας, δίνοντας νέα άνθηση στο θρησκευτικό αίσθημα

ΟΙ «ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
της κ. Δάφνης Βαρβιτσιώτη

«Βουλεύεσθαι και λογίζεσθαι ταυτόν» Αριστοτέλης

Επανερχόμενοι στη δράση της «νέας» τηλεόρασης, υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτή φαίνεται να πρωτοστατεί στον «αόρατο» πόλεμο που διεξάγει ο «Νέος Διαφωτισμός» κατά της «παλαιάς» σκέψης.
Απομένει τώρα να αναλυθεί η δράση των τηλεοπτικών διαμορφωτών γνώμης και καθοδηγητών σκέψης τους οποίους αυτή επιλέγει, ούτως ώστε να διαπιστωθεί η συμβολή τους τόσο στον «κατευνασμό» και τον «λήθαργο» στον οποίον έχουν βυθισθεί οι δυτικές κοινωνίες2, όσο και στην «δημιουργική καταστροφή», για την επικράτηση της Νέας Εποχής. Όσοι παρακολουθούν την «νέα» τηλεόραση με αναλυτικό και κριτικό πνεύμα, διαπιστώνουν ότι, οι σύγχρονοι ινστρούχτορες-εκπαιδευτές3 είτε «στρατευμένοι», είτε χρησιμοποιούμενοι εν αγνοία τους εφαρμόζουν, μέσω αυτής, τις ακόλουθες, κυρίως, μεθοδεύσεις:
Εξουδετερώνουν την λογική των τηλεθεατών, «αποδομώντας» κάθε αυτονόητο, και επαναπροσδιορίζοντας το, επί «νέας», «πολιτικώς ορθής» βάσης, η οποία, στην ουσία, το αντιστρέφει, προς δόξαν του «Νέου Διαφωτισμού». Π. χ. : «Σε μια ''σωστή'' δημοκρατία, η πλειοψηφία οφείλει να υποτάσσεται στην μειοψηφία».
Παραλύουν την λογική, δια της «αφελούς», «αντικειμενικής» και «δημοκρατικής» τήρησης ίσων αποστάσεων μεταξύ δικαίου και αδίκου, θετικού και αρνητικού, καλού και κακού, θύματος και θύτη, ηθικού και ανήθικου, ομαλού και διεστραμμένου, νομίμου και παράνομου, επιστήμης και τσαρλατανισμού, Χριστιανισμού και σεκτών κ. ο. κ.
Καταστρέφουν κάθε πνευματικό, ηθικό, εθνικό, κοινωνικό, θρησκευτικό έρεισμα του δυτικού ανθρώπου, με τον δογματικό πλουραλισμό4, δηλαδή, με την σχετικοποίηση του απόλυτου και την απολυτοποίηση του σχετικού. Π. χ. : «Πρέπει να αποδεχτούμε κάθε άποψη ως εξ ίσου έγκυρη, αφού δεν υπάρχει μία και μόνη αλήθεια, και ο κάθε ένας μας είναι φορέας της δικής του αλήθειας».
Παραλύουν την κριτική ικανότητα των τηλεθεατών, δημιουργώντας πνευματικό χάος, αβεβαιότητα και σύγχυση με αλληλοσυγκρουόμενα και αλληλοαναιρούμενα μηνύματα, τα οποία προβάλλουν ως ισόκυρα. Έτσι, καλούν τον τηλεθεατή να αποδεχθεί ότι, «ο δυτικός πολιτισμός είναι καταστροφικός, αυταρχικός, εκμεταλλευτής του Τρίτου Κόσμου, κ.ο.κ.», ως ισόκυρο προς το «οι Ευρωπαίοι, που είναι πολιτισμένοι. . . « τον καλούν να ντραπεί επειδή θεωρεί την ομοφυλοφιλία διαστροφή, ενώ, ταυτόχρονα, τον καλούν να ντραπεί επειδή «όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ομοφυλόφιλοι» τον καλούν να είναι άτεγκος έναντι των καπνιστών, αλλά να δείχνει «κατανόηση» για τα ναρκωτικά (ιδιαίτερα για τα «μαλακά») αν πιστεύει σε Μία και Μόνη Αλήθεια, τον εγκαλούν ως «φανατικό» ή «φασίστα», και τον καλούν να αποδεχθεί μία «νέα» Μόνη Αλήθεια, ότι: «Δεν υπάρχει μία Μία και Μόνη Αλήθεια», κ. ο. κ.
Ενσταλάζουν ενοχές σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο για πράξεις ή παραλείψεις μεμονωμένων ατόμων, ή πολιτικών ή διοικητικών φορέων. Π. χ. «Ως κοινωνία οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας που ο δράστης κατακρεούργησε το θύμα» «έχουμε όλοι ευθύνη. . . », είτε για τους θανάτους από ναρκωτικά, είτε για την πορνεία, είτε για τις πυρκαγιές, είτε για τις πλημμύρες, τις καταρρεύσεις κ.ο.κ. Εφαρμόζουν, δηλαδή, την θεωρία της συλλογικής ευθύνης, που συμπτωματικά; ταυτίζεται με την επιδιωκόμενη από την Θεοσοφία εξαφάνιση της προσωπικής συνείδησης και στην «ομαδοποίηση» όλων των επιμέρους συνειδήσεων σε ΜΙΑ κοινή συνείδηση; «Ο άνθρωπος μπαίνει στην συνείδηση της Μονάδος, του ΕΝΟΣ», «. . . Η προσωπικότητα σβήνει και η πλάνη τελειώνει. Αυτό είναι το επιστέγασμα του Μεγάλου Έργου. . . »5.
Ενσταλάζουν «συνείδηση μικρότητας» στους τηλεθεατές, εξαπολύοντας εναντίον τους καταιγισμό ενοχών και υποτιμήσεων σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο, και ειδικά τον δυτικό άνθρωπο, με κύριο όπλο την οικολογία. Π.χ. : «Ο άνθρωπος είναι καταστροφικό ον», «ο άνθρωπος είναι κατώτερος από τα ζώα, τα οποία, ενώ έχουν και αυτά ψυχή, δεν καταστρέφουν το περιβάλλον και τον πλανήτη» ή «αντίθετα μ' εμάς τους «πολιτισμένους» που εκμεταλλευόμαστε και καταστρέφουμε τον Πλανήτη, η τάδε φυλή Αυστραλίας (της Αφρικής, Ινδίας κ.ο.κ. ) σέβεται την φύση και ζη σε αρμονία με αυτήν».
Ενσταλάζουν «συνείδηση μικρότητας» σε όλο το κοινωνικό και εθνικό σύνολο, εξαπολύοντας εναντίον του καταιγισμό ενοχών και υποτιμήσεων, συντρίβοντας όλα τα «παλαιά» κυρίως τα εθνικά, πνευματικά, ιστορικά και θρησκευτικά δεδομένα του: Π. χ. «οι Ευρωπαίοι, που είναι πολιτισμένοι. . . », «ο Έλληνας είναι απαίδευτος, αγράμματος, εξυπνάκιας, τεμπέλης, εκμεταλλευτής, νεόπλουτος, σκληρός με τα ζώα, κ. α. », «ο αρχαιοελληνικός (ή ο βυζαντινός) πολιτισμός ήταν μια τυραννική αποικιοκρατική ιμπεριαλιστική δύναμη», «ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σφαγέας των λαών», «ζούμε σε ένα ανελεύθερο θεοκρατικό καθεστώς». . . κ. ο. κ.
Παραλύουν οποιαδήποτε νόμιμη αντίδραση, επιβάλλοντας τα «ιδανικά» του «Νέου Διαφωτισμού»6 δια της πνευματικής τρομοκρατίας και με εκβιαστικές συλλογιστικές. Π. χ. «Η Χ θέση είναι η ορθή. Όποιος διαφωνεί είναι προκατειλημμένος, αντιδραστικός, εθνικιστής, θρησκόληπτος, φασίστας, ρατσιστής, κ.ο.κ. » «Η ευθανασία αποτελεί κορυφαία κατάκτηση της πολιτισμένης Λύσης, ο σημερινός Έλληνας, όμως, δεν έχει φθάσει ακόμα στο επίπεδο να εκτιμήσει την κατάκτηση αυτή».
Εξουθενώνουν τις αντιστάσεις και υποκλέπτουν την συναίνεση του κοινού, εφαρμόζοντας την μέθοδο της σταδιακής φθοράς: Επαναφέρουν επί τάπητος, αόκνως και με διερευνητική «αφέλεια», τα «ιδανικά» του «Νέου Διαφωτισμού», παρ' όλον ότι αυτά έχουν επανειλημμένως καταρριφθεί και μάλιστα ενώπιον τους από ειδήμονες επί τη βάσει εμπεριστατωμένων στοιχείων σε προηγούμενες συζητήσεις. Επιλέγουν, όμως, κάθε φορά διαφορετική βαθμιαίως πιο «χαλαρή», πιο «διαλλακτική» και πιο «ενδοτική» σύνθεση καθοδηγητών γνώμης, ώστε, τελικώς, να καταλήξουν στην κατάλληλη «καθησυχαστική» σύνθεση δηλαδή στην σύνθεση που είτε ενεπίγνωστα, είτε λόγω ανεδαφικότητας θέτει ως προϋπόθεση εφαρμογής των «ιδανικών» αυτών, δήθεν αυστηρούς στην ουσία όμως, προσχηματικούς και ανεφάρμοστους όρους για να καταλήξει να αποφανθεί συναινετικά.
