Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ προς την κ. Διαμαντοπούλου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ

“Εν τη Ιερά Μονή Καρακάλλου, τη 5-4-2010
Με πολύ μεγάλη έκπληξη και πόνο ψυχής διαβάσαμε τις ανθελληνικές απόψεις της κας Θάλειας Δραγώνα, Ειδικής Γραμματέως του «Ενιαίου Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων» στο Υπουργείο Παιδείας, τις οποίες υποστηρίζει στο βιβλίο που έχει εκδώσει με τίτλο «Τι είναι η πατρίδα μας;» και δι’ αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθειά μας λύπη και αποδοκιμασία δια τις προκλητικές αυτές τοποθετήσεις.
Το Άγιον Όρος ανέκαθεν είχε σημαντική συμβολή στην παιδεία του Γένους μας και οι Αγιορείται μοναχοί πάντοτε παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα θέματα της παιδείας. Δι’ αυτό προβληματιζόμεθα πως είναι δυνατόν να διευθύνη τον καίριο αυτό τομέα της παιδείας ένα πρόσωπο εμφορούμενο από ανθελληνικές ιδέες, το οποίο αμφισβητεί την εθνική μας ταυτότητα και την πολιτισμική μας κληρονομιά; Διατί εις την νευραλγική αυτή θέση, στην καρδιά της διαμορφώσεως της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος, ετοποθετήθη ένα άτομο με αντεθνικές αντιλήψεις, τις οποίες προβάλλει και υποστηρίζει τόσο απροκάλυπτα και ανερυθριάστως;
Πολύ φοβούμεθα μήπως, αντί να διαπαιδαγωγούνται και να γαλουχούνται οι μαθητές με τα αιώνια, υψηλά ιδανικά και αξίες του Έθνους μας, αντίθετα διαποτίζονται με θολερά νάματα, με ιδέες, αντιλήψεις και πρότυπα αλλότρια του Γένους μας που υποσκάπτουν το πατριωτικό φρόνημα και αποδυναμώνουν το αίσθημα φιλοπατρίας.
Συμμεριζόμενοι την εύλογη ανησυχία κάθε Έλληνος πολίτου, καλούμε τους ιθύνοντες της πολιτείας, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους, να επιληφθούν του θέματος με τη δέουσα σοβαρότητα και να το διευθετήσουν δια το καλόν της παιδείας της ενδόξου πατρίδος μας.
Εκ της Ιεράς Μονής Καρακάλλου"
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΜΑΪΟΥ 2010
Ανοιχτή επιστολή προς την κ. Διαμαντοπούλου

Κυρία υπουργέ
Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη στιγμή, μια που βοά ο τόπος για ενδεχόμενη παραίτησή σας λόγω προβλημάτων παρόμοιων με αυτών που οδήγησαν στην έξοδο την κυρία Άντζελα Γκερέκου, όμως ένοιωσα την ανάγκη να σας απευθύνω αυτήν την ανοιχτή επιστολή, με αφορμή το χθεσινό θέμα "Στου Κεμάλ το σπίτι ", του συγγραφέα Γιώργου Ιωάννου, στις εξετάσεις της Γ' Λυκείου.

Κυρία Διαμαντοπούλου
απευθύνομαι σε σας ως πολίτης αυτής της χώρας, της οποίας το κοινοβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία, ψήφισε το 1994 το νόμο με βάση τον οποίο ορίζεται η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Αν δεν κάνω λάθος, αυτό σημαίνει ότι η Γενοκτονία αυτή έγινε και μάλιστα είχε αυτουργούς, με όνομα και επώνυμο.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Γενοκτονίας, από το 1919 μέχρι το 1923, ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, αυτός που, αφού ανεφώνησε το "Επιτέλους τους Ξεριζώσαμε", γεγονός που αποτελεί απόδειξη της Γενοκτονίας, μέχρι το θάνατό του κυβέρνησε δικτατορικά τη γειτονική χώρα, αυτός που αποτέλεσε διδάσκαλο του Αδόλφου Χίτλερ, τα εγκλήματα του οποίου, τηρουμένων των αναλογιών, σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασαν σε αγριότητα και βαρβαρότητα αυτά του δασκάλου του.

Αυτό το πρόσωπο, ο Γενοκτόνος φασίστας Κεμάλ, τιμήθηκε με μεγαλοπρέπεια πριν από λίγους μήνες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το συνάδελφό σας στην Κυβέρνηση κ. Σηφουνάκη, την αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, κυρία Έλσα Παπαδημητρίου, τους καθηγητές πανεπιστημίου κ.κ. Ιωάννη Θ. Μάζη, Αθανάσιο Μαρκόπουλο, Mehmet Saray και τον κρατικοδίαιτο δημοσιογράφο Σεραφείμ Φυντανίδη (όλοι τους αμοίβονται με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, πλην του Τούρκου κεμαλιστή), υπό την υψηλή επιστασία του Τούρκου πρέσβη και του Γενικού Προξένου στην Αθήνα.

Αυτή η αποτρόπαια και στην ουσία παράνομη πράξη έγινε σε φορέα του υπουργείου σας και ισοδυναμεί με παρουσίαση σε πανεπιστήμιο του Ισραήλ του βιβλίου "Ο Αγών μου", του μαθητή του Γενοκτόνου δικτάτορα Κεμάλ, Αδόλφου Χίτλερ, παρουσία και επιστασία μάλιστα του εκπροσώπου των ναζί. Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε να γίνεται κάτι τέτοιο στο Ισραήλ ή στην Αμρενία; Με άλλα λόγια, με τέτοιες ενέργειες είναι σαν να σπέρνουμε το σπόρο του ναζισμού στο ελληνικό πανεπιστήμιο κυρία Διαμαντοπούλου.

Τότε δεν αντιδράσατε, όπως δεν αντέδρασαν και άλλοι αρμόδιοι φορείς του οργανωμένου ποντιακού χώρου, αφήνοντας την παρανομία να σέρνεται και να μας εμφανίζεται χθες, μια μέρα που εκατομμύρια Ελλήνων δάκρυζαν για τους αδικοχαμένους προγόνους και συνέλληνες που χάθηκαν από το αιματοβαμένο χέρι του Κεμάλ, υπό τη μορφή "λογοτεχνικού κειμένου", ως θέμα για τις εξετάσεις των μαθητών της Γ' Λυκείου, στο υπουργείο σας, το πρώην Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Κυρία υπουργέ
επειδή ο ελληνικός λαός, πέραν του ότι σας εξέλεξε, σας πληρώνει, όπως πληρώνει και όλους αυτούς που προέκριναν αυτό το στην κυριολεξία δηλητηριώδες "λογοτεχνικό" κείμενο, που θα μπορούσε να πάρει το Πρώτο Βραβείο Προπαγάνδας, αφού, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του συγγραφέα, πλασσάρεται ως θέμα από το υπουργείο σας σε παιδιά 16 και 17 χρονών, με τον τίτλο μάλιστα "Στου Κεμάλ του σπίτι", χωρίς καμία αναφορά στο εγκληματικό του έργο. Και μονο το γεγονός ότι αναφέρεται το σπίτι όπου έζησε για περίπου δέκα χρόνια ο Κεμάλ ως σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, χωρίς καμία αναφορά στο βάρβαρο γενοκτονικό του έργο, είναι επονείδιστο και κατακριτέο.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, ο Κεμάλ είναι χειρότερος από τον Χίτλερ και επιλογές ως θέμα εξετάσεων κειμένων όπως αυτό του Ιωάννου, είναι απαράδεκτες, ανιστόρητες και σίγουρα δεν βοηθούν τους νέους μας να διαμορφώσουν σωστή άποψη για την ιστορία, το φασισμό και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος.

