>"
Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Φάκελλος Δημοσθένης Λιακόπουλος : Οι αναρίθμητες πλάνες και αιρέσεις του, στο φώς της Ορθοδοξίας / Μέρος 6'ο : Το βιβλίο του μοναχού Παρθενίου : Το χάραγμα της Αποκάλυψης. " "

Φάκελλος Δημοσθένης Λιακόπουλος : Οι αναρίθμητες πλάνες και αιρέσεις του, στο φώς της Ορθοδοξίας / Μέρος 6'ο : Το βιβλίο του μοναχού Παρθενίου : Το χάραγμα της Αποκάλυψης.

(Το εξώφυλλο του βιβλίου, των εκδόσεων Στερέωμα. Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Εισαγωγή
Αφορμή για το άρθρο μας αποτέλεσε ένα σχόλιο που λάβαμε από κάποιον αναγνώστη μας, σε σχέση με άρθρα μας που αφορούν τον κ. Δ. Λιακόπουλο.
Μας γράφει : »…ο Μοναχος Παρθενης στο βιβλιο του το Χαραγμα της αποκαλυψης αναφερει μεσα οτι απο χιλιαδων ετων υπαρχει στην ερημο τακλα μακαν μια μυστικη οργανωση που λεγεται λευκη αδελφοτητα και εχει σαν σκοπο να αφανισει το ανθρωπινο γενος απο προσωπου γης…».