Ευνουχίζουν ανώδυνα κάθε βάσιμη αντίδραση, παρουσιάζοντας τον Χριστιανισμό ως μια άνευ όρων υποχώρηση έναντι κάθε αξίωσης, πρόκλησης ή προσβολής, προβάλλοντας μια ψευδοχριστιανική εκβιαστική αγαπολογία του τύπου: «Ο Χριστός είναι αγάπη, άρα, όποιος αντιδρά στις κοινωνικές, οικονομικές, εθνικές, ηθικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές κλπ μεταβολές που επιβάλλονται, δεν είναι χριστιανός» ή «Ο Χριστός δεν χρειάζεται προστάτες, συνεπώς αποδεχθείτε πολιτισμένα κάθε βεβήλωσή Του».
Οδηγούν σε πνευματική (και βουλητική) παράλυση, όταν έχοντας ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού υπερασπιζόμενοι ιστορικές, θρησκευτικές, ηθικές και άλλες παλαιές θέσεις οι ίδιοι τις παραλλάσσουν, τις διαστρεβλώνουν, τις διαβάλλουν ή τις αναιρούν. Ή, όταν ηγηθέντες κινήσεων που υπεραμύνονται «παλαιών» ιδεών τις απεμπολούν ή όταν υιοθετούν, ως «ορθό» ή ως «λογικό», ένα από τα «νέα ιδανικά» του «Νέου Διαφωτισμού».
Αποσυνθέτουν την Χριστιανική πίστη στην συνείδηση του κοινού, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών εμφορούνται είτε ενεπίγνωστα, είτε όχι από υλιστικές θεωρίες, πεποιθήσεις, τάσεις, αντιλήψεις, οι οποίες εξυπηρετούν τον «Νέο Διαφωτισμό». Άλλοι, πάλι, θέτουν τον πήχη της σωτηρίας τόσο ψηλά, ώστε ο καθημερινός, ο μέσος Χριστιανός τηλεθεατής να αποκαρδιώνεται και να καταφεύγει στους αστρολόγους προς επίλυση των προβλημάτων του.
Παραλύουν την βούληση των τηλεθεατών, προβάλλοντας ή υιοθετώντας (ή δια της σιωπής τους) τις καταιγιστικές καταστροφολογίες, που τους τρομοκρατούν.
Αποσυνθέτουν την «παλαιά» σκέψη και την «παλαιά» περί άνθρωπου και περί κόσμου αντίληψη, όταν σε αντιπαραθέσεις της με τα «ιδανικά» του «Νέου Διαφωτισμού» την «υπερασπίζονται» με αδύναμα και σαθρά επιχειρήματα, ή καλούν ως υπερασπιστές της άτομα «ανυποψίαστα», ή με ανεπαρκείς γνώσεις, ή «επικοινωνιακής» ανεπαρκή, ή άτομα που ενεπίγνωστα την εκθέτουν, την διαστρέφουν ή την καταστρέφουν.
Καθιστούν τους τηλεθεατές πνευματικά και ψυχικά απάτριδες, υπεραμυνόμενοι αλλά κατά τρόπο βίαιο, χυδαίο, ακραίο, ή ακόμα και γελοίο των «παλαιών» αξίων και ιδανικών, ή των πολιτικών ή θρησκευτικών πιστεύω τους (δηλαδή, διαβάλλουν, εκθέτουν, διαστρεβλώνουν, γελοιοποιούν και καθιστούν αποκρουστικές, αν όχι και επικίνδυνες τις «παλαιές» θέσεις).
Παραλύουν την κριτική ικανότητα των τηλεθεατών, απουσιάζοντας ως έγκυρες προσωπικές γνώμες άσχετων ατόμων επί σοβαρών επιστημονικών θεμάτων π. χ. απόψεις δημοσιογράφων, ηθοποιών ή μουσικών που θεολογούν μουσικών, θεολόγων ή ιερέων που πολιτικολογούν πολιτικών αναλυτών που χριστολογούν ηθοποιών που «δωδεκαθεΐζουν», αποκρυφιστών που μεταλλάσουν την αρχαιοελληνική φιλοσοφία, ή αποδίδουν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό σε εξωγήινους, κ.ο.κ.
Εξουδετερώνουν τον «παλαιό» άνθρωπο, και εξαφανίζουν την εμπειρία και τις κατακτήσεις χιλιετιών, παρεμβαίνοντας «επανορθωτικά» σε κάθε τομέα της ζωής του, με αποτέλεσμα αυτός να χάνει βαθμιαία και χωρίς να το αντιληφθεί τις βεβαιότητες του, καθώς και την προσωπική του ικανότητα σκέψης, κρίσης, αξιολόγησης, ιεράρχησης και απόφασης.
Καταστρέφουν τον «παλαιό» άνθρωπο, εξιδανικεύοντας το «νέο» πρότυπο, τον ηττημένο άνθρωπο, το «ανθρώπινο αν»: Τον άνθρωπο, δηλαδή, που αγνοεί ότι έχει εξουδετερωθεί η βούλησή του, διότι του την έχουν τεχνηέντως υποκαταστήσει με πάθη «χωρίς σύνορα» σε ό,τι αφορά στα ηθικά, σεξουαλικά, οικογενειακά, πνευματικά, θρησκευτικά κ.λ.π. δεδομένα του.
Κατακερματίζουν τον «παλαιό» κοινωνικό ιστό, υποδαυλίζοντας με πρόσχημα την «ενημέρωση» και τον «προβληματισμό» διάφορες αντιπαραθέσεις (π. χ. μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων και κοινού, πεζών και οδηγών, διορισμένων και αδιόριστων, καπνιζόντων και «παθητικών καπνιστών», ομοφυλοφίλων και ετεροφυλόφιλων, κ. ο. κ. ).
Κατακερματίζουν τον «παλαιό» ψυχοπνευματικό ιστό, υποδαυλίζοντας προς χάριν της «ελευθερίας της σκέψης» και της «ελεύθερης διακίνησης των ιδεών» αντιπαραθέσεις μεταξύ «δεξιάς» και «αριστερής» ιδεολογίας, μεταξύ αποκρυφισμού ή αστρολογίας ή δωδεκαθεΐας ή σεκτών και Χριστιανισμού, μεταξύ Παλαιού και Νέου Εορτολογίου, μεταξύ Παπισμού και Ορθοδοξίας, κ. ο. κ.
Οικοδομούν τον «νέον άνθρωπο», «συμβουλεύοντας» το τηλεοπτικό κοινό με «νέες» θέσεις επί παντός επιστητού, «για το καλό του»:
Τον καθοδηγούν στο πως να ντύνεται, πως να διασκεδάζει, ποιόν να θαυμάζει, ποιόν να μιμείται, τι να αγοράζει, τι να τρώει, τι να τραγουδά, τι να διαβάζει, τι να πιστεύει και τι να λατρεύει, πως να σκέφτεται, πως να γυμνάζεται, πως να κάνει έρωτα, πως να φέρεται στα παιδιά του, ακόμα και πως να αναπνέει, πως να κοιμάται, πως να «ελέγχει τα όνειρα» του, αλλά και πως να πεθαίνει, και πως να διαθέσει την σορό του.
Οδηγούν στην μοιρολατρία (εξαφάνιση της βούλησης), μυώντας τους τηλεθεατές στον αποκρυφισμό (συχνά μάλιστα, αναμειγνύοντας σ' αυτόν και τον Χριστιανισμό), σε ανατολικές ή νεοεποχίτικες δοξασίες (κάρμα, μετενσάρκωση, θετική σκέψη, θετική-αρνητική ενέργεια, «αύρα», πνευματισμό, αναδρομές σε προηγούμενες ζωές), στην αστρολογία κ.λ.π. Προωθούν ιδιαίτερα την πίστη στην μετενσάρκωση, προς μεγάλη ικανοποίηση της θεοσοφίστριας Α. Μπέηλυ, η οποία έγραφε; «Το δόγμα της μετενσάρκωσης θα είναι ένα από τα καθοριστικά κλειδιά της Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας»7.
Αποσυνδέουν τους τηλεθεατές από την πραγματικότητα, βυθίζοντάς τους σε μιαν εικονική πραγματικότητα, προς δόξαν της Θεοσοφίας, που θέλει ο άνθρωπος να θεωρεί αυταπάτη την πραγματικότητα: Αποσιωπώντας πραγματικά προβλήματα και ζητήματα καθοριστικής σημασίας, αναλώνονται σε ατέρμονους ψευδεπίγραφους, παραπλανητικούς και προσχηματικούς «προβληματισμούς» για θέματα ήσσονος σημασίας. Η εξασφαλίζουν σε λίγα άτομα συμμετοχή σε τηλεπαιχνίδια, όπου αυτά ζουν «εικονικά», ενώ απασχολούν τους υπόλοιπους με την παρακολούθηση της εικονικής πραγματικότητας, και κατόπιν με «προβληματισμούς» επ' αυτής «στήνουν» «ζαχαρένιες» εκπομπές, όπου ανούσιες επιπολαιότητες «συζητώνται» και αναλύονται με «σοβαρότητα» προβάλλουν καταιγισμό κινηματογραφικών ταινιών που εντέχνως υποβάλλουν ως απόλυτα θεμιτές, απίθανες, εξωφρενικές και εξωπραγματικές καταστάσεις (ταυτόχρονη ύπαρξη σε παράλληλα σύμπαντα, ανταλλαγή προσωπικοτήτων, ταξίδια στον χρόνο, εξωγήινους, κ. λ. π. ). Εδραιώνουν την Νέα Εποχή στην συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού, αναφερόμενοι συνεχώς σ' αυτήν, χωρίς, ωστόσο, να προβαίνουν σε περαιτέρω επεξηγήσεις, διερεύνηση, ή αναφορά στους «νικητές» που κινούν τα νήματά της, με αποτέλεσμα να τους διατηρούν συμπτωματικά; αθέατους. Συγκεκριμένα, παρουσιάζουν κάθε επώδυνη μεταβολή, ωσάν να πρόκειται περί αναπότρεπτου φυσικού φαινομένου (πχ. «στην νέα παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας είναι φυσικό να. . .», ή «είμαστε πλέον στην Νέα Εποχή, οπότε, αναγκαστικά πρέπει να αποδεχθούμε ότι. . .»).