Δεν μπορεί να είναι θέμα σε εξετάσεις ένα κείμενο που νομιμοποιεί δια της πλαγίας ένα άτομο που έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Άλλο δημοκρατία, άλλο ελευθερία της έκφρασης και άλλο συναυτουργία και άθλια νομιμοποίηση ενός στυγνού δικτάτορα, γενοκτόνου των Ελλήνων.

Επειδή όλα αυτά δεν θεωρούνται τυχαία και, όπως είναι φυσικό, μάλλον προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη φάση, που είναι η παραχάραξη της ιστορίας και η επίσημη αγιοποίηση του Μουσταφά Κεμάλ, ως πολίτης αυτής της χώρας σας δηλώνω ότι οι πράξεις αυτές βρίσκουν αντίθετη μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, που καλείται μάλιστα να χρηματοδοτεί τις συγκεκριμένες πράξεις αλλά και όλους εσάς τους πρωταγωνιστές αυτών των βδελυρών ενεργειών, που ταυτόχρονα παραβιάζουν και το νόμο του 1994, με τον οποίο αναγνωρίστηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σάββας Καλεντερίδης
Πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατία

Η οικονομική κρίση και τα μελλούμενα..Πλέον δεν κρύβονται, ομιλούν περί παγκοσμίου κυβερνήσεως! (Μοναχού Προδρόμου Αγιορείτου)

Η οικονομική κρίση και τα μελλούμενα..Πλέον δεν κρύβονται, ομιλούν περί παγκοσμίου κυβερνήσεως! (Μοναχού Προδρόμου Αγιορείτου)
Η πατρίδα μας στις ημέρες μας βρίσκεται στο κέντρο της δύνης διεθνών εξελίξεων, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αδύνατα σημεία των χωρών της Ευρωζώνης και να κερδίσουν. Στο κέντρο αυτού του κυκλώνα βρίσκεται σήμερα η καταχρεωμένη χώρα μας, που μετά την ένταξή της στο Ευρώ σπαταλούσε χρήματα δανειζομένη, ζώντας το όνειρο της Ευρώπης με Ολυμπιακούς Αγώνες και μεγάλα έργα. Αυτή την στιγμή όλοι οι έλληνες, σύμφωνα με τις αναλύσεις, από μικρού έως μεγάλου, έχουν χρέος περίπου 30.000 ευρώ! Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά παγκόσμιο. Οι Τράπεζες κατάφεραν να δανείσουν σχεδόν όλα τα κράτη με κεφάλαια που ουσιαστικά δεν είχαν στα αποθεματικά τους, λόγω της καταργήσεως του αντικρίσματος των νομισμάτων σε χρυσό επί Κένεντυ, πλουτίζοντας από τόκους ανύπαρκτων κεφαλαίων. Η δύναμη αυτή του πλούτου προκάλεσε την αλαζονεία της εξουσίας με απώτερο στόχο την πλήρη υποταγή των χρεωμένων χωρών υπό μίας κεντρικής σέκτας με την υποβάθμιση των εκλεγμένων κυβερνήσεων, που αναγκαστικά πλέον κλίνουν γόνυ ενώπιον των αδυσώπητων επιταγών των. Σήμερα στην χώρα μας βλέπουμε το «φαινόμενο», ας το πούμε καλύτερα, το σχέδιο των ελιτιστών, να ξετυλίγεται φανερά. Οι δανειστές, μας επιβάλουν τα προγράμματά των και τους σχεδιασμούς των. (μετανάστες, χωρικά ύδατα, Πολιτικό γάμο, εκτρώσεις, άθρησκη κοινωνία, ανηθικότητα, ναρκωτικά, ομοφυλοφιλία, τζαμί για μουσουλμάνους!, κλπ.).

Η χώρα μας καταβροχθίζεται από μία δύναμη που αχόρταγα ζητεί να καταπιεί τα πάντα. Δανείζοντάς μας, επιβάλλουν την ισοπέδωση της Ελλάδος, και των αξιών της, με ισοπέδωση του ελληνορθόδοξου συντάγματός μας και την καθιέρωση μιας απρόσωπης κοινωνίας αντίγραφο της απρόσωπης κενής ζωής των. Το σχέδιο αυτό φαίνεται ότι τείνει να επεκταθεί σε όλη την δυτική κοινωνία. Η μικρή μας χώρα ανυπότακτη, χωρίς προγράμματα και κανόνες, Ελλάς γαρ, βρίσκεται σε μία πρωτοφανή κατάσταση οικονομικού πειραματισμού. Οι ελεγκτές του νομισματικού ταμείου δηλώνουν έχουν εξετάσει πάνω από 30 χώρες αλλά η Ελληνική ακαταστασία είναι απερίγραπτη. Οι χώρες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν μόνες τους.
«…. Είναι γεγονός ότι, εμείς, οι Έλληνες, έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα. …» Από την ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Συνέδριο του Economist με θέμα: «Meeting the challenges through leadership strategy» (28 Απριλίου 2010) (πηγή: Ιστοσελίδα Κυβερνήσεως www.primeminister.gr/2010/04/29/1688).
Πλέον δεν κρύβονται, ομιλούν περί παγκοσμίου κυβερνήσεως.
Ένας από τους σκοπούς των; Η αλλαγή των συνόρων. Άνθρωποι μέλη των Ρόταρυ μας πληροφορούν για τα σχέδια συρρίκνωσης της Ελλάδος. Ισχυρίζονται ότι για τους έλληνες είναι αρκετή η χώρα μέχρι τα Τέμπη. Σχεδιάζεται η Μακεδονία με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη η οποία θα επεκτείνεται από την ανατολική Θράκη με τμήματα της Βουλγαρίας, Σκοπίων, Βόρειας Ηπείρου μέχρι την Λάρισα. Οι μελλοντικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ για την περιοχή τα ίδια περιλαμβάνουν όπως μαθαίνουμε. Οι γείτονές μας, που τα γνωρίζουν όλα αυτά, καρναβαλίζουν σαν Μεγαλέξανδροι μπας και αρπάξουν κάτι. Τα όνειρά των στηρίζονται πάνω σε σενάρια που είναι σχεδιασμένα αλαχόθεν. Αυτό που σταματούσε μέχρι σήμερα τα γεγονότα ήταν οι οπλισμένοι σαν αστακοί έλληνες, με την Εκκλησία ως αφυπνιστική και ενωτική δύναμη που τους ενεργοποιούσε. Οι δύο αυτοί λόγοι τείνουν να εξαφανιστούν διότι χρόνια τώρα μεθοδεύουν την αποδυνάμωση του στρατού, την ενίσχυση των εχθρικών γειτόνων και την χλιαρότητα της Εκκλησίας.
Τα τελευταία χρόνια γίνονται υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα, μειώνονται οι εξοπλισμοί (βλέπε S300, Leopard, υποβρύχια), διαλύεται ο στρατός, χτυπιούνται συστηματικά οι θεσμοί της οικογένειας, της ορθοδόξου πίστης, της γλώσσας, υπνωτίζονται οι εκκλησιαστικοί άνθρωποι με το χρήμα και την κούφια ανθρώπινη δόξα, τονίζονται έντονα μερικά σκάνδαλα ρασοφόρων (Βατοπαίδι, μητρόπολις Αττικής κλπ), συκοφαντείται η αστυνομία, η παιδεία, ο στρατός, η υγεία που διακρατούν την ενότητα του Έθνους μας. Αποτέλεσμα, να εξαφανιστεί κάθε αντίσταση. Για την νέα γενιά ετοιμάσαμε άσχημο μέλλον. Ανεργία, χρέος, ανύπαρκτη παιδεία και περίθαλψη, πελατειακό κράτος σε όλους τους τομείς του. Τους ετοιμάσαμε μια ζωή ανελεύθερη παρακολουθούμενη από ένα εκπληκτικό δίκτυο πληροφοριών εκ της υποθετικής τρομοκρατίας. Απ’ την άλλη οι εκκλησιαστικοί άνθρωποι στην πλειονότητα, ασχολούμενοι κυρίως με τις βιοτικές μέριμνες και τα καθημερινά, σταμάτησαν να υψώνουν ανάστημα στα κακώς κείμενα κατά το παράδειγμα του Βαπτιστού, του Πατροκοσμά, του π. Αυγουστίνου, του σημερινού δεσπότου Πειραιώς κλπ. Η Εκκλησία έχει μεγάλη δύναμη, το ξέρουν οι κοσμοκράτορες που με κάθε μέσο θέλουν να την φιμώσουν. Ευτυχώς ο Θεός μας έδωσε μεγάλη παρηγοριά τα εξαιρετικά μοναστήρια διάσπαρτα σε όλη την χώρα, που καθοδηγούν και στηρίζουν τον ευλογημένο λαό μας.
Πριν μερικές ημέρες εν μέσω της οικονομικής κρίσεως επισημάνθηκε από τον κ. Πρωθυπουργό στην Βουλή. «έχουμε απολέσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας μας». Διότι πλέον η οικονομική πολιτική της Ελλάδας, και όχι μόνον αυτή, επιβάλλεται από τις Βρυξέλλες, τις διεθνείς αγορές, το ΔΝΤ και κάθε «επενδυτικό» κεφάλαιο. Ο εξωτερικός δανεισμός καταλήγει να αποτελεί πράξη παραχώρησης μέρους εθνικής κυριαρχίας. Οι επίτροποι της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. εγκαταστάθηκαν στα υπουργεία για να κατευθύνουν την χώρα υπό την απειλή πτώχευσης παραγκωνίζοντας ουσιαστικά τις εκλεγμένες κυβερνήσεις οι οποίες μας καταχρέωσαν χωρίς να το πάρουμε είδηση. Κατά τον Καβάφη:

