>"
Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Ο πραγματικός ρόλος του Παντελή Καψή για το θάνατο της ΕΡΤ " "

Ο πραγματικός ρόλος του Παντελή Καψή για το θάνατο της ΕΡΤ – Κοινή δήλωση τεσσάρων μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τη χθεσινή συνάντηση της Ένωσης Συντακτών με τον αρμόδιο υφυπουργό 
 Από τη Συσπείρωση 
 Τις διχαστικές ενέργειες της Κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρείται να λειτουργήσει το «μόρφωμα» που καλείται Δημόσια Τηλεόραση και την έκδοση μιας «πρόσκλησης ενδιαφέροντος» πρόχειρης, «φωτογραφικής», με τερατώδη νομικά κενά, δίχως την παραμικρή σχέση με τη δημοσιογραφική πραγματικότητα, που παραβιάζει ακόμη και την πολιτική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την πρόσληψη 2.000 εργαζομένων της ΕΡΤ, κατήγγειλε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στη συνάντηση που είχε χθες με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή.
Στη συνάντηση που έγινε παρουσία της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ – και των νομικών συμβούλων των Ομοσπονδιών και της Ένωσης – ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει ούτε τη σύμβαση που θα κληθούν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, ούτε το περιεχόμενο της αίτησης που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι. Ο κ. Καψής, επίσης, δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες των εργασιακών σχέσεων και τον τρόπο ασφάλισης των δημοσιογράφων που θα προσληφθούν με δίμηνη σύμβαση στο μεταβατικό μόρφωμα. Για όλα αυτά τα θέματα παρέπεμπε σταθερά στο υπουργείο Οικονομικών και στον υπόλογο ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη. Μόνιμη επωδός του κ. Καψή σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης ήταν η αναγκαιότητα λειτουργίας του παράνομου και αντισυνταγματικού «μεταβατικού φορέα».
 Και φυσικά η ανάγκη «απελευθέρωσης» του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής ακόμη και με τον απίστευτο εκβιασμό που διατύπωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συνεχιστεί η καταβολή των αποζημιώσεων. Κατόπιν όλων αυτών, το καταγγέλλουμε το ρόλο που έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Παντελής Καψής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται από τις 11 Ιουνίου. Στη χθεσινή συνάντηση απέδειξε ότι μέλημά του δεν είναι η λειτουργία μιας πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά ο διχασμός των εργαζομένων και η νομιμοποίηση των παράνομων τετελεσμένων της κυβέρνησης με την εκβιαστική υφαρπαγή των υπογραφών όσων δημοσιογράφων ενδώσουν. Τελικός στόχος του είναι η δημιουργία με κάθε τρόπο ενός παράνομου τηλεοπτικού «μορφώματος» το οποίο μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφική πραγματικότητα, καλύπτει ωστόσο πλήρως τις προπαγανδιστικές και πολιτικές επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου. Σταθερή του επιδίωξη για την «εκκαθάριση» του Ραδιομεγάρου είναι αντί για ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, να χρησιμοποιηθεί ο «στρατός» των επιλαχόντων, οι οποίοι θα ζητούν να αδειάσει η Αγία Παρασκευή και η ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, ώστε να προκηρυχθούν σε δεύτερη φάση οι θέσεις τους. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην χθεσινή συνάντηση παρουσίασαν την 4η κατά σειρά πρότασή τους, άρτια και άμεσα εφαρμοστέα, που παρέχει στην κυβέρνηση μια ολοκληρωμένη λύση η οποία είναι απολύτως σύμφωνη τόσο με το γράμμα όσο και με το πνεύμα της προσωρινής απόφασης του ΣτΕ και των νόμων: · Να ανοίξει άμεσα ο νέος θεσμικός φορέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που διαδέχεται την ΕΡΤ (ΝΕΡΙΤ) και μάλιστα από όλες τις εγκαταστάσεις της, το πρόγραμμα του οποίου θα συνεχίσουν να παράγουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. · Με ταχύτατες διαδικασίες θα γίνει η αποχώρηση όσων επιθυμούν να αποχωρήσουν με σύνταξη. · Η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. με ουσιαστικό διάλογο με ανεξάρτητους φορείς και ενώσεις των εργαζομένων θα σχηματοποιηθεί και θα οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα και ο νέος Γενικός Κανονισμός του Προσωπικού, που θα έχει απομείνει. Η πρόταση αυτή, που δεν επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό (αποζημιώσεις, ρήτρες κ.λπ.), αρχικά καταγράφηκε από τον κ. Καψή, αλλά όταν του ζητήθηκε να την μεταφέρει στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να το κάνει. Απέδειξε και με αυτόν τον τρόπο ότι ο ρόλος του είναι στην καλύτερη περίπτωση κενός περιεχομένου. Αν και μέρα με την ημέρα επιβεβαιώνει οτι πραγματικός του στόχος είναι η παρελκυστική τακτική του δήθεν διαλόγου, ο εκβιασμός των εργαζόμενων της ΕΡΤ, η νομιμοποίηση του «μαύρου» στις τηλεοπτικές συχνότητες της ΕΡΤ και η αντικατάστασή του με ένα τηλεοπτικό προϊόν κομμένο και ραμμένο από τα υπόγεια του Μαξίμου.

 Γιώργος Γιουκάκης 
Μαριλένα Κατσίμη
 Νανά Νταουντάκη 
Δημήτρης Τρίμης
ΠΗΓΗ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες

''ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ανατολικές θρησκείες - Ν. ΕΠΟΧΗ Αντίχριστος ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Βαρθολομαίος: «Υπακοή» στη Νέα Τάξη (Οικουμενισμός) ΒΑΤΙΚΑΝΟ Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ 666 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ εθνικα θεματα εθνικη προδοσια Ειρήνη ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ελευθεροτεκτονισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΡΤ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ η έννοια της ολότητας ΗΠΑ και οι μασονικές καταβολές θαυματα ιατρικα ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ισλαμ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Νέα Εποχή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Πειραιώς κ. Σεραφείμ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ προφητειες ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΚΗΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ υγεια Χρυσή Αυγή Earthlings - Η οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα Illuminati O Αιώνας του Εαυτού Skull and Bones CFR Λέσχη Μπίλντερμπεργκ St. John the Baptist Monastery at Essex

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
π.Σωφρόνιος Σαχάρωφ