Εδραιώνουν την νεοεποχίτικη υποκουλτούρα: Προσκαλούν σε «σοβαρές» εκπομπές άτομα με «δυνάμεις», «θεραπευτές», «ενορατικούς», αστρολόγους κ.λ.π. σιωπούν αιδημόνως για τον γενικευμένο καταιγισμό ναρκωτικολαγνείας, διαστροφικού ερωτισμού, μαγείας και σατανολατρίας, κ. α. .Νομιμοποιούν, εμμέσως, την αστρολογία στην συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού και τις προβλέψεις διαφόρων αστρολόγων (σύμφωνα με τις οποίες «με το 2000, μπαίνουμε στην Εποχή του Υδροχόου, μια Νέα 'Εποχή που θα φέρει τεράστιες μεταβολές σε όλους τους τομείς της ζωής μας»), όταν αποσιωπούν τους πραγματικούς λόγους που καθιστούν αναπόφευκτες τις μεταβολές που επιφέρει η Νέα Εποχή.
Νομιμοποιούν, εμμέσως, όσες αιρέσεις, σέκτες και καινοφανείς θρησκείες «προφήτευαν» την έλευση μιας Νέας Εποχής, ενός Καινούργιου Κόσμου, ενός Νέου Κόσμου κ.ο.κ. , αποδεχόμενοι οι ίδιοι την Νέα Εποχή ως αναπότρεπτο φυσικό φαινόμενο (ειδικά, νομιμοποιούν την Θεοσοφία και τα παρακλάδια της, που εκτός του ότι προωθούν την εσωτεριστική αστρολογία ευαγγελίζονταν συμπτωματικά; και την έλευση της «νέας τάξης», της Νέας Εποχής, της Εποχής του Υδροχόου.
Είναι άραγε σύμπτωση ότι, όλες αυτές οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι ινστρούχτορες-εκπαιδευτές, οδηγούν στην εξουδετέρωση της βούλησης των τηλεθεατών, μεταλλάσσοντας τους σε εσμό άβουλων «ανθρώπινων όντων»;
Όσο και αν φαίνεται στους περισσότερους αδιανόητο, η κατόπιν ειδικών και συστηματικών διεργασιών επί της σκέψης του ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη εξαφάνιση της βούλησης του ανθρώπου δεν αποτελεί φαντασίωση. Πρωτοεμφανίσθηκε, ως ιδέα, στα μέσα του 19ω αιώνα, και βαθμιαίως εντάχτηκε στους σκοπούς και στις μεθοδολογίες διαφόρων ομάδων, θρησκειών, ιδεολογιών, σεκτών κ.λ.π. .
Η πρώτη νύξη, έγινε, όπως προαναφέρθηκε, από τον Ντοστογιέφσκυ (1821-1881) στους «Δαιμονισμένους» του. Αυτός «προφήτευσε» «την εξαφάνιση της ελεύθερης βούλησης στα εννέα δέκατα των ανθρώπων», ως μέσο επίτευξης του σατανικού σχεδίου μιας μικρής ομάδας για την κυριαρχία της επί του κόσμου. Η ομάδα αυτή θα απέβλεπε στον αποχριστιανισμό των ανθρώπων και στην «μετατροπή τους σε αγέλη με νέους τρόπους διαπαιδαγώγησης». Με σύνθημα της, «ο καθένας ανήκει σε όλους και όλοι στον καθένα» (δηλαδή, με την διάλυση κάθε επιμέρους προσωπικότητας και την μαζοποίησή της), η ομάδα θα επέβαλε την ισοπέδωση, ως «ισότητα»: «. . . Πάνω απ' όλα θάναι η ισότητα. Πρώτα θα υποβιβασθεί το επίπεδο της επιστήμης και των ταλέντων. Σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο φθάνουν τα ανώτερα μυαλά και μυαλά ανώτερα δεν χρειάζονται». Έτσι, «Όλοι (θα) είναι σκλάβοι και ίσοι στην σκλαβιά». Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο: «. . . Το ένα δέκατο μονάχα της ανθρωπότητας θάχουν δικαιώματα ελευθέρου ανθρώπου και η εξουσία τους πάνω στα άλλα εννέα δέκατα θα είναι απεριόριστη. Οι δεύτεροι θα χάσουν την προσωπικότητα τους, θα γίνουν κοπάδι. . . θα ξαναγυρίσουν στην πρωτόγονη απλότητα, στον παράδεισο, να πούμε των πρωτοπλάστων, όπου όμως θα πρέπει να δουλεύουν κιόλας»8 .
Την ίδια περίπου εποχή, στην σκέψη της Έλενας Μπλαβάτσκυ (18311891) γεννιόταν η Θεοσοφία, «η αλήθεια, επί της οποίας αναπαύονται όλα τα θρησκεύματα». Επενδυμένη με έναν συνδυασμό πνευματισμού, αποκρυφισμού, αστρολογίας, μαγείας και έντονων βουδιστικών στοιχείων (κάρμα, μετενσάρκωση κ.λ.π. ), η Θεοσοφία κέρδισε γρήγορα πιστούς, οπαδούς και θαυμαστές, ιδιαίτερα μέσα στους υψηλούς πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικούς κύκλους. Ευαγγελίσθηκε την εγκαθίδρυση μιας «Νέας Εποχής» στο σύνολο του Πλανήτη, την «εσωτερική διοίκηση» του οποίου θα ανελάμβανε αθέατη η «Απόκρυφη Ιεραρχία». Με την βοήθεια των «διδασκάλων», των «μεσαζόντων υπηρετών του κόσμου» και των «διανοητών του κόσμου», η Ιεραρχία θα ανελάμβανε να οδηγήσει τους οπαδούς της στην τυφλή υπακοή, και τον κάθε άνθρωπο δια της «απόσβεσης ή εκβολής του προσωπικού εαυτού» στην «ανεκδήλωτη κατάσταση του ΕΝΟΣ», στην «ανάπαυση», δηλαδή, στην «μη ύπαρξη»9.
Η Θεοσοφία οραματιζόταν την «νέα τάξη» της, ως εξής: Οι λίγοι νικητές του «αόρατου» πολέμου της θα κυριαρχούν αθέατοι επί των «μαζών της ανθρωπότητας», οι οποίες θα είναι οι ηττημένοι. Οι ηττημένοι θα αποτελούν την «νέα ανθρωπότητα», που, χωρίς προσωπικότητα και χωρίς βούληση, θα έχει οδηγηθεί στην «μη ύπαρξη». Αυτοί δεν θα είναι πια «Άνθρωποι», ούτε καν «άνθρωποι»: Θα είναι άπλα «ανθρώπινα όντα», χωρίς βούληση, χωρίς λογική συνείδηση, έρμαια των ενστίκτων και του υποσυνειδήτου τους. Θα είναι, δηλαδή, ανθρωπόμορφα όντα, που, όμως όπως «προφήτευσε» ο Ντοστογιέσφκυ θα μπορούν «να δουλεύουν κιόλας». Και το σημαντικότερο: Θα πιστεύουν ότι η μετάλλαξή τους αυτή δηλαδή, η ήττα τους συνιστά θριαμβική τους νίκη. Αυτό θα καθιστά την υποδούλωση τους ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη.
Αλλά και ο Α. Γκράμσι (1891-1937) είχε θέσει στο στόχαστρό του την βούληση του δυτικού ανθρώπου. Σύγχρονος της Α. Μπέηλυ (1880-1949), ο Γκράμσι είχε και αυτός ως όραμα μια Νέα Τάξη, για την εγκαθίδρυση της οποίας πρότεινε και αυτός έναν «αόρατο» πόλεμο κατά των χριστιανικών πληθυσμών. Σκοπός του, ο «εκμαρξισμός του εσωτερικού ανθρώπου», για την απρόσκοπτη επικράτηση του Μαρξιστικού Οράματος: Του «Παραδείσου του Εργάτη». Σύμφωνα με τον Γκράμσι, το μόνο εμπόδιο για την πραγματοποίηση του Παραδείσου αυτού, το μόνο πραγματικό εμπόδιο για την από μέρους των ανθρώπων οικοδόμηση της αταξικής κοινωνίας και για την «κυριαρχία του προλεταριάτου», ήταν η κοινή χριστιανική ελπίδα και η κοινή χριστιανική αναφορά σε κάποια Υψίστη Θεία Υπερκόσμια Δύναμη, η οποία «υπερβαίνει τις περιορισμένες δυνατότητες των επί μέρους ατόμων και των ομάδων μεγάλων και μικρών». Συνεπώς, κατ' αυτόν, όσο διατηρείται η πίστη προς αυτήν την Δύναμη η οποία, ενώ κυριαρχεί επί του κόσμου τούτου, δεν ανήκει σε τούτον τον κόσμο «η ιδέα μιας βίαιης παγκόσμιας επανάστασης του προλεταριάτου ήταν εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία»10 .