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη•
διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.
Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.»

Σε ποιους ανθρώπους αναθέσαμε να χειριστούν την περιουσία του Ελληνικού Λαού που αποκτήθηκε με αίμα; Το πρόσωπο που κατέχει την καίρια θέση της οικονομίας σήμερα, αυτής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ): Eιναι ο Πέτρος Χριστοδουλάκης ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος manager της Εθνικής Τράπεζας που σε δημοσίευμα της «Monde», αναφερόταν ως ο μεσάζων της Goldman Sachs στην Ευρώπη. Ο ίδιος, αστειευόμενος λέει στον στενό του κύκλο, ότι αν ήθελαν να τον χαρακτηρίσουν, μάλλον θα έπρεπε να τον αποκαλέσουν τζέι-πι-μοργκανικό (από την JP Morgan). Διότι υπήρξε στέλεχος της JP Moragn για μία επταετία στο Λονδίνο (1991-98) ενώ για την Goldman Sachs εργάστηκε για πολύ λίγο το 1988-89. (καθημερινή) Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος διαχειρίζεται το Δημόσιο χρέος της χώρας μας. Σε αυτή την κατάσταση φτάσαμε, και όχι μόνον εμείς αλλά και όλες σχεδόν οι δημοκρατικές χώρες που άφησαν το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο να ροκανίσει τον κεντρικό κορμό της οικονομίας των.
Οι άνθρωποι των τοκογλύφων διαχειρίζονται την οικονομία προς το συμφέρον της πατρίδος μας; Φυσικά όχι αλλά με γνώμονα το κέρδος των πατρόνων τους.
Όπως λέγει ο κ. Σπ. Μαρκέτος επ. Καθ. Παν. Θεσσαλονίκης συμφέρον της χώρας και των πολιτών είναι η στάση πληρωμών (πτώχευση), και όχι η συνέχιση δανεισμού που μεταγγίζει κεφάλαια της Ευρωπαϊκής ενώσεως στα Αγγλοσαξονικά funds μέσω της χώρας μας με ποινές επιτοκίου που θα πληρώσουν στο 10ετές μέλλον τα παιδιά μας. «...Καν΄ το όπως ο Βενιζέλος. Η ιστορία μας δίνει ένα διδακτικό παράδειγμα. Το 1932, με τον ελληνικό λαό πολύ πιο αμόρφωτο και ανοργάνωτο- και λιγότερο απαιτητικό από σήμερα- ο χαρισματικός πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, που είχε πρόσφατα επανεκλεγεί σαρώνοντας τους αντιπάλους του, εξανέμισε τη δημοτικότητά του αφαιμάσσοντας την οικονομία στη λεγόμενη Μάχη της Δραχμής. Όταν τελικά κήρυξε στάση πληρωμών, έπειτα από μερικούς μήνες αντίστασης δηλαδή, ήταν πια αργά. Το κόμμα του είχε διαλυθεί, η δημοκρατία εκτροχιαστεί, με τελικούς ωφελημένους τους Γλύξμπουργκ και τον Μεταξά. Η ειρωνεία είναι ότι, στη συνέχεια, σταθεροποιήθηκαν οι ακροδεξιές κυβερνήσεις ακριβώς επειδή η ελληνική οικονομία, διαψεύδοντας τους τότε γκουρού των αγορών, σημείωσε πρωτοφανείς ρυθμούς ανόδου. Η πτώχευση ξαναζωντάνεψε την αγορά, μεταφέροντας πόρους από τα θησαυροφυλάκια των τραπεζών στην πραγματική οικονομία, από το εξωτερικό στο εσωτερικό....» (όλο το κείμενο: του καθηγ. : , ( [www.agioros.com] )
Στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, επισημαίνει ο Μαζάουερ (καθ. Παν. Κολούμπια στη Ν.Υ.), η σταθερά δεν είναι η αφερεγγυότητα της Ελλάδας, όπως διατυμπανίζουν κάποιοι, αλλά «ο απίστευτος βαθμός έξωθεν παρεμβάσεων στα εσωτερικά της ζητήματα... απορρίπτει τον «ευρέως διαλαλούμενο» ισχυρισμό πως η Ελλάδα είναι «κατά συρροή αφερέγγυα». Η μοναδική φορά που η χώρα χρεοκόπησε στη διάρκεια του 20ού αιώνα, υπενθυμίζει, ήταν το 1931-1932, «μια περίοδο κατά την οποία προφανώς δεν ήταν η μόνη που αντιμετώπισε προβλήματα» (http://www.agioros.com/forum/ ).viewtopic.php?id=1822
«Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Christina Fernandez Kirchner πρόεδρος της Αργεντινής, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών…..Το ΔΝΤ είχε χορηγήσει δάνεια 7,2 δισ. δολ. το 1999 και 39,7 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2000, όμως οι όροι ήταν ασφυκτικοί. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν και οι καταθέσεις πάγωσαν. … Όμως, μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες, η Αργεντινή κατέληξε ξανά χωρίς χρήματα, γιατί οι αγορές δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της…..Στα τέλη του 2001, η κρίση οδήγησε την κοινωνία σε σημείο ανάφλεξης. Το ξέσπασμα της λαϊκής οργής ήλθε, όταν ο κεντροαριστερός ντε λα Ρούα, απαγόρευσε την ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες, πέραν του ποσού των 250 δολαρίων το μήνα. …Εργάτες, υπάλληλοι και αγρότες μάχονταν στους δρόμους της Αργεντινής και ο Ντε λα Ρούα πρόλαβε να διαφύγει με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου, για να γλυτώσει από την οργή του όχλου. …Ο νέος πρόεδρος, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του. ….Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους. Το πάλαιψαν και το κέρδισαν. …Τώρα η Αργεντινή αργά, αλλά σταθερά, έχει μπει στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης. Σήμερα, η χώρα κατηγορεί το ΔΝΤ για κακοδιαχείριση της κρίσης του 2001-2002 και επισημαίνει ότι μπορεί να μιλά για οικονομική ανεξαρτησία, μακριά από την επίβλεψή του. Φέτος αναμένει ανάπτυξη από 3,5% ως 5%. …Όσο για το υπόλοιπο του χρέους έκανε πρόσφατα μία πρόταση για αποπληρωμή 34 σεντς στο ένα δολάριο. Και αν θέλουν...»
( [www.agioros.com] )
Όταν η Εκκλησία με συλλαλητήρια διαμαρτυρόταν για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, την συνθήκη Σέγγεν, πριν την προσχώρησή μας σ’ αυτήν το 1997, κάποιοι ευρωοραματιστές την ειρωνευόντουσαν. Και να που καταλήξαμε, να καταχρεώσουμε την χώρα σε τοκογλύφους. Το Σύνταγμα ορίζει ότι μόνο η Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία μπορεί να παραχωρήσει μέρος της Εθνικής κυριαρχίας. Όμως αυτά τα δάνεια όχι μόνο δεν έχουν την έγκριση της Βουλής, αλλά πολλά είναι κρυφά, δηλαδή δεν τα ξέρουν οι αντιπρόσωποι του Ελληνικού λαού και συνάπτονται με υπογραφή ενός υπουργού και μόνον. Αν οι υπουργοί οικονομικών των τελευταίων ετών έπρεπε να πάρουν αυξημένη πλειοψηφία από την βουλή, και κατ’ επέκτασιν από τον λαό, για να δανειστούν, δεν θα έφτανε η Ελλάδα σε αυτό το σημείο. Ο Ελληνικός λαός δεν έχει δώσει πληρεξούσια στους υπουργούς οικονομικών να δανείζονται ασύστολα χωρίς να παίρνουν την έγκριση των αντιπροσώπων των.
