>"
Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

H EE απάντησε ΟΧΙ στο αίτημα 1,7 εκατομμυρίων πολιτών για διακοπή της χρηματοδότησης ερευνών σε εμβρυακά βλαστοκύτταρα " "

«Όχι» στην αίτηση πολιτών
H EE αρνείται να μπλοκάρει τις έρευνες σε εμβρυακά βλαστοκύτταρα
Η χρήση ανθρώπινων εμβρύων που περισσεύουν από κλινικές εξωσωματικής παραμένει απαραίτητη στις έρευνες για την ανάπτυξη βλαστοκυτταρικών θεραπειών, απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 1,7 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι είχαν ζητήσει διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης σε τέτοια πειράματα.

Οι υπογραφές της αίτησης είχαν συγκεντρωθεί από την One of Us, μια οργάνωση κατά των αμβλώσεων, η οποία θεωρεί ότι η καταστροφή εμβρύων στην έρευνα είναι ανήθικη.
Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο του περιοδικού Science, το διάστημα 2007-13 η ΕΕ διέθεσε σχεδόν 157 εκατομμύρια ευρώ σε ερευνητικά προγράμματα με εμβρυακά βλαστικά κύτταρα, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,6% της συνολικής δαπάνης για βιοϊατρικές μελέτες.
Στην απάντησή της προς την αίτηση των ευρωπαίων πολιτών, η Κομισιόν επισημαίνει ότι το θέμα εξετάστηκε διεξοδικά πέρυσι από τις χώρες-μέλη και το Ευρωκοινοβούλιο και δεν υπάρχει λόγος να ξανανοίξει τόσο σύντομα χωρίς να έχουν υπάρξει νεότερα δεδομένα.
Παρά την πρόοδο στις τεχνολογίες δημιουργίας βλαστικών κυττάρων χωρίς τη χρήση εμβρύων, τα βλαστικά κύτταρα που προέρχονται από έμβρυα παραμένουν σε ορισμένες περιπτώσεις απαραίτητα. Και το δυναμικό αυτών των ερευνών να προσφέρουν θεραπεία σε ανίατες ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον είναι μεγάλο.
Η Επιτροπή ήταν υποχρεωμένη να απαντήσει επίσημα στην One of Us όπως προβλέπει το σχετικά νέο πρόγραμμα Πρωτοβουλίες Ευρωπαίων Πολιτών, το οποίο θεσμοθετήθηκε για να ενισχύσει τη συμμετοχική δημοκρατία: Η συγκέντρωση τουλάχιστον ενός εκατ. υπογραφών από τουλάχιστον επτά χώρες-μέλη οδηγεί αυτόματα σε ακρόαση από το Ευρωκοινοβούλιο και σε επίσημη απάντηση από τις Βρυξέλλες.
Το πρόγραμμα έχει δεχθεί επικρίσεις, μεταξύ άλλων και από το περιοδικό Nature, λόγω της ανησυχίας ότι οι οργανώσεις και οι ομάδες πιέσεις θα εκμεταλλεύονται το σύστημα για να ξανανοίγουν θέματα που έχουν κλείσει.

Οι χώρες-μέλη δεν δεσμεύονται από την πολιτική της ΕΕ στο θέμα των εμβρυακών βλαστοκυττάρων και μπορούν να απαγορεύουν τις σχετικές έρευνες, όπως συμβαίνει στην Πολωνία και τη Λιθουανία.
in.gr
Δείτε σχετικά:
1.743.806 Ευρωπαίοι πολίτες αντίθετοι στις έρευνες σε ανθρώπινα έμβρυα
Εκστρατεία συγκέντρωσης ηλεκτρονικών υπογραφών για την ακύρωση έρευνας σε ανθρώπινα έμβρυα
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας για την εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για την ακύρωση έρευνας σε ανθρώπινα έμβρυα
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες

''ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ανατολικές θρησκείες - Ν. ΕΠΟΧΗ Αντίχριστος ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Βαρθολομαίος: «Υπακοή» στη Νέα Τάξη (Οικουμενισμός) ΒΑΤΙΚΑΝΟ Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ 666 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ εθνικα θεματα εθνικη προδοσια Ειρήνη ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ελευθεροτεκτονισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΡΤ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ η έννοια της ολότητας ΗΠΑ και οι μασονικές καταβολές θαυματα ιατρικα ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ισλαμ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Νέα Εποχή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Πειραιώς κ. Σεραφείμ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ προφητειες ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΚΗΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ υγεια Χρυσή Αυγή Earthlings - Η οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα Illuminati O Αιώνας του Εαυτού Skull and Bones CFR Λέσχη Μπίλντερμπεργκ St. John the Baptist Monastery at Essex

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
π.Σωφρόνιος Σαχάρωφ