Ο Γκράμσι πίστευε ότι, η Μαρξιστική κυριαρχία δεν θα έπρεπε να αποβλέπει στην απτή και βίαιη άλωση κοινωνιών με «συμβατικό» πόλεμο, αλλά θα έπρεπε «να στραφεί προς το πνεύμα των προς άλωση πληθυσμών». Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει διάφορους συντελεστές, που, με ειδικές και συστηματικές μεθοδεύσεις, θα πραγματοποιήσουν, εν καιρώ, μια «ήρεμη και ανώνυμη επανάσταση» μια αναίμακτη επανάσταση «στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στο όνομα της αυτονομίας του ανθρώπου και της απελευθέρωσης του από εξωτερικούς περιορισμούς. Και πάνω από όλα, χωρίς τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις του Χριστιανισμού». Οι χριστιανικές κοινωνίες θα έπρεπε, λοιπόν, να υποστούν στο σύνολο τους ριζικές μεταβολές στον τρόπο σκέψης τους. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να οδηγηθούν στο να εγκαταλείψουν την ελπίδα που δίνει στον άνθρωπο η χριστιανική υπερβατικότητα, και να πειθαναγκασθούν ότι, «δεν υπάρχει τίποτα εκτός από την «Υλη αυτού του Σύμπαντος» και ότι, «κάθε τι πολύτιμο στην ζωή και στον κόσμο τούτο ενυπάρχει εντός της ζωής, εντός του κόσμου τούτου και εντός της γήινης σφαίρας». Ο «Παράδεισος του Εργάτη» επί της Γης θα πραγματοποιηθεί, μόνον εφ' όσον, στις δυτικές κοινωνίες, όλα τα πνεύματα μεταβληθούν σε «προλεταριακά πνεύματα»11 (μια και, «Πάνω απ' όλα θάναι η ισότητα. . . και μυαλά ανώτερα δεν χρειάζονται», όπως έγραφε ο Ντοστογιέφσκι). Αυτά τα «προλεταριακά πνεύματα» και δεν θα αντιδρούν, και θα «δουλεύουν κιόλας».
Σοβαροί αναλυτές συμπεραίνουν σήμερα ότι, τόσο η Θεοσοφία, όσο και οι Ουμανιστές (παρακλάδι των οποίων είναι οι νεοειδωλολάτρες), καθώς και οι ομάδες του καθεαυτό «New Age», με τις εωσφορικές τους θέσεις, χρησιμοποιούνται για να εκλειάνουν αυτά που συνιστούν τα εσωτερικά εμπόδια που υπάρχουν μέσα στον δυτικό άνθρωπο για την πραγματοποίηση του μαρξιστικού οράματος. Στην ουσία, όμως, όλες οι ανωτέρω θεωρίες έχουν ένα κοινό σημείο με τον «Νέο Διαφωτισμό»: Οδηγούν σε μια «νέα» υποδούλωση, που θα είναι ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη, ακριβώς επειδή εξαφανίζει την βούληση, και διαμορφώνει ηττημένους, που εκλαμβάνουν ως δική τους νίκη, την πλήρη και ενθουσιώδη συνεργεία τους με τον πραγματικό νικητή, που τους χειραγωγεί αθέατος.
Πως, λοιπόν, είναι δυνατόν να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι, οι καθοδηγητές σκέψης πρωταγωνιστούν ως νέοι ινστρούχτορες στην ποθητή από την Νέα Εποχή «αποδόμηση» των «παλαιών» πνευματικών δεδομένων, και πως μπορεί να θεωρηθεί συμπτωματικό το ότι, «. . . από τα συντρίμμια τους οικοδομούν ένα μνημείο μιας γλυκείας υποχώρησης»12; Συμπτωματική ή μη, η «αποδομητική» τους δράση είναι αδύνατον να μην θυμίσει τον U. Muller, ο οποίος θέτοντας το θέμα στην ευρύτερη βάση του έγραφε ότι: «Γενικά μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο τύπος, ως πρακτορείο δημοσίων σχέσεων, κινείται από συνωμότες καταστροφείς»13.
Θα πρέπει, συνεπώς, να αναρωτηθούμε και ίσως και να ρωτήσουμε τους Ινστρούχτορες της Νέας Εποχής μήπως, προϋπόθεση για το πολυθρύλητο «Τέλος της Ιστορίας» είναι το Τέλος του Ανθρώπου;
________________________________________

1. «Το να λαμβάνη κανείς μίαν απόφασιν ισοδυναμεί με το να κρίνη δια του λογισμού», Αριστοτέλους, Ηθ. Νικ. 11-13 α' 12.
2. Η νέα τάξη στην πληροφορική, Μίσος για την σκέψη, Denis Duclos, κοινωνιολόγου και διευθυντού ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS), εφημ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Le Monde Diplomatiquel, 21. 2. 1999, σελ. 38 και έπ. Και «Essal de psychologie contemporaine, I. Un nouvel age de la personnalite» (Δοκίμιο σύγχρονης Ψυχολογίας, Μια νέα εποχή της προσωπικότητας), Le Debal, Μαρσέλ Γκοσέ, Ιούνιος 1998.
3. Από το λατινικό ουσιαστικό «instructio", που σημαίνει «εκπαίδευση».
4. ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ, Ορθόδοξη Θεώρηση και Αντιμετώπιση, μακαριστού π. Α. Αλεβιζοπουλου, Εκδ. ΔΙΑΛΟΓΟΣ, Αθήνα 1996, σελ. 49, 63.
5. Αποκρυφισμός, Γκουρουϊσμός, «Νέα Εποχή», μακαριστού π. Α. Αλεβιζόπουλου, Εκδ. Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως, Πρέβεζα 1990, σελ. 102.
6. Βλ. Νέα Εποχή και «Νέα» Τηλεόραση, μέρος Α' και Β', περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ, τεύχ. 29 & 30.
7. Λατρείες και Θρησκείες της Νέας Εποχής , Texe, Marrs, εκδ. ΣΤΕΡΕΩΜΑ, Εγνατίας 108, (Book of Ney Age Cults and Religions, σελ. 243).
8. Οι Δαιμονισμένοι, Τ. Μ. Ντοστογιέφσκι, Κεφ. 7, Οι Σύντροφοι, σελ. 319, μετάφραση Σωτ. Πατατζή, Διεθνείς Εκδόσεις.
9. Αποκρυφισμός, Γκουρουϊσμός, «Νέα Εποχή», μακαριστοί π. Α. Αλεβιζοπούλου, Εκδ. Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως, Πρέβεζα 1990, σελ. 98.
10. The Keys of This Blood (Τα Κλειδιά Αυτού του Αίματος), Martin Malachi, κεφ. 13°, Αντόνιο Γκράμσι: Το Πνεύμα που στοιχειώνει ή Ανατολή και Δύση, εκδ. Touchstone, 1990, σελ. 247.
11. Ενθ. άνωτ. σελ. 251.
12. Νεοσατανισμός. Ορθόδοξη Θεώρηση και Αντιμετώπιση, μακαριστοί) π. Α. Αλεβιζοπούλου, εκδ. Διάλογος, Αθήνα 1996, σελ. 147.
13. Ένθ. ανωτ. σελ. 87 (Das Leben und Wirken der Satanisten. Eine Dokumentation, Regensburg 1989, σελ. 9394).

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 34 2003


ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ζ' ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ

Η Ζ' Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών καί Ιερών Μητροπόλεων γιά θέματα αιρέσεων καί παραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995) ασχολήθηκε μέ τίς ποικίλες πνευματικές καί κοσμοθεωριακές ομάδες καί τάσεις καθώς καί μέ τίς νεοφανείς αιρέσεις καί παραθρησκευτικές ομάδες.
Υπογραμμίστηκε γιά άλλη μιά φορά ότι ο θρησκευτικός χάρτης στόν ευρύτερο ορθόδοξο χώρο απειλεrται όλο καί περισσότερο μέ αλλοίωση. Οι γνωστές θρησκείες καί οι ποικίλες αποκλίσεις τους δέν είναι πλέον κάτι τό απόμακρο. Ολες οι παραλλαγές τους αναπτύσσουν έντονη προσηλυτιστική δραστηριότητα μεταξύ τών Ορθοδόξων. Ακόμη καί ο κίνδυνος τού Ισλάμ, ιδιαίτερα ιδέες τού μυστικισμού τών Σούφι, συνιστούν απειλή τόσο γιά τούς Δυτικούς όσο καί γιά τούς Ορθοδόξους τής Ανατολής. Βουδιστές καί Ινδουϊστές ποικίλων αποχρώσεων απειλούν νά μολύνουν τό πνευματικό καί πολιτιστικό περιβάλλον τών Ορθοδόξων χωρών. Εξάλλου, ιδέες καί θρησκευτικές αντιλήψεις ξένες πρός τήν Ορθοδοξία απειλούν μέ αλλοίωση τήν Ορθόδοξη πίστη καί μέ διάβρωση τό Ορθόδοξο φρόνημα.