Όταν ο παππούς Καραμανλής επισκέφτηκε το Άγιο Όρος ένας γέροντας τον ρώτησε: «κ. Καραμανλή ακούσαμε ότι είστε μασόνος είναι αλήθεια; «Και πήρε την απάντηση: «Καί ποιός δεν είναι μασώνος ρε!». Οι περισσότεροι εξυπηρετούν συμφέροντα προσωπικά, πολιτικά, και δυστυχώς ανθελληνικά, καθοδηγούμενοι χωρίς να το καταλαβαίνουν από τις οδηγίες των τεκτονικών Στοών, των αιρέσεων όπως οι Ιεχωβάδες και άλλων σεκτών «νέας εποχής» του διεθνούς σιωνισμού, όντες ενταγμένοι σ’ αυτές, οι οποίες τους ζητούν να εξοφλήσουν τα συμβόλαια της ανελίξεως των στα κυβερνητικά αξιώματα. Ταλαίπωροι, σαν τον Ιούδα που εκμεταλλεύονται τον οβολό του απλού λαού για να βολευτούν, απελπισμένα ζητούν να σβήσουν την δίψα της έρημης ψυχής των με τον πλούτο, με άρτο και θεάματα. Επιχειρούν να καταπνίξουν την απέραντη μοναξιά των με θεατρινίστικες φιλανθρωπίες, τραγελαφικές κοσμοθεωρίες, ελιτίστικη κουφότητα, πολιτικές πολυλογίες, αντί να μετανοήσουν. Χαμόγελο όμως δεν θα έχουν ποτέ στα χείλη των, και πρόσωπο Θεού δεν αντικρίζουν αν δεν επιστρέψουν τα κλεμμένα. Το αίμα και οι στεναγμοί των ταπεινών Ελλήνων επικρέμαται επί των κεφαλών των. Διότι κέρδισαν με το έξυπνο trading των επενδύσεων βάσει της παράνομης εσωτερικής πληροφόρησης. Διότι έλαβαν επιδοτήσεις και έκλεισαν συμφωνίες με λαδώματα υποσκελίζοντας τους άλλους χωρίς τιμιότητα, χωρίς προσόντα και χωρίς παραγωγή έργου. Διότι λαμβάνουν «φακελάκια» από τον ταπεινό πολίτη. Διότι απατούν την εφορία και αρνούνται να πληρώσουν μηχανευόμενοι κάθε τρόπο αποφυγής οφειλών. Διότι ψεύδονται, υπογράφοντας έγγραφα με κάθε τυπική νομιμότητα με τα οποία ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον, το οποίο κλήθηκαν να προασπίσουν.
Η χώρα, η Βουλή, τα δικαστήρια και οι διοικούντες μπορεί να παραγράφουν αδικήματα, η δικαιοσύνη του Θεού όχι. Θα διχοτομηθούν και αυτοί και οι οικείοι των.
Ιδού: ρεπορτάζ του κ. Τέλλογλου στην «Καθημερινή»
“….τα υποβρύχια Τype 214 που έχουν εξελιχθεί σε "κακό σπυρί" για τη χώρα, η γερμανική εταιρεία Ferrostaal AG, φαίνεται ότι πλήρωσε αδρά τους κρατικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα το 1998 για να αναλάβει την κατασκευή 4 υποβρυχίων στο πλαίσιο της σύμβασης 012Β/00, χωρίς καν να υπάρξει διαγωνισμός. Μόνο για το «Παπανικολής», σύμφωνα με τις καταθέσεις που έγιναν στην Εισαγγελία του Μονάχου, δόθηκαν 10-12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ γενικά οι προμήθειες-ρεκόρ που καταβάλλονταν από τους Γερμανούς ξεπερνούσαν το 5 % του κόστους της παραγγελίας….>> Defencenet 29-03-2010) ... Το 2000 πληρώσαμε τα υποβρύχια που ακόμα δεν έχουμε παραλάβει, ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά στον έλεγχο της Thyssen Krupp, και τώρα ετοιμαζόμαστε να ξαναπληρώσουμε για να χρηματοδοτηθεί το πέρασμα των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά από τους Γερμανούς της Thyssen Krupp στους επενδυτές από το Άμπου Ντάμπι. Πρόκειται για εγκληματική διαχείριση του δημόσιου χρήματος, που εξηγεί την υπερχρέωση της χώρας μας, την αδυναμία ελέγχου του δημοσιονομικού ελλείμματος και το δανεισμό του ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές με τοκογλυφικά επιτόκια. Η «City Press» και η «Free Sunday» έχουν χαρακτηρίσει τη νέα προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων «τορπίλη στον Τιτανικό» της ελληνικής οικονομίας... ”
Σιχαμερό το φαινόμενο. Ας μην σχετιζόμεθα με κανέναν τρόπο με αυτά τα αχόρταγα θηρία, τους ανθρώπους των Τεκτονικών Στοών, των Αιρέσεων, του διεθνούς κεφαλαίου κλπ, οι άνθρωποι αυτοί είναι υποκριτές, βασανίζονται από πονηρή επήρεια του Κακού και συστέλλουν και σε μας την Χάρη του Θεού. (έλαιον δε αμαρτωλού μή λιπανάτω την κεφαλήν μου). Επίσης, να μή δανείζουμε τα χρήματά μας “επί τόκον”, ο Θεός μας το απαγορεύει διότι χρηματοδοτούμε τις τοκογλύφους τράπεζες. Ας μην κερδίζουμε από κόπους άλλων, μας απαγορεύει την κλοπή δια τυχερών παιγνιδιών, μας απαγορεύει την κλοπή δια του trading επενδυτικών προϊόντων, ο στεναγμός των κατεστραμμένων επενδυτών θα μας ζητηθεί ως βαρύ χρέος εν ημέρα κρίσεως. Οι δυνατοί μπορούν σήμερα να κερδίσουν από την κατάρρευση μιας οικονομίας ή μιας μετοχής μέσω των παραγώγων και τών credit default swaps (CDS) προκαλώντας αρνητικές η θετικές φήμες προς όφελός τους. Όμως ευλογεί ο Θεός αυτά τα χρήματα;
Ως παράδειγμα, αλλοίμονο, έχουμε το Ταχυδρομικό μας Ταμιευτήριο που στοιχημάτισε στην υποβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας και κέρδισε εκατομμύρια!!
(Καθημερινή Κυριακής 21.3. 2010 . Της Σοφίας Παπαϊωαννου:
Την ώρα που στην Ελλάδα κατηγορούν τους κερδοσκόπους του εξωτερικού που έπαιξαν με τα σενάρια πτώχευσης της χώρας μας με τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου, τα CDS των ελληνικών ομολόγων, και την ώρα που με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας μας συζητείται παγκοσμίως η επιβολή αυστηρότερων κανόνων και ελέγχου της αγοράς των CDS, αποκαλύπτεται πως ελληνική τράπεζα έπαιξε και κέρδισε με CDS. Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. ….ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης αγόρασε τον Αύγουστο του 2009, μήνα που ανακοινώνονται οι εθνικές εκλογές με αφορμή κατά τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή την οικονομική κατάσταση της χώρας, CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ, όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης. Η νέα διοίκηση πουλά τα CDS τον Δεκέμβριο του 2009 στις 235 μονάδες βάσης. Η παγκόσμια αγορά των CDS το καλοκαίρι του 2009 κυμαινόταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγοράζοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέχει μία θέση που αντιστοιχεί περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς, ποσοστό που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλους παίκτες. Πράγματι από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο το CDS ανέβηκε κατά 110 μονάδες βάσης και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κέρδισε με το αυτό το παιχνίδι περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ.) ....».
