Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Rothschild Zionist Temple Mount Israel 666 WWIII

The Rothchilds The Bloody family

How the Federal Reserve works. Part One

Rothschilds and the Federal Reserve

Rothchild history 3

Rothschild History 002

Rothschild History 001

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Προς μια νέα Φιλική Εταιρεία

«Το Σύνταμα το δικό μας είναι ξεβράκωτο»
Μακρυγιάννης
Υπάρχει στ’ αλήθεια έστω κι ένας Έλληνας ή Ελληνίδα (πλην των παρωπιδοφόρων κομματανθρώπων, αν και αυτοί εμφανίζονται πτοημένοι), που να πιστεύει ότι θα τιμωρηθούν, θα φυλακιστούν οι υπεύθυνοι για την οικονομική διάλυση της πατρίδας μας, για την επί θύραις κοινωνική αποδιοργάνωση και για τον «πλανητικό» διασυρμό. Σίγουρα, κανείς. Όλοι μας έχουμε κατά νου την λαϊκή σοφία, η οποία συνόψισε ευθύβολα, με αποφθεγματικό τρόπο την νυν περιρρέουσα ατμόσφαιρα: «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Όλοι τους διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και διατείνονται ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν ( το τελευταίο ανέκδοτο: σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για καταλογισμό ευθυνών), όπως τιμωρήθηκαν για την , μέσω του χρηματιστηρίου, εξαπάτηση του λαού. Τίποτε δεν θα συμβεί, ο χρόνος θα παρέλθει, τα πάντα θα ξεχαστούν, οι διεφθαρμένοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα κλοπιμαία, ο λαός, το υποζύγιο, θα στενάζει κάτω από την φρικτή φτώχεια που μας καταδικάζει η διεθνής «Προστασία». Όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους, αρραγές το σύστημα και η Δικαιοσύνη με κλονισμένο το κύρος της, εξαρτημένη από την εκτελεστική εξουσία.
Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν; Ζητείται ελπίς. Υπάρχει όμως; Όλοι μας συζητάμε για τον απεγκλωβισμό της πατρίδας, όχι τόσο από το ΔΝΤ, όσο από τις άπληστες συμμορίες που αναπαράγουν από τετραετία σε τετραετία την λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Δεν έχουν καμία σχέση πλέον με τον λαό, έχουν χρεοκοπήσει ηθικά και πολιτικά, διαιωνίζουν την κραιπάλη των επαγγελματιών της πολιτικής. Κάτι πρέπει να γίνει. Τι όμως; Νέο κόμμα. Αλλά από ποιους; Από δυσαρεστημένους και αποτυχημένους πολιτικάντηδες, ναυάγια και ξέφτια των ήδη υπαρχόντων κουρελούδων – κομμάτων; Υπήρξαν πολλές απόπειρες στο παρελθόν, που απλώς απέδειξαν ότι κάποιοι ίδρυσαν κόμματα, για να εκβιάσουν την επιστροφή τους στο «μαντρί» που τους ανέθρεψε. Εξάλλου ποιος εμπιστεύεται σκύβαλα και περιτρίμματα της τωρινής πολιτικής ζωής.
Κόμμα χωρίς…επώνυμα σκύβαλα; Όσες φορές βγαίνει στο «μεϊντάνι» κόμμα «αγνώστων», αν γλιτώσει την διαπόμπευση και την ειρωνεία από τα βοθροκάναλα, περιορίζεται σε αποκαρδιωτικά ποσοστά, που φτάνουν στα όρια της γελοιοποίησης. Το νυν σύστημα είναι χαλκέντερο, δεν επιτρέπει διεμβολισμούς. Θυμίζω ότι με την πτώση της Χούντας επαναπατρίστηκαν και αναστήθηκαν σχεδόν όλοι όσοι ήταν υπεύθυνοι για την επιβολή της. Και όχι, μόνο αυτό, αλλά οι παλαιοκομματικοί τζιτζιφιόγκοι επέστρεψαν με τις δάφνες του αντιστασιακού. Όσοι έλιωσαν στις φυλακές παραμερίστηκαν, περιθωριοποιήθηκαν. (Όταν ελευθερώθηκε ο τόπος, μετά την ηρωική επανάσταση του ’21, πλάκωσαν στην αιματοβαμμένη πατρίδα, «οι ακαθαρσίες της Κωνσταντινούπολης και της Ευρώπης», οι ψαλιδόκωλοι, όπως υπέροχα τους χλεύαζε ο λαός.
Και συνεχίζει ο Μακρυγιάννης: «Αυτήνοι αφεντάδες μας κι εμείς είλωτές τους. Πήραν τα καλύτερα υποστατικά, τις καλύτερες θέσεις, τους σπιτότοπους, στα υπουργεία βαριούς μιστούς. Κριταί αυτήνοι, αφεντάδες αυτήνοι…και οι αγωνισταί δεν έχουν ούτε γομάρι. Και ξυπόλητοι και γυμνοί διακονεύουν εις τα σοκάκια». Ο Τερτσέτης στα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη διασώζει κάτι που «επροξενούσεν γέλωτα άσβεστον» στον Γέρο του Μοριά. Είχε λάβει μια επιστολή από έναν λογιότατο, γνωστό του, που ζούσε στην Ευρώπη, ο οποίος έγραφε: «Ή να ελευθερωθούμε ή να χαθείτε»). Άρα αν ανατραπεί το υπάρχον πολιτικό σκηνικό δεν θα μιλάμε για το τέλος της μεταπολίτευσης, αλλά για το τέλος των πολιτικών της μεταπολιτευτικής εποχής. (Ο Μητσοτάκης έγινε βουλευτής πρώτη φορά το 1948 νομίζω. Πιστεύει κανείς ότι έχει παροπλιστεί;).
Το ζητούμενο, πώς ανατρέπεται το σιδηροπαγές σύστημα; Κάποιοι μιλούν για κοινωνικές εκρήξεις, ο λαός αυτοδίκως να τιμωρήσει και να απαλλάξει τον τόπο από τους…πατριδοφθόρους πολιτικούς. Εφιαλτικό σενάριο. Υπάρχουν πολλοί λύκοι (κυρίως γκρίζοι) που θα εκμεταλλευτούν την …αναμπουμπούλα. Σε τέτοια περίσταση κούρσεψαν την Κύπρο. (To κείμενο γράφτηκε πριν τις δολοφονίες στην Αθήνα).
Λοιπόν. Εφ’ όσον, κατά τον αείμνηστο Μ. Χατζηδάκι, βιώνουμε μια νέα Τουρκοκρατία, «για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους», χρειάζεται να μιμηθούμε τους προγόνους: Μια νέα Φιλική Εταιρεία. Τι ήταν η Φιλική Εταιρεία; Περί τα μέσα του 1814 τρεις Έλληνες έμποροι της Οδησσού «απεφάσισαν να συστήσωσι μιαν εταιρείαν μυστικήν και να εισάξωσιν εις αυτήν, ει δυνατόν, όλους τους εκλεκτούς των ομογενών, διά να συνεργήσωσι μόνοι των εκείνο, το οποίο ματαίως προ πολλών χρόνων ήλπιζαν από τους Ευρωπαίους βασιλείς χριστιανούς». (Ε. Πρωτοψάλτη «Η Φιλική Εταιρεία», Αθήναι 1964 σελ. 22).
Από στόμα σε στόμα, ιστός αράχνης, χιλιάδες φιλογενείς Έλληνες μυήθηκαν στην Εταιρεία, διαφύλαξαν το μυστικό και φτάσαμε στην αγιασμένη Επανάσταση. Κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει και σήμερα. Το σάπιο σύστημα να καταστραφεί με τα όπλα του, με νόμιμες διαδικασίες. Κάποιοι αφανείς Έλληνες πατριώτες, έντιμοι και «φιλογενείς» συστήνουν την νέα Φιλική Εταιρεία, με σκοπό «την συντήρησιν της εθνικής συνειδήσεως και της ορθοδόξου πίστεως του λαού και την προπαρασκευήν του έθνους» για την αποτίναξη της νέας Τουρκοκρατίας. Υπάρχουν χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες που «πνίγονται» από τις αναθυμιάσεις του συστήματος, που δακρύζουν για την κατάντια της πατρίδας μας, που ασφυκτιούν από την ανικανότητα που επικάθησε στην ράχη μας. Την ημέρα των εκλογών θα υψωθεί το λάβαρο…
Ένα αρτιγενές πολιτικό, πατριωτικό κίνημα θα σαρώσει τα πάντα.
Ούτε οι ξένοι θα μας σώσουν – «ουαί τω μη ιδίω όνυξι ξυομένω», αλίμονο σ’ αυτόν που δεν έχει δικά του νύχια να ξυθεί- ούτε οι νέες γενεές. Τα γράμματα με τα οποία «μπουκώνουμε» τους νέους, δεν είναι γράμματα λευτεριάς και θυσίας, αλλά αφιλοπατρίας και φιλοτομαρισμού. Οι μόνοι αγώνες που ξεσηκώνουν τους νέους είναι οι ποδοσφαιρικοί. Η τηλεόραση και το κινητό δεν γεννούν ήρωες, αλλά τις κουκουλοφόρες ορδές που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Την Φιλική Εταιρεία την ίδρυσαν έμποροι, οι μικρομεσαίοι, όχι αυτοί που δεν είχαν να χάσουν τίποτε από μια αποτυχία, αλλά αυτοί που θα έχαναν τα πάντα. Προς το παρόν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και συζητάμε έμφοβοι για το αν ξυπνήσει ο λαός, αν τιμωρηθούν οι ένοχοι, αν πετύχουν τα μέτρα…
«Το αν, εσπάρθη πολλές φορές, αλλά δεν εφύτρωσε», έλεγε ο Κολοκοτρώνης. Χρειάζονται έργα, εδώ και τώρα.
Προς το παρόν «ο μεν θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι».