Ως εκ τούτου, ιδιαιτέρως εκτιμήθηκε η επίπονη καί μακροχρόνια εργασία καί έρευνα των ενασχολουμένων μέ τό σκηνικό των αιρέσεων καί τής παραθρησκείας καί κρίθηκε αναγκαίο βάσει τών υπαρχόντων στοιχείων καί μαρτυριών νά καταρτιστεί κατάλογος πού περιλαμβάνει ομάδες καί τάσεις πού θεωρήθηκαν ασυμβίβαστες μέ τήν Ορθόδοξη πίστη.
Ο κατάλογος αυτός καταρτίστηκε καί εγκρίθηκε ομόφωνα σέ ειδική συνεδρία υπό τήν προεδρία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών καί Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου από τήν Ζ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη τής Αλιάρτου. Δέν υποδηλώνει κανέναν συσχετισμό τών ομάδων αυτών, πού είναι μεταξύ τους, ως επί τό πλείστον, εντελώς άσχετες, δέν εκφράζει ουδεμία κοινωνική ή άλλη μείωση τών μελών τους, δέν υποδηλώνει μισαλλοδοξία ή διακρίσεις. Αντίθετα, αποτελεί καρπό ποιμαντικής φροντίδας γιά κάθε πολίτη, ο οποίος θά θελήσει νά ενταχθεί σέ μιά από τίς ομάδες αυτές, ώστε η επιλογή του νά είναι συνειδητή καί ελεύθερη. Αποδεικνύει, ακόμη, τήν αγάπη καί τήν στοργή των ποιμένων της Εκκλησίας, πού συνήλθαν στήν Αλίαρτο, πρός τούς αδελφούς εκείνους, οι οποίοι εντάχθησαν σ' αυτές τίς ομάδες, χωρίς νά έχουν τήν πρόθεση νά εγκαταλείψουν ή νά νοθεύσουν τό περιεχόμενο της πίστεώς τους καί τό Ορθόδοξο φρόνημά τους. Εάν οι νεοφανείς αιρέσεις καί παραθρησκευτικές ομάδες απεκάλυπταν τό αληθινό τους πρόσωπο καί δέν εμφανίζονταν μέ ποικίλα προσωπεία καί μέ τόν ισχυρισμό ότι συμβιβάζονται απόλυτα μέ τήν Ορθόδοξη πίστη, η όλη αυτή ερευνητική εργασία θά ήταν περιττή.
Ο κατάλογος αυτός υποβάλλεται καί πρός τίς κατά τόπους Εκκλησίες πρός ενημέρωση, έχει δέ ώς εξής:
1. Aarti (Babaji)
2. A W R (Μούν)
3. Agapi - Centre Scopelos
4. Αγγελιοφόροι του Φωτός
5. Αγιουρβέντα (γκουρού Μαχαρίσι)
6. Agni Yoga Society
7. Advanced Organization Saint Hill for Europe and Africa (Σαηεντόλοτζυ)
8. Αδελφότης Εσσαίων
9. Αδελφότης Μύριαμ
10. Αδελφότης τού Σταυρού καί 'Αστεριού Brotherhood of the Cross and Star- (Κύπρος)
11. Αδελφότητα τού Κρόνου - Orlo Saturni
12. Αδελφότητα του Λευκού Χιτώνα (Osho Rajneesh)
13. Αδελφότητα του Ram
14. Aeroterra Retreats
15. Αθηναίων Εταιρεία γιά τήν Επιστήμη καί τήν Ανάπτυξη τού Ανθρώπου
16. Αιώνιος Ηνίοχος
17. Academy for Fortune Science (Babaji)
18. Ακαδημία Εσωτερικών Μελετών
19. Ακαδημία Ράτζ Γιόγκα (Μαχαράτζι)
20. Aquarious SA
21. Aldebaran
22. Alkaest
23. Αμερικανική Διεθνής Εταιρεία Ρέικι
24. AMORC (Ροδόσταυροι)
25. Ανάντα Μάργκα
26. Ανθρωπιστικό Κέντρο Αμεσης Επικοινωνίας (Silo)
27. Ανθρωπιστικό Κίνημα (Silo)
28. Ανθρωποσοφία (τού Rudolf Steiner)
29. Ανωτάτη Εποχή Προβλέψεων Σωμάτων ο Πύθιος Απόλλων (Πίτ Παπαδάτος)
30. Auroville International (Αουροβίλ)
31. Applied Scholastics (Σαηεντόλοτζυ)
32. Αποστολή Θείου Φωτός (Μαχαράτζι)
33. Arica Institut Inc
34. Αριθμολογία
35. Arcana Center ΕΠΕ
36. Αρχαία Ροδοσταυρική Αδελφότητα
37. Association Zen international
38. Association for Better Living and Education (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσία)
39. Astral
40. Astrolinea
41. Αστρολογία
42. Astrologia Nova
43. Athena Karma Vajradhara Ling and Oracle 'Sangwa Rikma' (βουδιστές)
44. Ahmadiya
45. Babaji Center
46. Bawa Muhaiyadden Fellowship
47. Bada Ram Dass
48. Βιβλιοπωλεrο Εσωτερισμού Κάρμα
49. W M C (Μούν - Παγκόσμια Συνέδρια Μέσων Ενημέρωσης)
50. Body Control Center (Νέα Εποχή)
51. World Institut of Scientology Enterprise - WISE (Παγκόσμιο Ινστιτούτο Επιχειρήσεων )
52. "Vitality" Ενεργειακές-Εναλλακτικές θεραπείες
53. Vipassana Meditation
54. World Mission (Παιδιά του Θεού)
55. Brahma Kumaris
56. Βρεττανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης ΡΑΪ ΑΝΑΝΑΔΑ
57. Bubications Organizations (Σαηεντόλοτζυ)
58. White Eagle Lodge
59. Γαλλο-Αμερικανικό Ινστιτούτο Μεταφυσικής (Ακαδημία Εσωτεριστικών Μελετών)
60. Γιαμαγκίσι Αγροτική ΕΠΕ
61. Γκόν-Πό Τσάκ (βουδιστές)
62. Γνωστική Αποστολική Ροδοσταυρική Εκκλησία
63. Γνωστικός Σύλλογος Ανθρωπολογικών καί Επιστημονικών Μελετών
64. Δίαυλος
65. Golden Flower Tai Chi Association
66. Διεθνές Αστρο-βιορυθμικό Κέντρο ΟΜ ΕΠΕ
67. Διεθνές Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού (Δώριζας)
68. Διεθνές Κολλέγιο Εσωτερικών Σπουδών
69. Διεθνής Ενωση γιά τήν Συνείδηση του Κρίσνα (ISKCON)
70. Διεθνής Εταιρεία Διαλογισμού (γκουρού Μαχαρίσι)
71. Διεθνής Εταιρεία Reiki
72. Διεθνής Κύκλος Πολιτιστικών καί Πνευματικών Ερευνών (CIRCES)
73. Διεθνής Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος της Ελλάδος (βουδιστές)
74. Διεθνής Σχολή του Χρυσού Ροδοσταύρου
75. ΔΙΟΔΟΣ Κέντρο Πολιτισμού καί Αναζήτησης
76.Εγώ Ειμί - Κίνηση (I am)
77. Ecclesia Gnostica Apostolica Universalis
78. Εκκλησία της Σαηεντόλοτζυ (Scientology Church)
79. Εκκλησία της Σατανιστικής απελευθέρωσης
80. Εκκλησία της Σατανιστικής Αδελφότητας
81. Εκκλησία του Σατανά
82. Εκκλησία της τελευταίας Διαθήκης (Bessarion) - (Tserkov Poslednego Zaveta) - Ρωσία
83. Ελληνική Βουδιστική Εταιρεία
84. Ελληνική Εταιρεία Ερευνας Μεταφυσικής Επιστήμης, Φιλοσοφίας
85. Ελληνική Οργάνωση Γυναικών γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη (Μούν)
86. Ελληνική Πυθαγόρεια Φιλοσοφική Εταιρεία
87. Ελληνική Ραελική Εταιρεία
88. Ελληνική Φλόγα
89. Ελληνικό Κέντρο γιά τήν Προώθηση της Τεχνολογίας Μαχαρίσι του Ενοποιημένου Πεδίου (Μαχαρίσι)
90. Ελληνικό Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού (Δώριζας)
91. Ελληνικόν Ειδύλλιον (Σελιανίτικα Αιγίου)
92. Ελληνικός Σύλλογος Γιόγκα
93. Ελληνικός Φιλοσοφικός Σύλλογος (γκουρού Μαχαράτζι)
94. Ελληνοϊνδικός Φιλοσοφικός Σύνδεσμος (γκουρού Σάι Μπάμπα)
95. Ενανθρωπότητα Πνευματικό Ησυχαστήριο (Ακρογιάλι Αβίας, Χάρη Βακάλ)
96. Ενωση Γιόγκα Ηλίανθος
97. Ενωση Ελλήνων Εσωτεριστών
98. Ενωση Ερευνητών Μεταφυσικών Φαινομένων μέ Μέντιουμ "Ο Αγιος Νεκτάριος"
99. Ενωτική Εκκλησία (του Μούν)
100. Εξαίσιος Τρόπος - Πολιτιστικός Σύλλογος (Emin Approach)
101. Extra Sensory Perception Society
102. Επαναστατική Σχολή Υπερβατικής Σοφίας
103. Επιστήμη της Πνευματικότητας (Sawan - Kirpal publications)
104. Επιταγή του Black Ram
105. Επιτροπή Ρούμι Ελλάδος (Τάκις 'Αλεξίου)
106. Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας Ράιτ
107. Εργο Διάσωσης του Ιησού Χριστού (G.Wittek)
108. Ερμητικό Τάγμα Χρυσής Αυγής
109. Εσσαϊκή Αδελφότητα
110. Εταιρεία Αρχαιοελληνικών Μελετών "Διιπετές"
111. Εταιρεία Αρχαιολογικών Μελετών "Διιπετές"
112. Εταιρεία Εσωτεριστικών Μελετών "Ο ΩΡΟΣ - Μονάδα υπηρεσίας καλής θέλησης"
113. Εταιρεία Παγκόσμιας Ενοποίησης (του Μούν)
114. Εταιρεία "ΠΝΟΗ : Νέοι Τρόποι Ζωής"
115. Εταιρεία Φιλοσοφικών Μελετών Αλίκη Μπέιλη
116. Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών (Α.Τανάγρα)
117. "ΗΛΙΟΝ ΦΩΣ" (του Παναγιώτη Τουλιάτου)
118. Ηλιοχόος (Τσαγκαράδα Πηλίου, Κύπρος)
119. Η Οικογένεια (Παιδιά του Θεού)
120. Η Ομάδα (Παιδιά του Θεού)
121. Θεοσοφική Εταιρεία
122. Θιβετανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης
123. Θιβετανικό Κέντρο "Καρούνα" (στό Μόλυβο Λέσβου)
124. Θιβετανικός Βουδισμός Κουζάνα-Ντορόζ
125. I am -Bridge to Freedom
126. Ιάμβλιχος- Κίνηση Δημιουργικής Σκέψης
127. Ιδρυμα γιά τήν Διατήρηση της Μαχαγιάνα Παράδοσης (βουδιστές)
128. Ιδρυμα Γκουρτζίεφ
129. Ιδρυμα Εντγκαρ Κέυση
130. Ιδρυμα Roerich (Fond Rerikha) - Ρωσία
131. Ιεραποστολική Εργασία (Παιδιά του Θεού)
132. ICUS (Μούν-Διεθνής Συνδιάσκεψη γιά τήν Ενότητα των Επιστημών)
133. Illium Center of light
134. Insight
135. International Association of Scientologists (Σαηεντόλοτζυ)
136. Ινστιτούτο Ανθρωπολογικών Ερευνών Πυθαγόρας (Νέα Ακρόπολη)
137. Ινστιτούτο Διαθρησκευτικής Εκπαίδευσης (Μούν)
138. Ινστιτούτο Εναλλακτικών Σπουδών (Institut Voor Alternatieve)
139. Ινστιτούτο Εξέλιξης του Ανθρώπου
140. Ινστιτούτο Ερευνας γιά Διεύρυνση της Συνείδησης (H. J. Ament)
141. Ινστιτούτο Ερευνών των Ανθρωπίνων Δυνατοτήτων (EMIN Formed)
142. Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επιστήμης Βιοενεργητικής - Πανεπιστήμιο Κρίγια Γιόγκα
143. Ινστιτούτο Μελετών γιά τόν Ανθρωπο
144. Ινστιτούτο Μερκούριο (Νέα 'Ακρόπολη)
145. Ινστιτούτο Παραδοσιακής Αστρολογίας
146. Ινστιτούτο Παραψυχολογίας Αθηνών (Γ. Βουλούκου)
147. Ινστιτούτο Σπουδών Μαχαγιάνα (βουδιστές)
148. Ινστιτούτο Φιλοσοφίας Διανοητών Ελλάδος (Σαηεντόλοτζυ)
149. IOWC (Μούν-Διεθνής Σταυροφορία γιά Ενοποιημένο Κόσμο)
150. Ιππότες του Χρυσού Λωτού
151. IRF (Μούν-Διεθνές Ιδρυμα Θρησκειών)
152. IRFWP (Μούν-Διαθρησκευτική Ομοσπονδία γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη)
153. ISC(Μούν-Διεθνές Συμβούλιο Ασφαλείας)
154. Ishi To-Ken
155. I Help (Σαηεντόλοτζυ)
156. Καθολική Γνωστική Εκκλησία
157. Καλλιτεχνικό Εργαστήρι (Νέα Ακρόπολη)
158. Karma Berchen Ling (Ορεινή Κορινθία-Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών)
159. Karma Drubcin Cho Khorling (βουδιστές)
160. Karma Rick Drol Ling
161. CARP (του Μούν, Collegiate Association for the Research of Principles)
162. Karuna (Μόλυβος Λέσβου)
163. CAUSA International (Μούν)
164. "Καφέ Σχολειό" (του Κώστα Φωτεινού)
165. CWR (Μούν-Συμβούλιο γιά τίς Θρησκεrες του Κόσμου)
166. Κέντρο Aeroterra
167. Κέντρο Ανάντα Μάργκα
168. Κέντρο Ανθρωπιστικής καί Νεοραϊχικής Ψυχολογίας-Ψυχοθεραπείας
169. Κέντρο "Αρμονική Ζωή"
170. Κέντρο Αστρολογικών Ερευνών Ελλάδος
171. Κέντρο Aum - Πνευματικό Κέντρο Aum (Κέντρο ΟΜ, Κέντρο Εσωτερικής Αναζήτησης Aum-γκουρού Sri Chinmoy)
172. Κέντρο γιά τήν Αρμονική Ανάπτυξη του Ανθρώπου "3Α"
173. Κέντρο γιά Χαλάρωση καί Συνείδηση (γκουρού Ραζνίς)
174. Κέντρο Γιόγκα Αθηνών (του γκουρού Σατυανάντα)
175. Κέντρο Γιόγκα Λωτός
176. Κέντρο Γκουρτζίεφ - Ουσπένσκι
177. Κέντρο Γνωστικής Ανθρωπολογίας
178. Κέντρο Διαισθητικής Πρακτικής καί Σωματικής Ανάπλασης (Ανάντα Μάργκα)
179. Κέντρο Διαλογισμού του Οσσο
180. Κέντρο Διάσπασης
181. Κέντρο Δύναμης της Σκέψης
182. Κέντρο Ελευθέρων Φιλοσοφικών Ερευνών-Μελετών (Κ.Ε.Φ.Ε.Μ.)
183. Κέντρο Επιστημονικής Αστρολογίας (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας-Ράιτ Κέντρο Αθηνών, International School of Astrology AFA Affiliate)
184. Κέντρο Επιστημονικής Ερευνας τών Πνευματικών Φαινομένων, Η Χρυσή Ατραπός
185. Κέντρο Ερευνών Μεταφυσικών Φαινομένων
186. Κέντρο Εσωτερικών Θεωρήσεων "Ενδον" (Κρήτη)
187. Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος-ΚΕΦΕ (Σαηεντόλοτζυ)
188. Κέντρο Ζωής καί Εμπνευσης
189. Κέντρο τής Θεοτόκου (Bogorodischny Tsentr) - Ρωσία
190. Κέντρο Θιβετιανής Φιλοσοφίας καί Διαλογισμού (βουδιστές)
191. Κέντρο Θιβετιανού Διαλογισμού
192. Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών καί Διαλογισμού (Karma Drub Cho Khor Ling)
193. Κέντρο Καργκυούπα (βουδιστές)
194. Κέντρο Κοινωνικής Προνοίας (τού γκουρού Σατυανάντα)
195. Κέντρο Μάντιραμ
196. Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης
197. Κέντρο Μεταφυσικής Ossiris-Isis (Κέντρο Παραψυχολογίας-Μεταφυσικής "Osirissis")
198. Κέντρο Μεταφυσικών Ερευνών "Γενικός καί Χριστιανικός Εσωτερισμός"
199. Κέντρο Νυίμαπα (βουδιστές)
200. Κέντρο Παραψυχολογικών Ερευνών ΔΕΚ ΕΠΕ
201. Κέντρο Ποίησης καί Σοφίας
202. Κέντρο Σαχάτζα Γιόγκα
203. Κέντρο Σωματικής καί Πνευματικής Ασκησης Θεραπευτικό ΤΑΟ (Greek Healing Tao Center)
204. Κέντρο Σωματικής, Συναισθηματικής, Πνευματικής Εναρμόνισης "Τό Μήλον τής Εριδος"
205. Κέντρο Σπουδών Γνωστικής Ανθρωπολογίας
206. Κέντρο Τρίχρονης Απομόνωσης - Κάρμα Ρίκ Ντρόλ Λίνγκ (βουδιστές) (Κέντρο Πρακτικής Φιλοσοφίας καί Ψυχολογίας)
207. Κέντρο Ψυχικών Ερευνών
208. Κέντρο Ψυχολογίας καί Μεταφυσικής
209. Centuries Soft Ware (Aστρολογικά προγράμματα)
210. Κίνηση Δημιουργικής Σκέψης ('άμβλιχος)
211. Κίνηση Πνευματικής Αναγέννησης (τού γκουρού Μαχαρίσι)
212. Κίνηση Unity
213. Κιρπάλ Λάιτ Σάτσανγκ (ή Φιλοσοφικός Σύνδεσμος)
214. Kirpal Ruhani Satsang
215. Citizens Commission on Human Rights Groups (Σαηεντόλοτζυ)
216. Club (Παιδιά τού Θεού)
217. Κοινότης Drogchen (βουδιστές)
218. Κοινότητα τής κοινής Πίστεως - Ρωσία
219. Κοινότητα Χριστιανών (Ανθρωποσοφία)
220. Κοινωνία τού Porfiry Ivanov (Obschestvo Porfiria Ivanova) - Ρωσία
221. Κόμμα τού Φυσικού Νόμου (γκουρού Μαχαρίσι)
222. Κορίτσια τού ΠΡΑΟΥΤ (Girls' PROUT)
223. Cosmic Patterns
224. Criminon (Σαηεντόλοτζυ)
225. Quartus (New Age)
226. Κύκλοι Ερευνας τ\ς 'Αληθείας
227. Κύκλος "Ελιφάς Λεβί"
228. Κύκλος Μελέτης Ραμακρίσνα-Βεδάντα
229. Κύκλος τού Δράκοντα