Φτάσαμε λοιπόν σε αδιέξοδο. Πώς όμως θα βγούμε απ’ αυτό; Ένας είναι ο δρόμος, ο δρόμος της μετανοίας, της αλλαγής μας. Ναι το μπορούμε! Ας ανατρέψουμε με τον προσωπικό μας αγώνα ο καθένας τα κακώς κείμενα, όπως ο τελώνης του Ευαγγελίου που άλλαξε συμπεριφορά. Ήδη δύο αξιόλογοι αρχιερείς μας, δίνουν το παράδειγμα επιστρέφοντας το μισθό τους στο κράτος.
Έλεγε ο ναύαρχος Μιαούλης το 1821: “Σε έναν πόλεμο που φαινόταν χαμένος στην θάλασσα ξαφνικά εμφανίστηκαν μερικοί μπουρλοτιέρηδες που κέρδισαν τον άνισο αγώνα.”
Η Ελλάδα έχει τον Θεό δεν χάνεται, και Αυτός θα βρει τρόπο να σώσει τον λαό μας συνετιστούμε. Ας αρχίσουμε λοιπόν με αυτοθυσία να καταθέτουμε μεγάλα ποσά στην τράπεζα των φτωχών συνανθρώπων μας, που αυτήν την εποχή βρίσκονται σε ένδεια, για να ξαναγυρίσει το ελληνικό χαμόγελο και η αγάπη που μας χαρακτηρίζει, που δίνει πολιτισμό και διδάσκει ήθος.
Ας θέσουμε κέντρο της ζωής μας το Άγιο Ποτήριο, τον Χριστό, που οι περισσότεροι ξεχάσαμε, και χάσαμε το νόημα της ζωής και την ελπίδα της Αναστάσεως. Ας αρχίσουμε να δουλεύουμε φιλότιμα καθένας στο πόστο του. Ας εγκαταλείψουν τις μασονικές στοές οι τέκτονες, οι ροταριανοί, οι αιρετικοί και όποιοι άλλοι, για να σπάσουν το συμβόλαιο που τους έδεσε με τον Διάβολο κατά την μύησή των, εξομολογούμενοι κάτω από το πετραχήλι του ταπεινού ιερέα, να φύγουν οι εφιάλτες των, να ελευθερωθούν.
Για εμάς τους απλούς ανθρώπους η καταιγίδα αυτή είναι μία χρυσή ευκαιρία που θα μας στρέψει προς τον ουρανό, πέρα από την πρόσκαιρη αυτή ζωή που διανύουμε. Κατά το ρητό του ιστορικού Πολυβίου «Ει μη ταχέως απολώμεθα, ουκ αν εσώθημεν», αν δεν καταστραφούμε δεν θα σωθούμε. Ρασοφόροι και μη όλοι κάπου έχουμε ξεφύγει. Αδερφοί μας ζουν στην Σερβία και Βουλγαρία με 100-200 Ε τον μήνα. Στην Αφρική με 5 ευρώ και με πολλά παιδιά η κάθε οικογένεια. Εμείς; Ναι, εμείς τα αγέννητα τα πετάμε στους υπονόμους, και μετά καπνίζουμε σαν φουγάρα από την στεναχώρια, και πίνουμε για να ξεχάσουμε, και χρειαζόμαστε πολλά χρήματα για ταξίδια για να ξεφύγουμε από τις ενοχές και την μοναξιά, με χρήματα από την πιστωτική κάρτα φυσικά. Κάποιοι βέβαια μας δανείζουν για να μας αγοράσουν, είναι αυτοί οι δανειστές μας που μας έδειξαν από τα δικά τους κανάλια των ΜΜΕ ότι, έτσι ζει ο καλός κόσμος με γλέντια και σπατάλες. Οχι σαν τους πολύτεκνους παλιομοδίτες. Αυτοί οι τελευταίοι αντιμετωπίζονται με ειρωνικά χαμόγελα απο τους πολλούς. Ετσι τορπιλίζεται ο αγώνας των τιμίων αυτών ανθρώπων κατά της νέας φασιστικής τάξεως, με την ειρωνεία που τους προσάπτεται, ότι δηλαδή είναι κωμικοί και φαντασμένοι με ξεπερασμένες και χιλιοειπωμένες θεωρίες περί συντέλειας και ερχομένου Αντιχρίστου με το σφράγισμα του 666.
Επειδή ο αγώνας μας πρέπει να στηρίζεται σε αληθινά επιχειρήματα καθώς δεν μπορούμε να περιγράψουμε επακριβώς τα γεγονότα της συντελείας για το πως και ποια μεσα επιβολής θα εφαρμοστούν, θα θέλαμε να αναφέρουμε μερικά στοιχεία για θέμα που νέου αριθμού που λανσάρεται στις μέρες μας. Τον ΑΜΚΑ και την σχέση του με τον 666.
Η καθιέρωση του αριθμού αυτού σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία επιβάλλεται σιγά σιγά. Θεωρείται ως προϋπόθεση για την εισαγωγή σε κρατικά Νοσοκομεία και πριν λίγες ημέρες λάβαμε την πρώτη επιστολή από τον ΟΓΑ που προϋποθέτει κατοχή του αριθμού γιά την λήψη συντάξεως και άλλων αποζημιώσεων. Η διοικούσα εξουσία θέλει να επιβληθεί το μέτρο για τον κατά το δυνατό καλύτερο έλεγχο των ασφαλιστικών ταμείων, από την άλλη απλοί πολίτες ανησυχούν φοβούμενοι ότι έρχεται ο αντίχριστος διότι υπάρχουν σύμβολά του στην νέα τεχνολογία που πρόκειται να επιβληθεί.
Εξετάζοντας τις μελλοντικές ηλεκτρονικές κάρτες ΑΜΚΑ βλέπουμε ότι κωδικοποιείται ο αριθμός με την τεχνολογία bar-code κωδικοποίηση code 39. Για του λόγου το αληθές εν συντομία,θα παρουσιάσουμε τους κανόνες αυτού του τύπου γραμμωτού κώδικα ώστε να δούμε την σχέση του με τον συμβολικό αριθμό του Διαβόλου =666.
Ο code 39 περιγράφει αριθμούς, γράμματα και μερικά σύμβολα. Ο κάθε χαρακτήρας αποτελείται από 9 διαστήματα εναλλασσόμενα από μαύρο Κάι λευκό όπου περιέχονται πάντα 3 χοντρές γραμμές και 6 λεπτές. Εξ ού και το όνομα 39, δηλ 3 παχείς από τις συνολικά 9 γραμμές. Η σειρά με την οποία εναλλάσσονται κωδικοποιεί και τους αντίστοιχους χαρακτήρες που απεικονίζει. Σε αυτήν την κωδικοποίηση υπάρχουν δύο καθορισμένοι χαρακτήρες αρχής και τέλους, το σύμβολο (*), το οποίο απεικονίζεται με τον δυαδικό κώδικα 010010100 οποίος και προκύπτει από την εναλλαγή λευκών και μαύρων στηλών, μεγέθους κβαντισμένου κατά 2, ενώ ο αριθμός 6 με την 001110000.(US patent 7,299,989 B2.>> [www.agioros.com] Εκ τούτων ουδεμία σχέσις φαίνεται να υφίσταται μεταξύ των οι χαρακτήρων εκκίνησης και του αριθμού 6, πραγμα που δεν συμβαίνει με τους κωδικούς EAN και UPC (κωδικοί οπου καθημερινα συναντάμε στις ετικέτες των προιόντων) όπου εμφανίζονται απαραιτήτως τα τρία 6, βάσει της delta distance ιδιότητος που τους αποκαλύπτει (βλέπε ανωτέρω US patent και τεχνική ανάλυση ΕΑΝ στην θέση: http://www.agioros.com/iraklios/bar.code/3tech.anal.htm).
Το ότι ο ΑΜΚΑ φαίνεται «καθαρός» δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Χρειάζεται προσοχή. Π.χ σε πολυκαταστήματα εκδίδουν με προσωπικά μας στοιχεία εκπτωτικές κάρτες-γραμμωτούς κώδικες με 666 ( [www.agioros.com] ). Κανείς δεν μας εγγυάται το τι θα ξημερώσει η αυριανή. Ήδη στα σώματα ασφαλείας εκδίδουν ηλεκτρονικές ταυτότητες με ιδιότητες πιστωτικής κάρτας. Φαινόμενο που θα επεκταθεί και στους πολίτες.