Νατσιός Δημήτρης
δάσκαλος - Κιλκίς

Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος..

Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος..

Ο φερόμενος πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος σε διεθνή συνέδρια ακούγεται ότι μιλούσε με μεγάλη επιθυμία για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, θεωρεί ως χρέος του χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος – προφανώς διότι έχει εξασφαλίσει την θεσούλα του στην παγκόσμια διακυβέρνηση- βιάζετε να τελειώσει το έργο του αποτελειώνοντας τον Ελληνικό λαό και ξεπουλώντας την χώρα- εκτός από γερμανούς, γάλλους, άγγλους, ισπανούς, αμερικανούς…………- και σε τούρκους επιχειρηματίες. Βιάζετε να υπογράψει συμφωνίες την στιγμή που η χώρα πτωχεύει και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι αυτός που πτωχεύει με τους χειρότερους όρους, όπως ο Ελληνικός λαός, είναι εκτός των κανόνων.

Ο ομογενής;;;;;; της διασποράς πατριώτης!!!!!!! είναι έτοιμος να διχοτομήσει τη χώρα εβρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία και περνάει μέτρα συνεχόμενα όλα εις βάρος μας, ενώ οι κύριοι βουλευτές συντάσσονται με το κόμμα και όχι με την πατρίδα και το λαό. Από ότι φαίνεται ετοιμάζουν νέο κόμμα πολιτικού φτιασιδώματος, λες και δεν υπάρχουν 50 κόμματα θαμμένα στην ανυπαρξία του πολιτικού σκηνικού των καναλιών, διότι περί σκηνικού πρόκειται, φεύγει ένας έρχεται ο άλλος μέσα από κεντρικούς σχεδιασμούς του ίδιου θιάσου. Δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, οι ιδεολογίες τους όμως έχουν προ πολλού τελειώσει για το λαό, και πιστεύω ότι μέσα σε όλα τα κόμματα υπάρχουν πατριώτες και προδότες νεοεποχίτες, ας πει ο καθένας τελικά τι είναι ως προς την πατρίδα και όχι ως προς το κόμμα.
Έχω σιχαθεί να ακούω, «ανοχή είναι μια νέα κυβέρνηση που κληρονόμησε από την προηγούμενη», και ρωτώ σε τι ακριβώς είναι νέα η κάθε κυβέρνηση; Ο φερόμενος πράσινα άλογα ομογενής της διασποράς μέσα σε λίγους μήνες ήταν υπερβολικά ικανός να γονατίσει έναν λαό με τρόπο προσχεδιασμένο εδώ και πολλά χρόνια από ότι τελικά φαίνεται. Το κεφάλαιο συγκεντρώθηκε σε πολύ λίγα χέρια, η μεσαία τάξη με ποικίλους τρόπους συρρικνώθηκε, από ότι άκουσα 150.000μαγαζιά έκλεισαν, οι άνεργοι αγγίζουν το 1.200.000 και θα φτάσουν τα 2.000.000, το κοινωνικό πρόσωπο δολοφονήθηκε, η εθνική κυριαρχία μειώνεται, η οικογένεια πήρε μια ευρύτερη έννοια πολυεθνική και καναλική όπως οικογένεια BP ή mega, ενώ «οι χορτάτοι κηρύσσουν λιτότητα» γιατί θέλουν και άλλα, με τελικό στόχο, ας μην γελιόμαστε …………….ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. Όμως μπορούν να πάρουν ότι εμείς θα τους δώσουμε, γιατί όσοι ξεπούλησαν εξαπατώντας, κρύβοντας την αλήθεια, παραμυθιάζοντας, κλέβοντας και πολλά άλλα, σκοπό είχαν και έχουν να γονατίσουν το φρόνημα του Ελληνικού λαού. Δεν είμαστε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά κομματόσκυλα, είμαστε ότι χαρακτηρίζει έναν Έλληνα – και όλοι ξέρουμε τι είναι αυτό που μας διατήρησε ως έθνος - και είμαστε συγκρατούμενοι στον τόπο μας, γιατί η υπερχρέωση οδηγεί στην υποδούλωση, όπως αυτοί την εννοούν όμως και όχι όπως ο Έλληνας.

400 χρόνια σε ζυγό απέδειξαν ότι η ελευθερία είναι πάνω από όλα εσωτερική υπόθεση και ο αγώνας μας ο σημερινός έχει να κάνει με μια νέα φυλή που δεν υπάγεται σε φυλετικά δεδομένα αλλά ιδεολογικοθρησκευτικά και είναι οι νεοεποχίτες, ψάξτε και θα διαπιστώσετε πολλά. Η πολιτική έχει πολλούς νεοεποχίτες, τα κανάλια επίσης και θα ήταν καλό και αυτοί κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους, όπως επίσης και κάποιοι που έχουν εισχωρήσει στην Εκκλησία της Ελλάδος και το παίζουν μητροπολίτες, πατριάρχες και δεν ξέρω τι άλλο, διότι και η Εκκλησία ανήκει στον λαό του Θεού και όχι του μαμωνά. Λέω μαμωνά γιατί τα πάντα έχουν να κάνουν με τον νέο θεό που θέλει τους λαούς να γονατίσουν μπροστά του και μας το λένε θυσιαζόμαστε για τις τράπεζες.
Επικρατεί νεκρική σιγή γύρω μας, η ατμόσφαιρα είναι βαριά, το πιο σημαντικό όμως πιστεύω ότι είναι να σταθούμε πέρα από αυτήν γιατί αλλιώς δεν θα αντέξουμε, τώρα αρχίζουν όλα και είναι σημαντικό να αρχίζουμε και εμείς να παίρνουμε τις αποφάσεις μας σε ποιο στρατόπεδο τελικά θα βρισκόμαστε.

Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος..
Δηλαδή μην παλέψουμε μόνο για το κομμάτι ψωμί που ίσως μας δώσουν αντί της ψυχής μας.