230. Κύκλος τών Ενδων - Ερευνητές τής Αλήθειας (Στυλιανός Αττεσλής - Κύπρος)
231. Κυρίαρχο Μυητικό Τάγμα τού Ναού
232. Christian Children's Mission (Παιδιά τού Θεού)
233. Λευκή Αδελφότης (Yusmalos) (Beloye Bratstvo) - Ρωσία
234. Little Augle Ballet (Μούν)
235. Life Eternal Trust
236. Λόγος (τού Μούν)
237. Locus 7
238. Lucis Trust
239. "Μάλλικα" Κέντρο Διαλογισμού τού Osho (Osho Rajneesh)
240. Μασονία-Τεκτονισμός (διάφοροι τύποι, στοές, τάγματα,σχολές)
241. Μαύρος Οιωνός (The Black Omen)
242. Μεγάλη Εθνική Εκκλησία τών 'Ελλήνων
243. Μεταφυσική Αδελφότης Πνευματικής Τελειώσεως (Γ. Βασιλείου)
244. Μεταφυσική Ακαδημία τής Αιτίας καί του Αποτελέσματος
245. Μονοπάτι τής Ευτυχίας (Ανάντα Μάργκα)
246. Μπακτιβεντάντα ΕΠΕ (Χάρε Κρίσνα)
247. Μπαχάι-Θρησκεία
248. Μυθολογικό Κέντρο "Τρισήλιον" (Agni Yoga Society)
249. Μυρινούντα (Αρμονική Ζωή)
250. Ναός τού Ηλίου
251. Ναός τού Σέτ-Temple of Set
252. Narconon (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσίας)
253. Νέα Ακρόπολη
254. "Νέα 'Εποχή"
255. Νέας Ανθρωπότητας Κέντρο (τού Χάρη Βακάλ)
256. Νέας Ανθρωπότητας Ομιλος (τού Χάρη Βακάλ)
257. New Era Publications International (Μούν-Νέα Οικουμενική Εταιρεία Ερεύνης) (Σαηεντόλοτζυ - Μόσχα)
258. Νεο-ανθρωπιστικό Κέντρο (Ανάντα Μάργκα)
259. Νέος Ομιλος Εξυπηρετητών τού Κόσμου
260. Νεο-παγανιστικές ομάδες (Russian Cosmism) (Neo-yazychestvo, Russkii Kosmism) - Ρωσία
261. Νιτσίρεν Σόσου
262. Ντό-Ναγκ Ζούνγκ-Τζούγκ Λίνγκ (βουδιστές)
263. Οι Κύριοι τών Δακτυλιδιών (Gospodari Prstenova) - Σερβία
264. Οικογένεια (τού Μώ)
265. Οικογένεια Αγάπης (τού Μώ)
266. Οικουμενική Εκκλησία (τού Μούν)
267. Οικουμενική Ζωή (τής G. Wittek)
268. Οικουμενική καί Θριαμβεύουσα Εκκλησία
269. Οικουμενική Ρωσική Μαριανική Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία - (The Ecumenical Russian Marian Orthodox - Catholic Church ) - Ρωσία
270. Ομάδα Εσωτερικών Μελετών τού Τάγματος τών Ιπποτών τού Ναού
271. Ομάδα Διαβίβασης Ενεργειών
272. Ομάδες Εσωτερικής Εργασίας (Ατζακα)
273. Ομακόειο Αθηνών
274. Ομάς Σατσιτανάντα
275. Ομιλος Βιολογίας-Ενέργειας Γιόγκα
276. Ομιλος Εξυπηρετητών
277. Ομιλος Εργατών Εσωτερισμού ΦΑΕΘΩΝ
278. Ομιλος Ερευνών, Μελετών καί προστασίας τού 'Ανθρώπου καί τού Περιβάλλοντος (Γαία 'Αειφόρος)
279. Ομιλος Μελετών
280. Ομιλος "Πυθαγόρας Πλάτων"
281. Ομιλος Υπηρεσίας
282. Ομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων Ελλάδος
283. Ομοσπονδία τών Γυναικών γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη (Μούν)
284. Omoto Kyo
285. Οντολογικές Προπονήσεις (Hannes School)
286. Orden Fiat Lux (Uriella Bert Schinger)
287. Ορθόδοξη Σατανιστική Εκκλησία τού τυπικού (Nethilum Rite)
288. OSC (Μούν - σταυροφορία γιά τόν Xναν κόσμο)
289. Office of Special Affairs (Σαηεντόλοτζυ)
290. Ουράνιο Τόξο (Εκδόσεις βιβλίων τού Osho Rajneesh)
291. Παγκόσμια Καλή Θέληση
292. Παγκόσμια Λευκή 'Αδελφότητα (Αιβανχόφ)
293. Παγκόσμια Συνεργασία γιά έναν Καλύτερο Κόσμο (Brahma Kumaris)
294. Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ
295. Παγκόσμιο Πνευματικό Πανεπιστήμιο Brahma Kumaris
296. Παιδιά τού Θεού (τού Μώ)
297. Πανελλήνια Ενωση Γνωστικών Σπουδών γιά τήν Ερευνα τού Ανθρώπου
298. Πανελλήνια Επαγγελματική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών και Αστρολογίας
299. Πανελλήνια Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής
300. Πανελλήνιο Επιστημονικό Κέντρο Μεταφυσικής, Πνευματισμού καί Αστρολογίας
301. Πανελλήνιο Κέντρο Γνωστικών Σπουδών
302. Πανελλήνιο Κέντρο Διαλογισμού (Brahma Kumaris)
303. Πανελλήνιος Σύνδεσμος γιά καλύτερη Ζωή καί Εκπαίδευση
304. Πανελλήνιο Σωματείο Ψυχικών Ερευνών καί Τηλεπάθειας "Απω Ανατολή"
305. Πανεπιστήμιο MIU (γκουρού Μαχαρίσι)
306. Παραψυχοκοινωνιολογική Εταιρεία
307. Πνευματικό Κέντρο Αρμονική Ζωή
308. Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris
309. Πνευματικό Κέντρο "Μήλον τής Εριδος"
310. Πνευματικός Ομιλος Αθηνών "Τό θείο φώς"
311. Πνευματιστικός Ομιλος Αθηνών
312. ΠΝΟΗ-Νέοι Τρόποι Ζωής
313. Πολιτιστικός καί Καλλιτεχνικός Σύλλογος Mokiti Okada
314. Πολιτιστικός καί Φιλοσοφικός Οργανισμός Νέα Ακρόπολη
315. Πρακτική Φιλοσοφία (Κύπρος)
316. Πρόσκληση γιά Ζωή
317. Proutist Universal (Ανάντα Μάργκα)
318. "Ράμνος" Ομιλος Εσωτερικής Αναγνώρισης καί Υπηρεσίας
319. Ράντα Σουάμι Σάντσανγκ Μπέας Ελλάδος
320. Rennaissance Universale (Ανάντα Μάργκα)
321. Religious Technology Center (Σαηεντόλοτζυ)
322. Rissho-Kosei-Kai
323. Ροδοσταυρική Εταιρεία
324. Ροδοσταυρικό Τάγμα AMORC
325. Ρουχανί Σάτζαγκ Γιόγκα
326. RYS (Μούν-θρησκευτική υπηρεσία νεότητος)
327. Saint Germain Foundation (Εγώ Ειμί-Κίνηση)
328. Sagitarius-Κέντρο Νοητικής καί Σωματικής Εξάσκησης
329. Σαρακήνειον Ιδρυμα Συμπαράστασης
330. Σαρακήνειο Φιλανθρωπικό Ιδρυμα
331. Satyananda Yoga Center
332. Σατυανάντασραμ Ελλάδας
333. Σάτυα Σάι Μπάμπα-Κίνηση
334. Self-Realization Fellowship (SRF-τού γκουρού Παραμαχάνσα Γιογκανάντα)
335. Σεμινάρια Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας "Κυβερνητική τού Νού" (Κύπρος)
336. Σεμινάρια Νούς καί Σώμα
337. Σεμινάριο "τά τρία σημεία" (Δώρα Μορφίτου, Κύπρος)
338. Σεμινάριο τής Αποκάλυψης (Κύπρος)
339. Σηννανώι Σοσσυόρ
340. Sidha Yoga (Muktananda)
341. Silva Mind Control
342. Scientology Missions (Αθήνα, Κολωνός, Σόφια - Harghita, Ρουμανίας - Briask,Kagalyn, Μόσχα - st. Peterlurg, Tver, Volgograd, Ρωσίας - Harkov Ουκρανίας -Koper, Σλοβενίας)
343. Soka Gakkai (βουδιστική αίρεση)
344. Σοροπτιμίστριες
345. Σουλεϊμάν Μορσέντ (Συρία)
346. Σουμπούντ (Subud)
347. Σουφανία (Χαρισματική - Δαμασκός, Συρία)
348. Sri Vaisnaba Society
349. Στέκι τής Γειτονιάς (Silo)
350. Success Dynamics-Η Δυναμική τής Επιτυχίας (Α. Καλογήρου)
351. Σύλλογος Αποφοίτων Ελέγχου τού Νού
352. Σύλλογος Γνωστικής Ανθρωπολογίας καί Επιστήμης
353. Σύλλογος Επιστημονικής Μελέτης Φιλοσοφικών καί Μεταφυσικών Θεμάτων (Radha Suami)
354. Σύλλογος Θιβετανικών Μελετών (Karma Drub Gin Chor Ling) (βουδιστές)
355. Σύλλογος Προσκυνητών Ακτίστου Φωτός "Αγιος Πατάπιος" (Ομακόειον)
356. Σύλλογος Σρί Ουρομπίντο
357. Συμβουλευτικό Κέντρο Ερις (Γ. Βασιλείου)
358. Summit Council of World Peace (Μούν - συμβούλιο κορυφής γιά τήν παγκόσμια ειρήνη)
359. Συνομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων
360. Συνομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων καί Σωματείων Φυσικής Υγιεινής "Αθήναιον"
361. Share International Foundation (Ελληνικό περιοδικό : Η Aνάδυση)
362. Σχολεία Βάλντορφ (Ανθρωποσοφία)
363. Σχολή Αρκέην
364. Σχολή Ζέν-Σιατσού (γκουρού Ραζνίς)
365. Σχολή Νέας Εσωτερικής Σοφίας (Χάρης Βακάλ)
366. Σχολή Tai-Chi
367. Σχολή Φιλοσοφίας τού Οντος
368. Σωματείο γιά τήν Προϋπόθεση τού Φυσικού καί Ανώδυνου Τοκετού (γκουρού Ραζνίς)
369. Τάγμα Αγίου Γεωργίου
370. Τάγμα Αγίου 'Ιωάννου
371. Τάγμα Αργυρού Αστέρα
372. Τάγμα Εκλεκτών Ιερέων τού Σύμπαντος
373. Τάγμα Ερμού τού Τρισμέγιστου
374. Τάγμα Κριναετών Εωνική Εταιρεία
375. Τάγμα Ραμακρίσνα
376. Τάγμα τής Κίρκης, τού Αίματος τού Σκύλου
377. Τάγμα τής Νεκροκεφαλής καί τών Οστών
378. Τάγμα τού Αγίου Δισκοπότηρου
379. Τάγμα τού Κρίνου καί τού Αετού (τρείς διαφορετικές ομάδες μέ τό ίδιο όνομα)
380. Τάγμα τού Κρόνου-Ordo Saturni
381. Τάγμα τού Λευκού Κρίνου
382. Τάγμα τού Ναού
383. Τάγμα τού Ναού τής Ανατολής (ΟΤΟ)
384. Τάγμα τού Ναού τού Ηλίου-Temple of the Sun
385. Τάγμα τών Πτωχών Ιπποτών τού Χριστού
386. Τάγμα τών Σούφι στή Δύση
387. Τάγμα Thelema
388. Τάγμα Χρυσού Ρόδου
389. Τά θεμέλια γιά Ανώτερη Πνευματική Μάθηση (εσώτερη αδελφότητα τών Αναληφθέντων Δασκάλων τής Σοφίας, Κόρινθος)
390. Tao Te Puh (γκουρού Ραζνίς)
391. Tara Center
392. Τό Δέντρο (Κέντρο Ασκησης γιά τήν εναρμόνιση Σώματος, Νού και Ψυχής)
393. Τό 20λεπτο Μυστικό (Φάνης Θεοφανίδης, Κύπρος)
394. Τό Ενσόφιον τής Ενανθρωπότητος (τού Χάρη Βακάλ)
395. Τό Κίνημα (Silo)
396. Tong il Company (Μούν-Εταιρεία Ενωσης τής Οικονομίας)
397. Τό Φιλοσοφικόν (τού Θεοφάνη, Κύπρος)
398. The Way International
399. The Way for Happiness Foundation (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσίας)
400. The International Cultural Foundation (Mun)
401. The Rosicrurian Fellowship
402. U-Man International- (Scientology)
403. U-Man Hellas-Σύμβουλοι Παραγωγικότητας (Scientology)
404. United Human Organisation bep (H.J.Ament)
405. Υπερβατικός Διαλογισμός (γκουρού Μαχαρίσι)
406. Family Service (Παιδιά τού Θεού)
407. Φαράχ-Κέντρο Τεχνών (Δ. Πιτιανούδη)
408. Fellowship of friends
409. Φίλοι τού Οσσο
410. Φιλοσοφική Ομάδα Σάι Μπάμπα
411. Φιλοσοφικό καί Μυθολογικό Κέντρο Ελλάδος ('Α. 'Ασημακόπουλου)
412. Φιλοσοφικό Κέντρο Αθηνά (Σαηεντόλοτζυ)
413. Φιλοσοφικό Κέντρο Νέα 'Ακρόπολη
414. Four P. Society
415. Freedom Magazine Offices (Σαηεντόλοτζυ)
416. Φυσιοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Ερευνας Σέραπις ή Κέντρο Σέραπις (Νέα Ακρόπολη)
417. Haven' s Magic (Παιδιά τού Θεού)
418. Haidakhandi Spiritual Unity Center
419. Haidakhan Samaj
420. Haven's Love (Παιδιά τού Θεού)
421. Χριστιανική Επιστήμη (Christian Science)
422. Χρυσός τού Ηλιου
423. Ψυχολογική Σχολή τής Ράτζα Γιόγκα (Ομακόειο)

Επίσης, η Συνδιάσκεψη απεφάσισε ομόφωνα νά παρακαλέσει τήν Ιερά Σύνοδο νά επανεξετάσει τήν περίπτωση τής "Αριστείας Α.Ε.", δεδομένου ότι τά σεμινάρια τής εταιρείας αυτής θεμελιώνονται στή λεγόμενη "θετική σκέψη", η οποία ως γνωστόν είναι ασυμβίβαστη μέ τήν Ορθόδοξη πίστη.

Γιά τήν Ζ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη
ο Επίτιμος Πρόεδρος
 Ο Μητροπολίτης Θηβών καί Λεβαδείας Ιερώνυμος
Τό Προεδρείο
: Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας καί Αποκορώνου Ειρηναίος
 Ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου Βουλγαρίας Ναθαναήλ
π. Κάντερς Βενέδικτος- Ρωσία
π. Πέριτς Πορφύριος- Σερβία
π. Buga Ion - Ρουμανία
π. Τσιάκκας Χριστοφόρος- Κύπρος
π. Βλιαγκόφτης Αρσένιος
π. Κωστόπουλος Δημήτριος
π. Λαμπρόπουλος Βαρνάβας
π. Μαϊδώνης Χρυσόστομος
π. Πουρτσουκλής Δανιήλ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ZEITGEIST»

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες

''ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' 'ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ' 3'Οος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ανατολικές θρησκείες - Ν. ΕΠΟΧΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Αντίχριστος ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Βαρθολομαίος: «Υπακοή» στη Νέα Τάξη (Οικουμενισμός) ΒΑΤΙΚΑΝΟ Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ 666 ΔΙΑΦΟΡΑ Ειρήνη ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ελευθεροτεκτονισμός ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ η έννοια της ολότητας ΗΠΑ και οι μασονικές καταβολές ισλαμ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΑΣΟΝΙΑ Μασονία ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ νεα εποχη Νέα Εποχή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ Πειραιώς κ. Σεραφείμ προφητειες ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΚΗΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Χιλιασμός (μάρτυρες του Ιεχωβά) Aντίχριστος καί David Mayer de Rothschild David Mayer de Rothschild Earthlings - Η οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα Illuminati O Αιώνας του Εαυτού Skull and Bones CFR Λέσχη Μπίλντερμπεργκ St. John the Baptist Monastery at Essex

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΒΙΝΤΕΟ

ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ : ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ '2000 ομιλίες σε mp3

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ : ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ '2000 ομιλίες σε mp3
O Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος ήταν ο μεγαλύτερος διδάσκαλος της ορθοδοξίας του 20΄ Αιώνα , Μέγας ερμηνευτής της Αγίας γραφής και των πατέρων.Οι ακουστικές ομιλίες του ξεπερνούν τις 2000 ομιλίες. Έχει αναπτύξει άριστα σύμφωνα με τη γραφή και τους πατέρες το θέμα του Αντίχριστου και της Δευτέρας παρουσίας του χριστού,στις ΟΜΙΛΙΕς Β.προς Θεσσαλονικείς επιστ.,Στις κατηχήσεις Αγίου κυρίλλου Από ομιλία 90'έως 120' και στην ερμηνεία της ιεράς αποκαλύψεως του ιωαννου. Όποιος θέλει να ακούσει και να κατεβάσει όλες τις ομιλίες του μπορεί από εδώ.ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ \ ΕΙΣΟΔΟΣ \ ΗΧΟΛΗΨΙΕΣ \ ΟΜΙΛΙΕΣ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.