Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Φάκελλος Δημοσθένης Λιακόπουλος : Οι αναρίθμητες πλάνες και αιρέσεις του, στο φώς της Ορθοδοξίας / Μέρος 5ο : Το βιβλίο του μοναχού Παρθενίου : Το χάραγμα της Αποκάλυψης.

(Το εξώφυλλο του βιβλίου, των εκδόσεων Στερέωμα. Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Εισαγωγή

Αφορμή για το άρθρο μας αποτέλεσε ένα σχόλιο που λάβαμε από κάποιον αναγνώστη μας, σε σχέση με άρθρα μας που αφορούν τον κ. Δ. Λιακόπουλο.
Μας γράφει : ”…ο Μοναχος Παρθενης στο βιβλιο του το Χαραγμα της αποκαλυψης αναφερει μεσα οτι απο χιλιαδων ετων υπαρχει στην ερημο τακλα μακαν μια μυστικη οργανωση που λεγεται λευκη αδελφοτητα και εχει σαν σκοπο να αφανισει το ανθρωπινο γενος απο προσωπου γης…”.

Απάντηση

Το συγκεκριμμένο βιβλίο το πουλάει και το διαφημίζει (και) ο κ. Δ. Λιακόπουλος, στο βιβλιοπωλείο του (liakoshop!) http://liakoshop.liako.gr/Product.php?PageId=111&ProductId=253
Το βιβλίο στο οποίο αναφέρεται ο αναγνώστης μας, είναι του εκδοτικού οίκου Στερέωμα με τίτλο : Μοναχού Παρθένη – Το χάραγμα της Αποκάλυψης, Σιωνιστική Συνομωσία.
Και επαναλαμβάνει τα όσα γράφονται στη σελίδα 142 του εν λόγω βιβλίου, περι”λευκού αδελφάτου” και ”τακλά μακάν”.
Διαβάζοντας αυτά οι καλοπροαίρετοι αναγνώστες παρασύρονται και οι ”οπαδοί” του κ. Λιακόπουλου, νομίζουν ότι βρήκαν κάποια νομιμοποίηση για να στηρίξουν ένα κομμάτι από τίς φανταστικές και αιρετικές θεωρίες του Δ. Λιακόπουλου. Ισχυρίζονται ότι ο μοναχός Παρθένης συμφωνεί και δημοσιεύει θεωρίες περι : ”λευκού αδελφάτου” ,”τακλά μακάν” κλπ., άρα σεβαστά πρόσωπα στο χώρο της Ορθοδοξίας ενστερνίζονται παρόμοιες απόψεις, άρα ο κ. Λιακόπουλος δεν ουρανοβατεί.
Ποιά είναι η αλήθεια
Είναι όμως έτσι; Έγραψε ο μοναχός Παρθένης τέτοια πράγματα; Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από αυτή που θέλουν να παρουσιάσουν ορισμένοι.
Θα πρέπει να επισημάνουμε τα παρακάτω :
- 1ον) Ο Ιερομόναχος δεν λέγεται Παρθένης, αλλά Παρθένιος.
- 2ον) Ο τίτλος Σιωνιστική Συνομωσία έχει προστεθεί από τον εκδότη (Στερέωμα). (*προφανώς σαν ”κράχτης” . Ο τίτλος συνομωσία και ειδικά σιωνιστική ”πουλάει”…)
- 3ον) Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί συρραφή 2 διαφορετικών βιβλίων του πατρός Παρθενίου με τίτλο :
Και τα 2 τα έχουμε δημοσιεύσει σε παλαιότερα άρθρα μας και μπορείτε να τα διαβάσετε ή να τα κατεβάσετε πατώντας πάνω στα ονόματα των 2 βιβλίων.
Το πρώτο περιέχεται στις σελίδες 9 – 102 του βιβλίου (των εκδόσεων Στερέωμα) και το δεύτερο στις σελίδες 103 – 132. (*στην σελίδα 103 λείπει η φωτογραφία που αναφέρει).
4ον) Απο το βιβλίο των εκδόσεων Στερέωμα , λείπουν φωτογραφίες που υπάρχουν στα 2 βιβλία του πατρός Παρθενίου. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της σελίδας 8 του πρώτου βιβλίου, όπου κατηγορείται ο πρώην Πρωθυπουργός, σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας, σαν μέλος Μασωνικής Στοάς. Γιατί αφαιρέθηκε από την μεταγενέστερη έκδοση ; Απλά αναρωτηθείτε. Γιατί αυτοί που δήθεν θέλουν να μας ξυπνήσουν, μας αποκρύπτουν τέτοια ντοκουμέντα;
5ον) Ο πατήρ Παρθένιος ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει στα 2 βιβλία του για ”λευκό αδελφάτο” και ”τακλά μακάν”.
Αυτά αναφέρονται στη σελίδα 142 (Παράρτημα Β’), του βιβλίου των εκδόσεων Στερέωμα. Όσα έγραψε ο πατήρ Παρθένιος τελειώνουν στην σελίδα 132. Μετά ακολουθούν τα Παραρτήματα Α’ και Β’, τα οποία είναι προσθήκη του επιμελητού της ύλης του βιβλίου.
Δείτε την σελίδα 135 του βιβλίου που το αναφέρει με υστερόγραφο :
(Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Συμπέρασμα
Καλό θα είναι λοιπον, να είμαστε πιο προσεκτικοί σε ότι θελει να μας ”πασάρει” ο κ. Λιακόπουλος και διάφοροι άλλοι εκδότες. Να ερευνάμε πάντοτε τίς πηγές και να μην βιαζόμαστε να κάνουμε συσχετισμούς και να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα.
Υ.Γ. Επίσης ακόμα και αν τα είχε γράψει αυτά ή παρόμοια, ή και να τα πίστευε ο πατήρ Παρθένιος ή οποιοσδήποτε άλλος μοναχός ή λαικός, σε τίποτε δεν δεσμευόμαστε να τα πιστέψουμε ή να ακολουθήσουμε τη λογική τους. Δεν είναι ζητήματα δογματικά και μάλιστα πραγματεύονται θέματα ”απόμακρα”, που απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει στο αμέσο μέλλον καμμιά ελπίδα επιβεβαιώσης τους. Το κύρος ή η θέση κάποιων ανθρώπων, δέν τους καθιστά και αυθεντίες επί παντός επιστητου. Όλοι μας σαν άνθρωποι λανθάνουμε κάπου. Αρκεί μόνο τα λάθη μας να μην είναι δογματικής φύσεως και να μην παρασύρουν και δημιουργούν ζημία σε συνανθρώπους μας.