Βασιλική Γραμματικογιάννη
7-5-2010ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ONLINE

Τούρκοι στην Αθήνα για δουλειές

Τουλάχιστον 70 επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό συνέδριο κατά την επίσκεψη Ερντογάν

ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ | Πέμπτη 29 Απριλίου 2010
Oι «τίγρεις της Ανατολίας» ετοιμάζονται για απόβαση στην Αθήνα. Τουλάχιστον 70 τούρκοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να έλθουν σε περίπου δύο εβδομάδες στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο μεγάλο επιχειρηματικό συνέδριο που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Ο τουρισμός και οι κατασκευές είναι οι βασικοί τομείς στους οποίους θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν, χωρίς να αποκλείουν την είσοδό τους και σε τράπεζες. Την ανάληψη της διοργάνωσης του συνεδρίου, τις εργασίες του οποίου θα κηρύξουν οι κκ. Γ. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αναλάβει ο ΣΕΒ. Η Αγκυρα δίνει μεγάλη βάση στη διεύρυνση της ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας, κάτι που επαναβεβαίωσε χθες ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Σινιρλίογλου ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αθήνα για συζητήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τούρκος υπουργός είπε στους συνομιλητές του ότι υπάρχει κεντρική εντολή να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο η αύξηση του όγκου του διμερούς εμπορίου. Ωστόσο ζητούν δύο πράγματα από την ελληνική πλευρά: Πρώτον, την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τους τούρκους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεύτερον, την κατάργηση της βίζας για μονοήμερα ταξίδια ώστε να διευκολυνθεί η τουριστική κίνηση κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να έλθουν στην Ελλάδα δεν θα προέρχονται από το παραδοσιακό οικονομικό κατεστημένο της Τουρκίας. Ανήκουν στη «νέα επιχειρηματική τάξη» που αναδύθηκε μετά το 2002, οπότε και ανήλθε στην εξουσία το ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του κ. Ερντογάν. Τα συμφέροντά τους εκφράζονται κυρίως από τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων (ΤUSΚΟΝ). Οι επιχειρηματίες αυτοί στην πλειονότητά τους προέρχονται από την κεντρική Ανατολία. Η ραγδαία αύξηση των δραστηριοτήτων τους, τα τελευταία χρόνια, σε διάφορους τομείς τούς έχει προσφέρει μεγάλη ρευστότητα, την οποία θέλουν να διοχετεύσουν σε ξένες επενδύσεις. Ο τομέας των κατασκευών, όπου ήδη έχουν κερδίσει προσοδοφόρες δουλειές στο Ιράκ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, θεωρείται από αυτούς προνομιακός για συνεργασία με την Ελλάδα. Μεγάλη έμφαση δίνεται επίσης στον τουρισμό. Οι τούρκοι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν, αν συνεργαστούν για την προσέλκυση πακέτων τόσο από αναδυόμενες τουριστικές αγορές (π.χ. Κίνα) όσο και από πιο παραδοσιακές αγορές (π. χ. χώρες της Δυτικής Ευρώπης).
kathimerini.gr http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/05/2010_336132

Κυριακή 2 Μάη 2010 Σελίδα 16 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Στο παζάρι τα σύνορα στο Αιγαίο;
Μια σύντομη αναδρομή στους σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία των ελληνοτουρκικών διενέξεων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ένα πλέγμα αλληλοτροφοδοτούμενων ζητημάτων συνθέτουν το πλαίσιο των ελληνοτουρκικών τριβών στο Αιγαίο, όπως αυτές ορίζονται από τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων (χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος, δικαίωμα άμυνας των νησιών, υφαλοκρηπίδα - αποκλειστική οικονομική ζώνη) και αρμοδιοτήτων (FIR, δηλαδή έλεγχος των πτήσεων που επεκτείνεται στο διεθνή εναέριο χώρο, έρευνα και διάσωση κλπ.). Συνισταμένη των τουρκικών διεκδικήσεων σε θάλασσα και αέρα είναι η αναθεώρηση του υπάρχοντος «στάτους», με αντανάκλαση στα υφιστάμενα σύνορα.

Η πορεία των διευθετήσεων στο Αιγαίο, μετά το 1974, καθορίζεται από μια σειρά ελληνοτουρκικές συμφωνίες κορυφής. Πάνω σ' αυτά τα δεδομένα, που φέρουν διακριτή τη σφραγίδα της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας, αναμένεται να κινηθούν και οι συνομιλίες κατά την προγραμματισμένη για τις 14-15 Μάη επίσκεψη στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν. Ανάμεσα σε άλλες, ξεχωρίζουν οι εξής συμφωνίες: Το Πρακτικό της Βέρνης (μετά την κρίση με το «Χόρα»), το Νοέμβρη 1976 μεταξύ Κ. Καραμανλή και Σ. Ντεμιρέλ, με το οποίο δεσμεύονταν οι δύο χώρες να μην προβούν σε ενέργειες που θα παρενοχλούσαν τις διαπραγματεύσεις. Ουσιαστικά πάγωσαν έκτοτε οι ενέργειες για έρευνα και εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου πέρα από τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων από τις ηπειρωτικές ακτές. Η συμφωνία του Νταβός (μετά την κρίση του 1987 με το «Σισμίκ»), το Φλεβάρη του 1988 μεταξύ Α. Παπανδρέου και Τ. Οζάλ, με την οποία οι δύο χώρες συμφωνούν να περιορίσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα για ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου στην αιγιαλίτιδα ζώνη τους. Δηλαδή επαναβεβαίωση του πρακτικού της Βέρνης. Η συμφωνία της Μαδρίτης τον Ιούλη του 1997 (μετά την κρίση των Ιμίων το Γενάρη του 1996), μεταξύ Κ. Σημίτη και Σ. Ντεμιρέλ, με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει «τα ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας» στο Αιγαίο και δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, όπως θα μπορούσε να θεωρηθεί η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων (έρευνες στην υφαλοκρηπίδα, επέκταση χωρικών υδάτων κλπ.). Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το Ελσίνκι, οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης το Δεκέμβρη του 1999, όπου στα πλαίσια της ενεργοποίησης της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας η Ελλάδα αποδέχθηκε την ύπαρξη προς διευθέτηση «συνοριακών διαφορών».
Κομβικό σημείο η υφαλοκρηπίδα
Κομβικό σημείο για τις ελληνοτουρκικές προστριβές στο Αιγαίο αποτελεί η εκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας. Δηλαδή, το δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης του βυθού και του υπεδάφους του στη θαλάσσια περιοχή πέρα από τα χωρικά ύδατα της κάθε χώρας, που είναι ο βυθός των διεθνών υδάτων. Για πρώτη φορά τέθηκε θέμα υφαλοκρηπίδας από την Τουρκία την 1η Νοέμβρη 1973, όταν η τουρκική κυβέρνηση δημοσίευσε απόφαση και χάρτη όπου εκχωρούσε το μισό περίπου Βόρειο Αιγαίο (περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας) στην τούρκικη κρατική εταιρεία πετρελαίων για έρευνα και εκμετάλλευση. Στον πυρήνα της τουρκικής διεκδίκησης επί της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου βρίσκεται ο ισχυρισμός ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και κατά συνέπεια η οριοθέτησή της στο Αιγαίο πρέπει να γίνει με βάση τη μέση γραμμή από βορά προς νότο, μεταξύ τουρκικών παραλίων και των απέναντι παραλίων της ηπειρωτικής Ελλάδας. Είναι η γνωστή γραμμή του 25ου Μεσημβρινού, που έχει τεθεί ως όριο των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο (υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα και διάσωση, επιχειρησιακός έλεγχος κλπ.). Τυχόν υιοθέτηση αυτής της λύσης θα σήμαινε ότι τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα περιβάλλονται από τουρκική υφαλοκρηπίδα. Δηλαδή, ανάμεσα στα ελληνικά νησιά θα υπάρχουν τουρκικές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους και την άμυνα της χώρας, σε συνδυασμό και με τις άλλες τουρκικές διεκδικήσεις (χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος, αποστρατιωτικοποίηση νησιών).