Οδεύουμε προς την παγκοσμιοποίηση.
Αυτό που άμεσα μπορούμε να κάνουμε όλοι σε προσωπικό επίπεδο για συμβάλουμε στην διάσωση της οικονομίας της χώρας μας είναι το να χρησιμοποιούμε πάση θυσία ελληνικά προϊόντα, να χρησιμοποιούμε πάντα ελληνικά καταστήματα για τις αγορές μας, και να μην αγοράζουμε τίποτε ξένο όσο φθηνό και αν είναι, εκτός των απαραιτήτων. Ας χρησιμοποιήσουμε το bar code με το 666 των τροφίμων για κάτι καλό. Ο αριθμός που πρέπει να αναγράφεται στην αρχή (κωδικός χώρας) είναι για την Ελλάδα ο 520 ή ο 20. Άρα αγοράζουμε μόνο προϊόντα που ξεκινούν από 520 ή 20.
Η χώρα μας έχει αυτή την στιγμή δύο δρόμους εμπρός της. Την έξοδο από το Ευρώ με υποτιμημένη δραχμή. Ή το να γίνει μία μικρή προβληματική περιφέρεια της Ε.Ε. Και οι δύο δρόμοι θα πονέσουν και θα λυπήσουν τους Έλληνες αλλά ο καλός Θεός δεν θα μας αφήσει. Πιθανώς μας προετοιμάζει σαν λαό για κάτι μεγάλο. Περιμένουμε ότι θα συμβούν παγκόσμια γεγονότα (όπως ακούγεται από αγίους ανθρώπους) που ξεκίνημα θα έχουν το ΙΡΑΝ με πυρηνικό ολοκαύτωμα, διάλυση της Τουρκίας και ξέσπασμά γενικευμένου πολέμου που θα ετοιμάσει την παγκόσμια κυβέρνηση.
Η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει πάντα μοναδική και πολύτιμη, διότι από αρχαιοτάτων χρόνων, ως κιβωτός, μεταφέρει το μήνυμα της ανωτάτης φιλοσοφίας, της γνώσεως των λόγων των όντων, και τα τελευταία 2000 χρόνια το της εν Χριστώ Αναστασίμου Ζωής. Είναι η Εκλεκτή του Θεού που έφερε την Ελληνική φιλοσοφία και τα γράμματα στον κόσμο, τον οποίο και ενοποίησε δια του Αλεξάνδρου, μετάγγισε τον Χριστιανισμό δια του Βυζαντίου, και τώρα κομίζει το μήνυμα της μετανοίας και της επιστροφής του φωτός, σε έναν πλανήτη που περιμένει απελπισμένος στο σκοτάδι των αιρέσεων, στον δαιμονικό Μωαμεθανισμό και Βουδισμό, στον νεκρό Σιωνισμό, στην αθεΐα, στην ειδωλοποίηση της επιστήμης και των “αγορών”.
«Εγώ νενίκηκα τον κόσμο» λέει ο Ιησούς και εμείς οι Έλληνες απαντάμε «ελύληθεν η ώρα!»
Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα γυρίσει σελίδα στην ιστορία γρήγορα και ανώδυνα. Γιατί Εκείνος έχει το δικό Του σχέδιο αφού είναι όλος αγάπη για τον κόσμο που δημιούργησε και πάντα αναζητά τη σωτηρία μας.Μοναχός Πρόδρομος (Τζιντζής Κων.)
Ηλ. Μηχανικός
Με την συνεργασία των συνεργατών της ιστοσελίδος www.agioros.com
Τ.Θ.78 Καρυές Αγ. Όρους
agioros@gmail.com