Τα πρωτότυπα βιβλία του Πατρός Παρθενίου

Μπορείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε (άν δεν το κάνατε ήδη) τα 2 βιβλία του πατρός Παρθενίου εδώ :
.
.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΨΕΥΤΟΕΙΔΩΛΟΥ»

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες

''ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' 'ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ' 3'Οος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ανατολικές θρησκείες - Ν. ΕΠΟΧΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Αντίχριστος ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Βαρθολομαίος: «Υπακοή» στη Νέα Τάξη (Οικουμενισμός) ΒΑΤΙΚΑΝΟ Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ 666 ΔΙΑΦΟΡΑ Ειρήνη ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ελευθεροτεκτονισμός ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ η έννοια της ολότητας ΗΠΑ και οι μασονικές καταβολές ισλαμ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΑΣΟΝΙΑ Μασονία ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ νεα εποχη Νέα Εποχή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ Πειραιώς κ. Σεραφείμ προφητειες ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΚΗΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Χιλιασμός (μάρτυρες του Ιεχωβά) Aντίχριστος καί David Mayer de Rothschild David Mayer de Rothschild Earthlings - Η οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα Illuminati O Αιώνας του Εαυτού Skull and Bones CFR Λέσχη Μπίλντερμπεργκ St. John the Baptist Monastery at Essex

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΒΙΝΤΕΟ

ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ : ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ '2000 ομιλίες σε mp3

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ : ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ '2000 ομιλίες σε mp3
O Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος ήταν ο μεγαλύτερος διδάσκαλος της ορθοδοξίας του 20΄ Αιώνα , Μέγας ερμηνευτής της Αγίας γραφής και των πατέρων.Οι ακουστικές ομιλίες του ξεπερνούν τις 2000 ομιλίες. Έχει αναπτύξει άριστα σύμφωνα με τη γραφή και τους πατέρες το θέμα του Αντίχριστου και της Δευτέρας παρουσίας του χριστού,στις ΟΜΙΛΙΕς Β.προς Θεσσαλονικείς επιστ.,Στις κατηχήσεις Αγίου κυρίλλου Από ομιλία 90'έως 120' και στην ερμηνεία της ιεράς αποκαλύψεως του ιωαννου. Όποιος θέλει να ακούσει και να κατεβάσει όλες τις ομιλίες του μπορεί από εδώ.ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ \ ΕΙΣΟΔΟΣ \ ΗΧΟΛΗΨΙΕΣ \ ΟΜΙΛΙΕΣ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.