Η προσφυγή στη Χάγη
Η Τουρκία προτείνει «πολιτική» λύση, δηλαδή οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας όχι με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που δίνουν στα νησιά υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), αλλά με βάση τη διμερή διαπραγμάτευση. Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο για συνεκμετάλλευση των αμφισβητούμενων περιοχών («γκρίζες ζώνες»), δηλαδή όλων εκείνων των περιοχών όπου υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν αναφέρονται ονομαστικά στις Συνθήκες με τις οποίες μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα από το 1821 και μετά. Από την ελληνική πλευρά προβάλλεται η θέση ότι το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο αποτελεί το μόνο ζήτημα προς διευθέτηση και η διαδικασία που προτείνεται είναι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η υπόθεση της παραπομπής στη Χάγη άνοιξε στις 27 Γενάρη 1975, όταν η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε για πρώτη φορά επίσημα την πρόταση προς την κυβέρνηση της Τουρκίας. Ωστόσο, το θέμα της υφαλοκρηπίδας σχετίζεται άμεσα με όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων στο Αιγαίο και κυρίως με το ζήτημα των χωρικών υδάτων, αλλά και με το μεταγενέστερο θέμα που κατασκεύασε η Τουρκία, αυτό της κυριαρχίας στις «γκρίζες ζώνες». Είναι προφανές ότι η Τουρκία θα διεκδικήσει για τις περιοχές που θα χαρακτηριστούν ως τουρκική υφαλοκρηπίδα να ασκεί επίσης τον έλεγχο του εναέριου χώρου, την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης, αλλά και τον επιχειρησιακό έλεγχο, αφού θα επικαλείται την προστασία και την ασφάλεια των «ζωτικών» της συμφερόντων. Ετσι, η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας θα δημιουργήσει νέα σύνορα στο Αιγαίο και θα αλλάξει το σημερινό «στάτους». Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσφυγή στη Χάγη είναι να συμφωνήσουν οι δύο χώρες για το ποια θέματα θα παραπέμψουν και να δεσμευτούν εκ των προτέρων ότι είναι αποδεκτή η όποια κρίση του Δικαστηρίου. Αυτό είναι το λεγόμενο «συνυποσχετικό». Ουσιαστικά, η υπογραφή του συνυποσχετικού σημαίνει εκ των προτέρων κλείσιμο του θέματος του πλάτους των ελληνικών χωρικών υδάτων. Δηλαδή, ή επέκτασή τους στα 12 μίλια ή δέσμευση για παραμονή τους στα 6 μίλια ή διμερής διαπραγμάτευση Ελλάδας - Τουρκίας για επιλεκτική επέκταση κατά περιοχή, με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας. Συνυποσχετικό σημαίνει ακόμα «κλείσιμο» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο του θέματος των «γκρίζων ζωνών». Δηλαδή, συμφωνία όχι μόνο επί της διαδικασίας, αλλά και επί της ουσίας που αγγίζει τον πυρήνα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Υπό τη σκιά του «κάζους μπέλι»
Αξίζει να αναφέρουμε πως εάν το εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων γίνει 12 μίλια από 6 μίλια που είναι τώρα, εκ των πραγμάτων συρρικνώνεται η έκταση των διεθνών χωρικών υδάτων και αντίστοιχα της υφαλοκρηπίδας προς διευθέτηση, γιατί τα ελληνικά χωρικά ύδατα είτε θα καλύψουν - λόγω επέκτασής τους - μεγάλο μέρος των διεθνών υδάτων, ο βυθός των οποίων είναι η υφαλοκρηπίδα, είτε θα «εγκλωβίσουν» ένα άλλο μέρος των διεθνών υδάτων. Σε αυτό βοηθάει η γεωγραφική διάταξη των ελληνικών νησιών που σχηματίζουν έναν «κλοιό» περιμετρικά του Αιγαίου και απέναντι στα τουρκικά παράλια. Σε επίπεδο Διεθνούς Δικαίου, το θέμα της υφαλοκρηπίδας αντιμετωπίστηκε αρχικά το 1958 με τη Σύμβαση της Γενεύης και τελικά από το 1982 με τη νέα Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Μοντέγκο Μπέι, που κωδικοποιήθηκε ως Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας το 1994 και επικυρώθηκε από την Ελλάδα το 1995, οπότε και εκδηλώθηκε η τουρκική απειλή περί «κάζους μπέλι» (αιτία πολέμου) αν ασκηθεί το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων. Ως ανώτατο εύρος της υφαλοκρηπίδας ορίζονται τα 200 μίλια από τα όρια των χωρικών υδάτων, πράγμα που στο Αιγαίο είναι πρακτικά ανεφάρμοστο, αφού δεν το επιτρέπει η περιορισμένη του έκταση και οι αποστάσεις ανάμεσα στις απέναντι ακτές είναι πολύ μικρότερες. Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Ετσι το «κάζους μπέλι» παραμένει εν ισχύι. Κάτω από αυτή την απειλή, έρχεται στην Αθήνα σε δύο βδομάδες για να διαπραγματευτεί για το Αιγαίο ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ

Κομισιόν: Στο 4% η ύφεση, στο 12%
η ανεργία το 2010 στην Ελλάδα
Στο 4% του ΑΕΠ εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα ανέλθει η ύφεση στην Ελλάδα φέτος και στο 2,6% το 2011, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσθετα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στις 2 Μαΐου. Παρουσιάζοντας τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν για τις 27 χώρες της ΕΕ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν επεσήμανε ότι καθώς η μεγαλύτερη προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής θα γίνει τα δύο πρώτα χρόνια, βραχυπρόθεσμα θα υπάρξει συρρίκνωση της οικονομίας, η οποία θα επηρεάσει και το δείκτη απασχόλησης. Ειδικότερα, η Κομισιόν εκτιμά ότι ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στο 12% το 2010 και στο 13,5% το 2011. Ωστόσο, ο κ. Ρεν σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει το τελευταίο τρίμηνο του 2011, κάτι το οποίο θα επηρεάσει θετικά και την απασχόληση. Όπως εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα θα επανέλθει δειλά το 2012 και θα αυξηθεί το 2013 και το 2014. Ερωτηθείς αν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμπαρασύρει κι άλλες χώρες του ευρώ, όπως την Ισπανία και την Πορτογαλία, απάντησε ότι «η Ελλάδα είναι μοναδική και ειδική περίπτωση», προσθέτοντας πως καμία άλλη χώρα δεν έδωσε κατ' επανάληψη ψευδή στατιστικά στοιχεία. Σχετικά με τα σενάρια στον Τύπο που έφεραν την Ισπανία να ζητάει οικονομική βοήθεια, ο κ. Ρεν τα χαρακτήρισε υπερβολικά και τα απέρριψε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι η Ισπανία δεν έχει καμία ανάγκη από οικονομική βοήθεια.