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

οδεύει προς τη δημιουργία της παγκόσμιας κυβέρνησης;


ΠΗΓΉ:http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/blog-post_3863.html
Πρόσεξτε τον τόνο της φωνής του κυρίου Τρισέ και τον θρίαμβο στο πρόσωπό του όταν τους λέει (στο ακρατήριό του) ότι η κρίση τους βγήκε σε καλό και όλα βαίνουν προς τα εκεί που σχεδιάζουν. Τους τονίζει ότι μπορεί μεν οι G7 να έγιναν G20, όμως αυτό δεν εμποδίζει τα ήδη εύρωστα οικονομικά κράτη και κάποια άλλα μικρότερα και ανερχόμενα να συμπορευθούν σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση ("global governance"). Και τους θυμίζει ότι η σύμπνοια μεταξύ τους είναι σημαντική. Πρόσεξτε αυτή την ευφορία και τον ζήλο στην έκφρασή του!

Το ακροατήριο του κυρίου Τρισέ αποτελείται από μέλη του "Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων", νεοταξίτες όλοι τους, που συνεδριάζουν σε ανύποπτο χρόνο και αποφασίζουν το μέλλον των χωρών της γης...

Του Paul Joseph Watson

Global Research, 2 Μαίου 2010

Αναδημοσίευση από το Prison Planet

URL: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=18940

Σε λόγο που απηύθυνε σε "διακεκριμένα" μέλη του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη στην αρχή αυτής της εβδομάδας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλωντ Τρισέ έκανε λόγο για την ανάγκη επιβολής μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ηγετικό ρόλο σε αυτήν θα έχει η ομάδα των 20 πλουσιότερων χωρών (G20) καθώς και η διεφθαρμένη Τράπεζα για Διεθνείς Διακανονισμούς (ΤΔΔ) που θα ταχθεί στην υπηρεσία της θωράκισης της παγκόσμιας οικονομίας.
Στην προσφώνησή του που είχε τον τίτλο "Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση σήμερα", ο Τρισέ δήλωσε πως η τάξη των ισχυρών είναι ανάγκη να οργανώσει "μια σειρά από κανόνες, θεσμούς, ανεπίσημες συσπειρώσεις και μηχανισμούς συνεργασίας τους οποίους αποκαλούμε "παγκόσμια διακυβέρνηση".
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Τρισέ έκανε χρήση του όρου "παγκόσμια διακυβέρνηση" περισσότερες από δώδεκα φορές, περιγράφοντας τους λόγους για τους οποίους "η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι άκρως ουσιώδης" προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα οικονομική κρίση.
Το πρώτο μέρος της ομιλίας του Τρισέ είχε τον τίτλο "Γιατί χρειαζόμαστε την παγκόσμια διακυβέρνηση", και από το δεύτερο μέρος και μετά δεν έπαψε να επικαλείται την οικονομική ύφεση ως δικαιολογία για την ενίσχυση μυστικών, μη δημοκρατικών και διεφθαρμένων οργανώσεων ώστε να έχουν την απαραίτητη ισχύ για να κυβερνήσουν τον κόσμο.
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του Τρισέ μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο. Θα τα βρείτε και στην επίσημη σελίδα του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στο You Tube.