Απάντηση

Το συγκεκριμμένο βιβλίο το πουλάει και το διαφημίζει (και) ο κ. Δ. Λιακόπουλος, στο βιβλιοπωλείο του (liakoshop!) http://liakoshop.liako.gr/Product.php?PageId=111&ProductId=253
Το βιβλίο στο οποίο αναφέρεται ο αναγνώστης μας, είναι του εκδοτικού οίκου Στερέωμα με τίτλο : Μοναχού Παρθένη – Το χάραγμα της Αποκάλυψης, Σιωνιστική Συνομωσία.
Και επαναλαμβάνει τα όσα γράφονται στη σελίδα 142 του εν λόγω βιβλίου, περι»λευκού αδελφάτου» και »τακλά μακάν».
Διαβάζοντας αυτά οι καλοπροαίρετοι αναγνώστες παρασύρονται και οι »οπαδοί» του κ. Λιακόπουλου, νομίζουν ότι βρήκαν κάποια νομιμοποίηση για να στηρίξουν ένα κομμάτι από τίς φανταστικές και αιρετικές θεωρίες του Δ. Λιακόπουλου. Ισχυρίζονται ότι ο μοναχός Παρθένης συμφωνεί και δημοσιεύει θεωρίες περι : »λευκού αδελφάτου» ,»τακλά μακάν» κλπ., άρα σεβαστά πρόσωπα στο χώρο της Ορθοδοξίας ενστερνίζονται παρόμοιες απόψεις, άρα ο κ. Λιακόπουλος δεν ουρανοβατεί.
Ποιά είναι η αλήθεια
Είναι όμως έτσι; Έγραψε ο μοναχός Παρθένης τέτοια πράγματα; Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από αυτή που θέλουν να παρουσιάσουν ορισμένοι.
Θα πρέπει να επισημάνουμε τα παρακάτω :
– 1ον) Ο Ιερομόναχος δεν λέγεται Παρθένης, αλλά Παρθένιος.
– 2ον) Ο τίτλος Σιωνιστική Συνομωσία έχει προστεθεί από τον εκδότη (Στερέωμα). (*προφανώς σαν »κράχτης» . Ο τίτλος συνομωσία και ειδικά σιωνιστική »πουλάει»…)
– 3ον) Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί συρραφή 2 διαφορετικών βιβλίων του πατρός Παρθενίου με τίτλο :
Και τα 2 τα έχουμε δημοσιεύσει σε παλαιότερα άρθρα μας και μπορείτε να τα διαβάσετε ή να τα κατεβάσετε πατώντας πάνω στα ονόματα των 2 βιβλίων.
Το πρώτο περιέχεται στις σελίδες 9 – 102 του βιβλίου (των εκδόσεων Στερέωμα) και το δεύτερο στις σελίδες 103 – 132. (*στην σελίδα 103 λείπει η φωτογραφία που αναφέρει).
4ον) Απο το βιβλίο των εκδόσεων Στερέωμα , λείπουν φωτογραφίες που υπάρχουν στα 2 βιβλία του πατρός Παρθενίου. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της σελίδας 8 του πρώτου βιβλίου, όπου κατηγορείται ο πρώην Πρωθυπουργός, σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας, σαν μέλος Μασωνικής Στοάς. Γιατί αφαιρέθηκε από την μεταγενέστερη έκδοση ; Απλά αναρωτηθείτε. Γιατί αυτοί που δήθεν θέλουν να μας ξυπνήσουν, μας αποκρύπτουν τέτοια ντοκουμέντα;
5ον) Ο πατήρ Παρθένιος ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει στα 2 βιβλία του για »λευκό αδελφάτο» και »τακλά μακάν».
Αυτά αναφέρονται στη σελίδα 142 (Παράρτημα Β’), του βιβλίου των εκδόσεων Στερέωμα. Όσα έγραψε ο πατήρ Παρθένιος τελειώνουν στην σελίδα 132. Μετά ακολουθούν τα Παραρτήματα Α’ και Β’, τα οποία είναι προσθήκη του επιμελητού της ύλης του βιβλίου.
Δείτε την σελίδα 135 του βιβλίου που το αναφέρει με υστερόγραφο :
(Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Συμπέρασμα
Καλό θα είναι λοιπον, να είμαστε πιο προσεκτικοί σε ότι θελει να μας ”πασάρει” ο κ. Λιακόπουλος και διάφοροι άλλοι εκδότες. Να ερευνάμε πάντοτε τίς πηγές και να μην βιαζόμαστε να κάνουμε συσχετισμούς και να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα.
Υ.Γ. Επίσης ακόμα και αν τα είχε γράψει αυτά ή παρόμοια, ή και να τα πίστευε ο πατήρ Παρθένιος ή οποιοσδήποτε άλλος μοναχός ή λαικός, σε τίποτε δεν δεσμευόμαστε να τα πιστέψουμε ή να ακολουθήσουμε τη λογική τους. Δεν είναι ζητήματα δογματικά και μάλιστα πραγματεύονται θέματα »απόμακρα», που απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει στο αμέσο μέλλον καμμιά ελπίδα επιβεβαιώσης τους. Το κύρος ή η θέση κάποιων ανθρώπων, δέν τους καθιστά και αυθεντίες επί παντός επιστητου. Όλοι μας σαν άνθρωποι λανθάνουμε κάπου. Αρκεί μόνο τα λάθη μας να μην είναι δογματικής φύσεως και να μην παρασύρουν και δημιουργούν ζημία σε συνανθρώπους μας.

Τα πρωτότυπα βιβλία του Πατρός Παρθενίου

Μπορείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε (άν δεν το κάνατε ήδη) τα 2 βιβλία του πατρός Παρθενίου εδώ :
.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες

''ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ανατολικές θρησκείες - Ν. ΕΠΟΧΗ Αντίχριστος ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Βαρθολομαίος: «Υπακοή» στη Νέα Τάξη (Οικουμενισμός) ΒΑΤΙΚΑΝΟ Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ 666 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ εθνικα θεματα εθνικη προδοσια Ειρήνη ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ελευθεροτεκτονισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΡΤ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ η έννοια της ολότητας ΗΠΑ και οι μασονικές καταβολές θαυματα ιατρικα ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ισλαμ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Νέα Εποχή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Πειραιώς κ. Σεραφείμ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ προφητειες ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΚΗΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ υγεια Χρυσή Αυγή Earthlings - Η οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα Illuminati O Αιώνας του Εαυτού Skull and Bones CFR Λέσχη Μπίλντερμπεργκ St. John the Baptist Monastery at Essex

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
π.Σωφρόνιος Σαχάρωφ