Επεσήμανε ακόμη χαρακτηριστικά την ανάγκη να σβηστεί η φωτιά που άναψε στην Ελλάδα «πριν εξαπλωθεί στο δάσος». Αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης, δήλωσε ότι, σύμφωνα με προσεκτικές εκτιμήσεις της Επιτροπής, η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές σε 18 μήνες, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τα δύο επόμενα χρόνια η χώρα δεν θα χρειαστεί να απευθυνθεί στις αγορές για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, διότι τις ανάγκες της θα καλύψουν πλήρως η ευρωζώνη και το ΔΝΤ . Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι τα 110 δισ. ευρώ που διαθέτει ο μηχανισμός στήριξης είναι αρκετά για να καλύψουν τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας. Προέβλεψε, ωστόσο, ότι αν υπάρξουν πρόσθετες ανάγκες, ως ένα βαθμό θα καλυφθούν. «Το κοινό πρόγραμμα ΕΕ και ΔΝΤ με το οποίο συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση είναι ένα πολυετές πρόγραμμα που αφήνει στην Ελλάδα αρκετό χρόνο, προκειμένου να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της και να ανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της», τόνισε. Υπογράμμισε επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα ότι «η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολύ σημαντικά βήματα για τη δημοσιονομική προσαρμογή και για τη μεταρρύθμιση του κράτους». Σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάκαμψη στην ΕΕ δήλωσε ότι παραμένει αδύναμη και εύθραυστη, καθώς και ότι συνεχίζει να συνοδεύεται από ένα αίσθημα αβεβαιότητας, το οποίο προκαλούν οι «εντάσεις» που παρατηρούνται στις αγορές ομολόγων. Ειδικότερα, για το σύνολο της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η ανάπτυξη το 2010 θα φτάσει το 0,9% του ΑΕΠ (έναντι 0,7% που ήταν η εκτίμηση της Επιτροπής στις φθινοπωρινές της προβλέψεις), ενώ το 2011 θα αυξηθεί στο 1,5% του ΑΕΠ. «Η βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης φέτος είναι πολύ καλό νέο για την ΕΕ», ανέφερε ο Όλι Ρεν, τονίζοντας, ωστόσο, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και παρακολούθηση των κινδύνων που απειλούν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεσπάθωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης στον επίλογο της συζήτησης για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα. Μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, και με δεδομένη την ενόχλησή του για τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε ανήμερα την Πρωτομαγιά από πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά των ΜΜΕ «για την κακοποίηση», όπως χαρακτηριστικά είπε ότι υπέστη. «Δεν φοβάμαι να κυκλοφορώ και κανείς δε θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα να συμμετέχω σε εκδηλώσεις μνήμης, όπως η εργατική Πρωτομαγιά. Είμαι ελεύθερος πολίτης και δεν θα με κάνει κανείς να ντραπώ για αυτό», δήλωσε οργισμένος ο Απ. Κακλαμάνης. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των ιδιοκτητών ΜΜΕ καταλογίζοντάς τους το γεγονός ότι «φιμώνουν τον ελεύθερο δημοκρατικό λόγο του κοινοβουλίου, αφού αυτός δεν περνά πλέον μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση». «Οι καναλάρχες και τα ΜΜΕ δεν πλήρωσαν «φράγκο» στα ασφαλιστικά ταμεία», πρόσθεσε. Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που, κατά την ομιλία του, παρομοίασε τη Βουλή με θέατρο. «Δεν είναι θέατρο αυτό, κύριε Τσίπρα», είπε απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Συνασπισμού, «είναι ένα μεγάλο ελεύθερο δημοκρατικό φόρουμ. Από εμάς εξαρτάται εάν τούτο το φόρουμ πάθει έμφραγμα. Γιατί μετά το έμφραγμα ακολουθεί σίγουρα ο θάνατος», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.


ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGA, STAR, ALTER, ALPHA …………………Η ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΥΠΟΥ ΥΕΝΕΔ ………..ΧΟΥΝΤΑ ………..

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

ΚΑΥΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Γιώργο παπανδρέου, είσαι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας των τεσσάρων αυτών αθώων ανθρώπων.
1.Με το λαϊκισμό σου δεν άφησες τον Καραμανλή επί 5 χρόνια να πάρει οποιοδήποτε σοβαρό μέτρο για την οικονομία.
2.Προεκλογικά φούντωσες τις προσδοκίες του λαού και έταζες λαγούς με πετραχήλια, παρόλο που ήξερες ότι δεν μας παίρνει.
3.Κορόιδεψες το λαό που σε εμπιστεύθηκε και τώρα έρχεσαι, με τις πιό αστείες δικαιολογίες, να μας πείς ότι φταίνε οι κερδοσκόποι, οι γερμανοί, η νέα δημοκρατία και ένα σωρό παραμύθια της χαλιμάς.
4.Επί 7 μήνες χασομεράνε τα υπουργεία σου και βυθιζόμαστε ακόμη περισσότερο στα σκατά του χρέους. Το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να ελληνοποιήσουν τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.
5.Μας έχεις ρεζιλέψει σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα έχει γίνει κράτος-παρίας και παράδειγμα προς αποφυγή.
Μέσα σε λίγους μήνες έχεις κάνει την Ελλάδα ένα καζάνι που βράζει. Έχεις στρέψει τους ιδιωτικούς υπαλλήλους εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, έχεις στρέψεις του ελεύθερους επαγγελματίες εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και έχεις στρέψει τους δημόσιους υπάλληλους εναντίον όλων.
Έβαλες φωτιά στην Ελληνική κοινωνία.
Για όλα τα παραπάνω, Γιώργο Παπαντρέου, είσαι ο ηθικός αυτουργός των χθεσινών επεισοδίων και βέβαια της δολοφονίας αυτών των 4 ανθρώπων.
ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ.
Θα πληρώσεις, να μην έχεις καμμία αμφιβολία.


“Αυτός ο κόσμος δεν τρομοκρατείται”

Ανώνυμη επιστολή που έχει δημοσιευτεί σε διάφορα sites.

Ο συγγραφέας της εμφανίζεται ως "εργαζόμενος στη Marfin Bank"

Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μήνυμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.


Και το ερώτημα απευθύνεται και στον κατά επιθυμία εκπρόσωπο μιας ¨Εθνικής¨ Αστικής Τάξης της Ελλάδας που την ψάχνουμε από το 1821 και δεν την βρίσκουμε …, στον κ. Βγενόπουλο.


Γιατί δεχθήκατε κ. Βγενόπουλε να δουλεύουν υπάλληλοι στα υποκαταστήματα σας , και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας που θα εξελισσόντουσαν όλες οι μεγάλες διαδηλώσεις ;

Είχατε τόσο ανάγκη των υπηρεσιών τους αυτή την ημέρα ακριβώς ή με αυτό τον τρόπο θέλατε να εκδηλώσετε την περιφρόνηση σας ενάντια στην διαφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων εργαζομένων ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης , τα οποία εκτός των άλλων , έχουν σαν στόχο την διάσωση της παρασιτικής λειτουργίας της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνικών τραπεζών ;;;

Σε κάθε περίπτωση οι τραγικά αδικοχαμένοι πολίτες είναι ¨θανόντες εν υπηρεσία¨ και οφείλετε μια τεράστια χρηματική αποζημίωση στους οικείους τους , γεγονός που δεν σας απαλλάσσει από την ηθική σας ευθύνη , για την επιμονή στην υπεράσπιση των ταξικών σας συμφερόντων , ακόμα και σε συνθήκες παλλαϊκής εξέγερσης .

Μην ψαρώσουμε με τον οχετό της συντηρητικής προπαγάνδας που θα προσπαθήσει με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός , να αντιστρέψει τις αιτίες που οδηγούν στην κοινωνική κρίση και τον θάνατο , είτε από πυρκαγιές και ασφυξία , είτε από ανεργία και πείνα , είτε από ψυχολογικό μαρασμό και αυτοκτονίες …

Εάν δεν υπήρχε η διαρκής καταβαράθρωση των κοινωνικών κατακτήσεων ενός αιώνα , εάν δεν υπήρχε η επίθεση της Ε.Ε./ Γερμανίας και του Δ.Ν.Τ. των ΗΠΑ κατά του ελληνικού λαού , εάν δεν υπήρχαν οι ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι τραπεζίτες , δεν θα υπήρχαν ούτε διαδηλώσεις , ούτε κατευθυνόμενοι ή μη αναρχικοί .

Και για τα σημερινά θύματα , ο δολοφόνος βρίσκεται στις τάξεις της κυβέρνησης η οποία με τις πολιτικές της μαραζώνει τις ψυχές και οπλίζει τα χέρια ¨πραιτοριανών¨ και θυμάτων …

Να μην χυθεί άλλο άδικο αίμα , έξω το Δ.Ν.Τ.- επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και των όρων ¨δημοσιοοικονομικής σταθερότητας ¨ ,

Κάτω η Κυβέρνηση που υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με λανθασμένες εκτιμήσεις και ψεύτικες υποσχέσεις ,

Δημοψήφισμα ή Εκλογές , για να αναλάβουμε όλοι συνειδητά τις ευθύνες μας.


Tηλεοπτικά λαμόγια!‏...