Το πλήρες ακουστικό κείμενο δημοσίευσε επίσης η ιστοσελίδα της Τράπεζας για Διεθνείς Διακανονισμούς (ΤΔΔ), ενός διεθνή οργανισμού τραπεζών που έχει αρχίσει εκστρατεία υπέρ ενός παγκόσμιου νομίσματος που θα αντικαταστήσει αυτά των μεμονωμένων εθνών-κρατών. Στην ομιλία του ο Τρισέ επαινεί την ΤΔΔ λέγοντας ότι έχει ήδη βρεθεί "μπροστά από τις περιστάσεις" στα πλαίσια αντιμετώπισης της οικονομικής χρήσης.
Την Συνέλευση για την Παγκόσμια Οικονομία (ΣΠΟ), η οποία συγκαλείται τακτικά στο κεντρικό κτήριο της ΤΔΔ στη Βασιλεία της Ελβετίας, κατονομάζει ο Τρισέ ως τον επόπτη των οργανισμών για την παγκόσμια διακυβέρνηση. Η ομάδα αυτή εργασίας, σύμφωνα με τον Τρισέ, "έχει γίνει η σημαντικότερη ομάδα εργασίας για την παγκόσμια διακυβέρνηση ανάμεσα στις κεντρικές τράπεζες". Η ΣΠΟ είναι μια επιτροπή για τη χάραξη πολιτικών και λειτουργεί κάτω από την εποπτεία της Τράπεζας για Διεθνείς Διακανονισμούς.
Η ΤΔΔ είναι "υποπροϊόν" του οικονομικού συστήματος Bretton-Woods (που δημιούργησε μεταξύ άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα), και συνδέεται στενά με τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Ελέγχεται κεντρικά από μια ελίτ που αντιπροσωπεύει τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο. Ο Τζων Μέιναρντ Κέινς, ο οικονομολόγος που επηρρέασε ίσως περισσότερο από κάθε άλλον την εξέλιξη του οικονομικού συστήματος, τάχθηκε υπέρ του άμεσου κλεισίματος της ΤΔΔ, αφού χρησιμοποιήθηκε για το ξέπλυμα χρημάτων ½ των Ναζί στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η οικονομική ιστοσελίδα Investors Insight αναφέρεται στην ΤΔΔ ως "την ισχυρότερη τράπεζα που έχετε ποτέ φανταστεί", αποκαλώντας την "το ισχυρότερο οικονομικό θεσμό στον πλανήτη".
Η τράπεζα ασκεί εξουσία με το να ελέγχει τεράστια ποσά από τα νομίσματα διαφόρων κρατών. Η ΤΔΔ ελέγχει το 7% του διαθέσιμου κεφαλαίου σε ξένο συνάλλαγμα και έχει στην κατοχή της 712 τόνους ράβδους χρυσού.
"Με το να ελέγχει το ξένο συνάλλαγμα και το χρυσό, η ΤΔΔ έχει τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση των οικονομικών συνθηκών σε οποιαδήποτε χώρα", γράφει ο Νταγκ Κέισυ. "Θυμηθείτε το αυτό την επόμενη φορά που ο "Μπεν Μπερνάνκε"* της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλωντ Τρισέ θα ανακοινώσει την επόμενη άνοδο των επιτοκίων. Να είστε βέβαιοι πως δεν έγινε δίχως την συναίνεση του ΔΣ της ΤΔΔ".
Βασικά η ΤΔΔ είναι για την παγκόσμια κυβέρνηση ό,τι η παράνομη χρηματοδότηση για ένα πολιτικό κόμμα. Μέσα από αυτήν περνάει ο πλούτος των πολιτών προτού γίνει η παράνομη παράδοσή του στο ΔΝΤ.
"Για παράδειγμα, ποσά που συγκεντρώθηκαν από τη φορολόγηση των Αμερικανών πολιτών διοχετεύονται μέσω της ΤΔΔ στο ΔΝΤ και από εκεί οπουδήποτε. Στην ουσία, η ΤΔΔ ξεπλύνει το χρήμα, μιας και δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγραφή από πού προέρχονται και που διοχετεύονται κάποιες καταθέσεις", γράφει ο Κέισυ.
"Η τράπεζα είχε σημαντικό ρόλο στην υιοθεσία του ευρώ ως κοινού νομίσματος της Ευρώπης. Φημολογείται ότι η επόμενη αποστολή της είναι να πείσει τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό να αλλάξουν νόμισμα, υιοθετώντας ένα κοινό, που ίσως να ονομαστεί "αμέρο". Είναι λογικό να υποθέτει κανείς ότι απώτατος στόχος της τράπεζας είναι η το ένα παγκόσμιο νόμισμα, το οποίο θα απλοποιήσει τις συναλλαγές και θα εδραιώσει πραγματικά τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας από την τράπεζα αυτή", προσθέτει ο Κέισυ.
Η Τράπεζα για Διεθνείς Διακανονισμούς δεν είναι υπόλογη σε καμία απολύτως τράπεζα κανενός έθνους. Η παραδοχή του Τρισέ ότι ένας κλάδος της διεφθαρμένης ΤΔΔ θα εποπτεύει τον μηχανισμό της παγκόσμιας κυβέρνησης είναι μια αποκάλυψη που σοκάρει και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η παγκόσμια κυβέρνηση είναι ένα εκ φύσεως αντιδημοκρατικό και δικτατορικό μόρφωμα.
Το γεγονός εξάλλου ότι ο Τρισέ αποκάλυψε τη νέα αυτή προσέγγιση στην πορεία προς την παγκόσμια διακυβέρνηση μπροστά σε ακροατήριο που απαρτίζονταν από μέλη του πυρήνα του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων είναι απόλυτα συμβατό με τις παρούσες συνθήκες.
Το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων απαρτίζεται από ισχυρούς της ελίτ από όλο το φάσμα της κοινωνίας: κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ΜΜΕ. Είναι το δημόσιο πρόσωπο της μυστικής Λέσχης Μπίντερμπεργκ. Το ΣΔΣ στρατολογεί αποκλειστικά μέλη που έχουν υιοθετήσει θετική στάση προς το σχέδιο για την παγκόσμια κυβέρνηση και τον αφανισμό του κράτους των ΗΠΑ.
Οι στόχοι της αποστολής του ΣΔΣ έχουν περιγραφεί με τον σαφέστερο και λακωνικότερο τρόπο από τον Στρόουμπ Τάλμποτ, πρώην υφυπουργό εξωτερικών επί κυβέρνησης Κλίντον και επιφανές μέλος του ΣΔΣ. Τον Ιούλιο του 1992 ο Τάλμποτ είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Τάιμ: "Στον αιώνα που θα μπει τά έθνη όπως τα γνωρίζουμε θα γίνουν παρελθόν. Όλα τα κράτη θα αναγνωρίζουν μια και μοναδική παγκόσμια αρχή. Η εθνική κυριαρχία δεν ήταν τελικά πολύ καλή ιδέα".
Όπως έχουμε ήδη τονίσει, η παγκόσμια άρχουσα τάξη έχει ήδη ανακοινώσει την γένεση της παγκόσμιας κυβέρνησης καθώς και ποιός θα την διοικεί. Όσοι περίμεναν ότι ο ΟΗΕ θα βρίσκεται στο τιμόνι της κατάλαβαν ότι είχαν κάνει λάθος, αφού τόσο η ομάδα των 20 (G20) όσο και η ΤΔΔ ενισχύθηκαν με τους μηχανισμούς που είναι απαραίτητοι για τον συντονισμό της παγκόσμιας κυβέρνησης.
Στην ομιλία του ο Τρισέ αναγνωρίζει τον ρόλο της ομάδας των 20 στην χειραγώγηση της οικονομικής κρίσης προκειμένου να γίνει σαφής στις αναπτυσσόμενες χώρες η εντολή για "πλήρη ένταξη στους θεσμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης".
"Η ομάδα των 20 ήταν αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης. Βρισκόμαστε τώρα στο στάδιο όπου το φόρουμ αυτό πραγματοποιεί τη μετάβαση από τη δράση κατά την επίλυση μιας κρίσης στην διαμόρφωση συνθηκών για την πρόληψη μιας κρίσης", είπε ο Τρισέ. Με άλλα λόγια, η τάξη των ισχυρών εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση για να επιτρέψει στα μέλη της ομάδας των 20 να εμφανιστούν σαν σωτήρες, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί ο ρόλος τους με τέτοιο τρόπο ώστε να επιβάλουν τους κανονισμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης με την πρόφαση αποφυγής μιας παρόμοιας κρίσης.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάυ σε ομιλία του στις Βρυξέλλες, το 2009 ήταν επίσημα η πρώτη χρονιά άμεσης άσκησης εξουσιών της παγκόσμιας κυβέρνησης προκειμένου να ελεγχθούν οι οικονομίες των εθνών-κρατών.
"Το 2009 είναι επίσης η πρώτη χρονιά της παγκόσμιας διακυβέρνησης, με την τοποθέτηση της ομάδας των 20 στο κέντρο διαχείρισης της οικονομικής κρίσης. Η σύνοδος της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή είναι άλλο ένα βήμα προς την παγκόσμια διαχείρηση του πλανήτη μας", είπε ο Βαν Ρομπάυ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Υπόθεση Μαρίας Μαργαρίτη συγκάλυψη παιδεραστίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες

''ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' 'ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ' 3'Οος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ανατολικές θρησκείες - Ν. ΕΠΟΧΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Αντίχριστος ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Βαρθολομαίος: «Υπακοή» στη Νέα Τάξη (Οικουμενισμός) ΒΑΤΙΚΑΝΟ Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ 666 ΔΙΑΦΟΡΑ Ειρήνη ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ελευθεροτεκτονισμός ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ η έννοια της ολότητας ΗΠΑ και οι μασονικές καταβολές ισλαμ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΑΣΟΝΙΑ Μασονία ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ νεα εποχη Νέα Εποχή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ Πειραιώς κ. Σεραφείμ προφητειες ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΚΗΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Χιλιασμός (μάρτυρες του Ιεχωβά) Aντίχριστος καί David Mayer de Rothschild David Mayer de Rothschild Earthlings - Η οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα Illuminati O Αιώνας του Εαυτού Skull and Bones CFR Λέσχη Μπίλντερμπεργκ St. John the Baptist Monastery at Essex

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΒΙΝΤΕΟ

ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ : ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ '2000 ομιλίες σε mp3

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ : ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ '2000 ομιλίες σε mp3
O Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος ήταν ο μεγαλύτερος διδάσκαλος της ορθοδοξίας του 20΄ Αιώνα , Μέγας ερμηνευτής της Αγίας γραφής και των πατέρων.Οι ακουστικές ομιλίες του ξεπερνούν τις 2000 ομιλίες. Έχει αναπτύξει άριστα σύμφωνα με τη γραφή και τους πατέρες το θέμα του Αντίχριστου και της Δευτέρας παρουσίας του χριστού,στις ΟΜΙΛΙΕς Β.προς Θεσσαλονικείς επιστ.,Στις κατηχήσεις Αγίου κυρίλλου Από ομιλία 90'έως 120' και στην ερμηνεία της ιεράς αποκαλύψεως του ιωαννου. Όποιος θέλει να ακούσει και να κατεβάσει όλες τις ομιλίες του μπορεί από εδώ.ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ \ ΕΙΣΟΔΟΣ \ ΗΧΟΛΗΨΙΕΣ \ ΟΜΙΛΙΕΣ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.