Η Βουλή των Ελλήνων έχει διάφορα κτίρια στη περιοχή του Συντάγματος και είναι πράγματι ευτύχημα που οι διαδηλωτές δεν κατάλαβαν που ακριβώς βρίσκονται. Δεν μιλάω μόνο για τους κουκουλοφόρους τους οποίους όλους καταδικάζουμε. Οι διαδηλωτές - κότες που πετούσαν πέτρες όχι σε αστυνομικούς αλλά σε κοπελίτσες και κυριούλες υπαλλήλους της Βουλής δεν ήταν κουκουλοφόροι.
Αν οι τρεις νεκροί ήταν υπάλληλοι της Βουλής, ο κ. Ευαγγελάτος, ο κ. Χατζηνικολάου, ο ευφυέστατος κ. Καψής και οι υπόλοιποι μεγαλοδημοσιογράφοι που τόσο καιρό επιτίθενται με σθένος στους υπαλλήλους της Βουλής και αφήνουν στο απυρόβλητο τους μεγαλοκαρχαρίες του Δημοσίου θα αναλάμβαναν την ευθύνη της ηθικής αυτουργίας;;;Λαμόγια της τηλεόρασης!!!
Γ.Π.Τ.


ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

Να δείτε που θα το ακούσουμε κι αυτο: Ο κόσμος φταίει που βγήκε στους δρόμους να εκφράσει την αντίθεσή του στα απάνθρωπα μέτρα. Αυτοί φταίνε που έπεσε το Ευρώ και που γίναν έκτροπα και που θα γίνουμε Αργεντινή!

Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι! Και ούτε καν: Εμείς οι ίδιοι τους το χαρίσαμε!

Η ελληνική πτώχευση και η διάλυση της Ευρωζώνης

Την ώρα που 150.000 Έλληνες διαδηλωτές έλεγαν «όχι» στο διεθνές σχέδιο «διάσωσης» της χώρας, σε μια μαζική διαδήλωση με θλιβερή κατάληξη τον τραγικό θάνατο τριών υπαλλήλων της Marfin Egnatia Bank, επιφανείς οικονομολόγοι λένε το δικό τους «όχι» στα… μαθηματικά του σχεδίου διάσωσης, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί αναπόφευκτα τη χώρα σε χρεοκοπία και την Ευρωζώνη σε ισχυρές διαλυτικές πιέσεις
Οι Γερμανοί τραπεζίτες λένε από την πλευρά τους το δικό τους «όχι» σε σενάρια παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με μέτρα που θα ισοδυναμούν με μαζική εκτύπωση χρήματος για την έξοδο της Ευρωζώνης από την παρούσα κρίση υπερχρέωσης, παρότι αυτήν ακριβώς την οδό ακολουθούν εδώ και πολύ καιρό η Fed και η Τράπεζα της Αγγλίας.
Ο Άξελ Βέμπερ, εκπρόσωπος της Μπούντεσμπανκ στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και πιθανότερος διάδοχος του Ζαν Κλωντ Τρισέ, δήλωσε χθες σε ομιλία του στην Στουτγκάρδη, ότι «η θεμιτή επιδίωξη της αποφυγής φαινομένων μετάδοσης της κρίσης στο ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα δεν δικαιολογεί τη χρήση όλων των μέσων πολιτικής. Μέτρα που καταστρέφουν τις θεμελιώδεις αρχές της νομισματικής ένωσης και την εμπιστοσύνη των πολιτών θα ήταν εσφαλμένα και μακροπρόθεσμα θα είχαν υψηλότερο κόστος για την οικονομία».
Αυτή ήταν η δογματική απάντηση των Γερμανών τραπεζιτών στο όλο και πιεστικότερο αίτημα αρκετών παραγόντων της αγοράς, να παρέμβει η ΕΚΤ με μαζικές αγορές ελληνικών και άλλων περιφερειακών ομολόγων της Ευρωζώνης, προκειμένου να σταθεροποιήσει το σύστημα, όπως έχουν κάνει ήδη η Τράπεζα της Αγγλίας και η Fed, που δεν έχουν τις ίδιες ιδεολογικές εμμονές κατά των μέτρων μείωσης του χρέους μέσω γενναίων δόσεων πληθωρισμού, όπως έχουν για ιστορικούς λόγους οι Γερμανοί ομόλογοί τους, επειδή η Γερμανία είχε στη διάρκεια του 20ου αιώνα δύο επώδυνα επεισόδια υπερπληθωρισμού.
Πάντως, επιφανείς οικονομολόγοι απορρίπτουν τη γερμανική συνταγή της παροχής δανείων με σχετικά υψηλό κόστος στην Ελλάδα και την επιβολή ακραίας πολιτικής λιτότητας. Ο Γουίλεμ Μπούιτερ, πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας, σύμβουλος της ΕΚΤ και τώρα κορυφαίος οικονομολόγος της Citigroup, τονίζει ότι στην πραγματικότητα οι αποφάσεις της περασμένης Κυριακής δεν οδηγούν στη σωτηρία της χώρας, αλλά σε μια επώδυνη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους, που μετατίθεται χρονικά το 2011, αντί να γίνει στην παρούσα φάση.
Ο ίδιος λέει, σε σημείωμα που μοίρασε σε πελάτες της Citigroup, ότι αυτό δεν αποτελεί δική του πρόβλεψη, αλλά ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί: «μια αναδιάρθρωση του χρέους με μείωση της παρούσας αξίας του έγινε αναπόφευκτη, όταν οι χώρες της Ευρωζώνης αποφάσισαν να δανείσουν την Ελλάδα με κόστος 300 με 400 μονάδες υψηλότερο από την απόδοση των swaps ίδιας διάρκειας».
Κίνητρο για στάση πληρωμών…
Η απόφαση της Κυριακής είναι γεμάτη λάθη, κατά τον Μπούιτερ, καθώς η Ελλάδα υποχρεώνεται να κάνει δραματικές δημοσιονομικές περικοπές για να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, όταν πια το χρέος της θα έχει φθάσει το 150% του ΑΕΠ. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που δεχθούν τότε οι αγορές να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα με κόστος περίπου 5%, όσο θα είναι και το κόστος άντλησης χρηματοδοτήσεων από το διεθνή μηχανισμό, πάλι η χώρα θα πρέπει να πληρώνει το 7% του ΑΕΠ μόνο για τους τόκους του χρέους, με συνέπεια να οδηγείται σε οικονομική στασιμότητα διαρκείας. «Η μόνη διέξοδος θα ήταν μια μαζική έκρηξη παγκόσμιας ζήτησης για ούζο και φέτα», λέει ειρωνικά ο Μπούιτερ.
Έτσι, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι κάνουν ελκυστική για την Αθήνα τη στάση πληρωμών: ο συνδυασμός εξαιρετικά υψηλού χρέους και μηδενικών τρεχουσών δανειακών αναγκών «είναι ακριβώς οι συνθήκες που κάνουν τη στάση πληρωμών απόλυτα λογική συμπεριφορά μιας χρεωμένης χώρας», σημειώνει χαρακτηριστικά. Με απλά λόγια, αν η ελληνική κυβέρνηση έχει το 2013 καταφέρει να καλύπτει τα τρέχοντα έξοδά της, πλην τόκων, χωρίς να δανείζεται, για ποιο λόγο να συνεχίσει μια αδιέξοδη προσπάθεια δανεισμού για να πληρώνει τους τόκους του χρέους και να μην σταματήσει την εξυπηρέτησή του, ζητώντας… θυσίες από τους κατόχους ομολόγων;
Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι αγορές θα ενσωματώσουν αυτό τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών στη στάση τους έναντι της Ελλάδας και δεν θα δανείζουν τη χώρα ούτε μετά το 2012, όπως υπολογίζουν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης. Έτσι, αντί να μπορέσει η χώρα από το 2012 να επανέλθει στις αγορές για δανεισμό, θα επανέλθουν αντίθετα οι ισχυρές πιέσεις να παραταθεί επ’ αόριστον η διεθνής χρηματοδότηση, καθώς τα κόστη δανεισμού από τις αγορές θα είναι απαγορευτικά γι την Ελλάδα. Παρότι, λοιπόν, το κόστος του 5% είναι χαμηλότερο από το τρέχον κόστος δανεισμού της Ελλάδας από τις αγορές, δεν παύει να είναι εξαιρετικά υψηλό και να καθιστά μη βιώσιμη την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.
Όσο περισσότερο αργήσει το αναπόφευκτο «κούρεμα» των απαιτήσεων των πιστωτών της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Μπούιτερ, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το «ψαλίδισμα»: σήμερα θα ήταν αρκετό ένα «κούρεμα» 30% για να γίνει βιώσιμη η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά θα προκαλούσε μεγάλη πίεση για «ένεση» κεφαλαίων στις γερμανικές, τις γαλλικές και τις ελληνικές τράπεζες, γι’ αυτό και δεν το δέχθηκαν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, προτιμώντας με το διεθνές σχέδιο χρηματοδότησης να μεταφέρουν ένα μέρος των βαρών από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα, για να δώσουν περιθώρια ελιγμών στο τραπεζικό σύστημα.
Όμως, το «κούρεμα» των απαιτήσεων θα είναι αναπόφευκτο και πλέον το ποσοστό του 30% δεν θα είναι αρκετό για να γίνει βιώσιμη η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. «Να περιμένετε ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση το 2011», καταλήγει στην ανάλυσή του ο Μπούιτερ, συνιστώντας ουσιαστικά στους πελάτες της Citigroup την πολιτικού της άμεσης αποχώρησης από την ελληνική αγορά ομολόγων, για να αποφύγουν τις πρόσθετες ζημιές.
Διαλυτικά φαινόμενα…
Σε μακροσκελές άρθρο του, το έγκυρο περιοδικό Risk Magazine παραθέτει πλήθος σεναρίων διάλυσης της Ευρωζώνης, υπό το βάρος της υπερχρέωσης των χωρών του Νότου. Όπως τονίζει το περιοδικό, η γερμανική συνταγή της ακραίας λιτότητας σε αυτές τις χώρες, ακόμη και αν θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τα ελλείμματα είναι πολιτικά αδιέξοδη: στην Λιθουανία, όπου εφαρμόσθηκε η ίδια συνταγή, το ΑΕΠ μειώθηκε πέρυσι σχεδόν κατά 20% και τέτοια ποσοστά ύφεσης θα προκαλέσουν την εξέγερση των πληθυσμών των χωρών του Νότου (σ.σ.: το άρθρο συντάχθηκε πριν τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα…).
Επιπλέον, τονίζει το περιοδικό, τα ακραία προγράμματα λιτότητας που επιδιώκει να επιβάλλει η Γερμανία, θα μειώσουν σε τέτοιο βαθμό το ΑΕΠ, που θα καταλήξουν βραχυπρόθεσμα σε υψηλότερους δείκτες ελλείμματος και χρέους προς το ΑΕΠ και σε υψηλότερα κόστη χρηματοδότησης από τις αγορές, που θα προκαλέσουν ασφυξία στις κυβερνήσεις.
Από την άλλη πλευρά, το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας, ή της χρεοκοπίας οποιασδήποτε άλλης περιφερειακής χώρας, θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη, αφού θα προκαλούσε μαζική έξοδο κεφαλαίων από την αγορά ομολόγων. Ένα άλλο, εξίσου καταστροφικό σενάριο, θα ήταν η έξοδος χωρών με αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους τους από την Ευρωζώνη: ο Τζούλιαν Γουάισμαν, οικονομολόγος που έχει εργασθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας, αναφέρει ότι θα ήταν εξαιρετικά υψηλό το κόστος της αποχώρησης, καθώς αν επιχειρούσε η ελληνική κυβέρνηση να δραχμοποιήσει τα χρέη θα κατέστρεφε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού συστήματος και θα οδηγούσε τη χώρα σε πλήρη διεθνή απομόνωση.
Ένα άλλο σενάριο για τις χώρες με τεράστιο εξωτερικό χρέος, θα ήταν η χρήση δύο νομισμάτων: του ευρώ για τις εξωτερικές συναλλαγές και ενός εθνικού νομίσματος για τις εσωτερικές πληρωμές. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που προτείνονται για την έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση υπερχρέωσης ούτε εύκολες είναι, ούτε σύντομα θα υπάρξει λύση. Όπως σημειώνει αναλυτής του Κάρνεγκι που μίλησε στο Risk Magazine, όλες οι μεγάλες κρίσεις των τελευταίων ετών, από την κρίση της Ασίας μέχρι την τελευταία κρίση που κλιμακώθηκε με την κατάρρευση της Lehman, είχαν αρκετά στάδια και έριξαν πολλά «ντόμινο» πριν αρχίσει να ξεκαθαρίζει η έκβασή τους…

 Άρον άρον κρέμασον αυτούς


Μας οδηγούν προς την καταστροφή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Να το θυμάστε αυτό !
Η Πρόβλεψη από το 2000 !
Ο Ζαν Ζιγκλέρ στο σπουδαίο του βιβλίο «η ιδιωτικοποίηση του κόσμου και οι νέοι κοσμοκράτες» , συνοψίζει τον νέο μεσαίωνα στον οποίο εισέρχεται ο κόσμος μας.
Ο Jean Ziegler είναι αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Επιτροπής, με μια θέση εμπειρογνώμονα σε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα.
Γράφει σε βιβλίο του TO 2000 :
«……Η ιδιωτικοποίηση του κόσμου εξασθενίζει τη ρυθμιστική ικανότητα των κρατών.
Θέτει υπό κηδεμονία τα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις..
Στερεί από τη σημασία τους τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και σχεδόν όλες τις λαϊκές ψήφους..
Απογυμνώνει από τη ρυθμιστική τους εξουσία όλους τους δημόσιους θεσμούς.
Σκοτώνει το νόμο……».


Αλήθεια, πόσο τα παραπάνω, ξεφεύγουν από τη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα ;

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Θα ήθελα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε και οι ψυχές των Ελλήνων είναι πληγωμένες να έβλεπα τον Αρχιεπίσκοπό μας αντί να λέει:
«Η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και απαραβίαστη. -συμφωνούμε είμαστε πιστοί χριστιανοί-Ουδείς δικαιούται να τη θυσιάζει στο βωμό οιασδήποτε σκοπιμότητας--συμφωνούμε. Άλλο η θεμιτή διαμαρτυρία και άλλο η ωμή βία που καταλήγει σε δολοφονίες -συμφωνούμε αλλά μόνο αυτά έχεις να πεις μήπως αποκλειστικά φταίει ο κόσμος για ότι έγινε, δεν φταίει η τράπεζα, η αστυνομία, το κράτος, πάλι φταίει ο ταλαίπωρος λαός που πρέπει εσείς Σεβασμιώτατε να ανακουφίζετε και όχι να καλύπτετε τα εγκλήματα του κράτους; Δηλαδή αύριο αν μας επιδιώξουν να σφραγίσουν τον κόσμο τι θα μας πείτε; Ελάτε κοντά στον πονεμένο σας λαό Αρχιεπίσκοπε και πάψτε να προστατεύετε αυτό που ήδη έχει τελειώσει.»
Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προσθέτει: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσω την βαθύτατη οδύνη μου για τον τραγικό χαμό των τριών νέων συνανθρώπων μας. Αυτή την ώρα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά σύνεση, ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία».Η οδύνη θα έπρεπε να εκφραστεί και για το θάνατο χιλιάδων άλλων ανθρώπων που βρισκόταν στους δρόμους απελπισμένοι.

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Ακούμε συνέχεια ότι δεν θα τιμωρηθεί κανένας απ' αυτούς που πρόδωσαν, εξαπάτησαν, λεηλάτησαν και προγραμματισμένα οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε μια κατασκευασμένη σύγχρονη σκλαβιά. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως παραγράφεται και η έσχατη προδοσία; Διότι να μιλάμε για κάτι λιγότερο δεν μπορούμε. Αυτοί οι "άνθρωποι" δεν έκλεψαν απλώς αλλά πληρώθηκαν για να προδώσουν, γι' αυτό όλοι αισθανόμαστε προδομένοι. Δεν μιλώ για το κάθε λαίμαργο ανθρωπάκι που έχει θεό το χρήμα, άρα στο βωμό του θεού του θυσιάζει τον συνάνθρωπο και την ίδια του την ψυχή, όμως δεν έχει περαιτέρω εξουσία. Μιλώ γι' αυτόν που εκτός της λατρείας του μαμωνά επιπλέον τρέφει φθόνο, ματαιοδοξία και πολλά άλλα, καταστάσεις που τον εξομοιώνουν με τον ίδιο τον μαμωνά. Υπό αυτές τις συνθήκες μετάνοια δεν υπάρχει αλλά στην καλύτερη περίπτωση μεταμέλεια, η οποία δεν είναι ποτέ αρκετή. Στις μέρες μας βέβαια ο Ιούδας έγινε ήρωας, φαντάζομαι θα το έχεις ακούσει, η προδοσία αρετή, η σύγχρονη «σοφία» του ξεπεσμού εξυπνάδα, η τσόντα ταινία, η υποκρισία πραγματικότητα, το μέλλον παρόν και ο διάβολος θεός. Βλέπεις η προδοσία του Ιούδα είναι από μόνη της βιβλίο, και δεν τους συμφέρει να την μελετάμε, αφού στο πρόσωπο Του Χριστού είναι ο κάθε άνθρωπος που προδόθηκε σε αυτή την γη και άπλωσε τα χέρια στο σταυρό ακουσίως και είναι πολλοί οι άνθρωποι αυτοί που μέσα στη ψυχή τους έχουν μάθει να συγχωρούν και να υπομένουν. Και ο Ελληνικός λαός συγχωρεί και υπομένει γιατί αγάπησε τον Χριστό και αυτό δεν θα μπορέσουν να μας το πάρουν ποτέ. Οι προδότες λοιπόν φρόντισαν να διαφθείρουν τον Ελληνικό λαό, χωρίς να αφαιρώ την ευθύνη του λαού που μοιάζει με την άρνηση του Πέτρου που έκλαυσε πικρώς. Κλαίμε πικρά που επιτρέψαμε σε προδότες να λεηλατήσουν τον πνευματικό μας πλούτο αρχικά και στην συνέχεια τον υλικό. Τι μας λένε τόσα χρόνια; Να γίνουμε Ευρωπαίοι. Τι σημαίνει Ευρωπαίος; Φαρισαϊσμός. Λεηλάτησαν όλη τη γη, οδήγησαν λαούς σε αφανισμό, χαρακτηρίζονται για την υποκρισία τους, την ψευδή τους ευγένεια, φιλανθρωπία και γνώση και επιπλέον μας φθονούν. Μας μιλούν οι προδότες για ανάπτυξη και έχουν αποκλείσει από τον Έλληνα την δυνατότητα προόδου ώσπου τον κατάντησαν επαίτη ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να νομίζουν. Μας μιλούν για τον ένδοξο αρχαίο πολιτισμό μας και σχεδόν αφάνισαν την γλώσσα μας, την ιστορία μας , την παιδεία μας, τα σχολεία μας.
Ο Έλληνας πιστός πατριώτης ονομάστηκε σκοταδιστής, εθνικιστής, ρατσιστής, ανεγκέφαλος, και ένα σωρό άλλα και βέβαια το προφίλ του είναι φασιστικό και αντιπροσωπεύεται από την χρυσή αυγή και την χούντα. Η δημιουργία αυτού του φανταστικού προφίλ των μίντια ως σκοπό είχε να διαφθείρει και να εκφοβίσει τον Έλληνα να πάψει να αγαπά την πατρίδα του ή τουλάχιστον να το λέει, ξέχασαν όμως ότι για να το πετύχουν αυτό πρέπει να εξαφανίσουν τον Έλληνα εντελώς. Έφεραν στην Ελλάδα χιλιάδες απελπισμένες ψυχές μεταναστών και τους παράτησαν στους δρόμους της και μας λένε ότι είμαστε κακοί που δεν τους φροντίζουμε, όμως σκοπό έχουν να μας κάνουν απάνθρωπους δηλαδή αδιάφορους στον ανθρώπινο πόνο. Άραγε πως θα φροντίσουμε αυτές τις ψυχές όταν οι προδότες του λαού μας έχουν και εμάς εξαθλιωμένους ψυχικά και σωματικά;
Μας έφεραν TV personαs για πρότυπα, ανθρώπους ψυχικά άρρωστους και διεστραμμένους να μας κάνουν μαθήματα και να μας δείξουν τον δρόμο προς τον αφανισμό και εμείς βολεμένοι στον καναπέ παίρναμε την δόση μας και θέλαμε να χορέψουμε στο πάρτι και χορέψαμε ξέφρενα, όμως η άλλη μέρα του γλεντιού συνήθως σε ξυπνά με πονοκέφαλο και ή θα πιείς πάλι για να συνέλθεις δήθεν, γενόμενος σταδιακά ένας αλκοολικός εξαρτημένος ή θα παλέψεις να νικήσεις το πάθος και να γίνεις άνθρωπος ελεύθερος. Μας γέμισαν πάθη, μας έκαναν εξαρτημένους. Μας είπαν ότι η απλότητα είναι ηλιθιότητα, ενώ η πολυπλοκότητα εξυπνάδα και ξεχάσαμε ότι «το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται» και πιαστήκαμε. Η ψυχή του Έλληνα εδώ και 2000 χρόνια είναι χριστιανική και εσύ του μιλάς για κάρμα, αβατάρ, μετεμψύχωση, γιόγκα και Ινδούς Γκουρού, αύρες, ενέργειες, θετικές σκέψεις, υπέρτατα απρόσωπα όντα-θεούς, άστρα και μέντιουμ ψυχαναλυτές-υπνωτιστές, ufo του υπερπέραν, δαρβίνους και εξελικτικές απάτες, ανυπαρξία παραδείσου και κολάσεως -γιατί βολεύει η ατιμωρησία- και τελικά του σερβίρεις το πιάτο της νέας γνώσης πού προσφέρεται στη Βίβλο της Νέας Εποχής και στο γλέντι της πανθρησκείας και τελικής υποδούλωσης. Μάλιστα τον έκανες να ντρέπεται να πει ότι πιστεύει στον Χριστό γιατί είναι ξεπερασμένος και σύμφωνα με τους νεοεποχίτες και το πακέτο του κάρμα οι χριστιανοί είμαστε άνθρωποι κατώτερης ευφυΐας και γενικότερα επιπέδου, δηλαδή ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο, για να μιλήσουμε με την δήθεν γλώσσα τους. Συμπέρασμα ότι οι νεοεποχίτες-προδότες ναζί έχουν καταλάβει όλα τα πόστα. Άλλωστε είναι φανερό ότι κάτι περιμένουν, και αυτό φαίνεται πίσω από τα δόλια χαμόγελά τους. Μας μιλούν συχνά για σκάνδαλα, όχι φυσικά δικά τους αλλά των άλλων και οπωσδήποτε τα κόβουν και τα ράβουν στα μέτρα τους. Μοιάζει με το πιάτο που προσφέρεται και ενώ μοιάζει τέλειο και ελκυστικό περιέχει ισχυρή δόση δηλητήριου για να σε στείλει όμορφα. Επί χρόνια τώρα κατηγορούν τον Χριστό όχι κατά πρόσωπο διότι αυτό είναι αδύνατον αλλά μέσα από τρίτους, τέταρτους, πέμπτους, εκατοστούς και χιλιοστούς. Μιλούν για την Εκκλησία απαξιωτικά στον Ελληνικό λαό, τάχα και δήθεν για τους δεσποτάδες, τους ιερείς και τις θεούσες. Είναι δολιοφθορείς γιατί ποτέ η Εκκλησία δεν ήταν αυτοί και ούτε ποτέ θα γίνει. Εκκλησία είναι μόνον ο Χριστός και όσοι έγιναν έναν με Αυτόν, όλοι εμείς οι υπόλοιποι βρισκόμαστε ακόμη στο πεδίο της μάχης για να περάσουμε πλευρά και να ενωθούμε με Αυτόν όχι με λόγια αλλά με έργα. Τα δε έργα δεν κρίνονται τώρα αλλά κατά την έξοδο και αυτό τους τρομάζει. Βλέπεις θέλουν να μείνουν για πάντα εδώ δυνάστες των άλλων, μπαίνουν σε καταψύξεις, κάνουν πλαστικές και τεζαρίσματα για να είναι νέοι και ωραίοι, ζουν σε χλιδή και δόξα, μοιάζουν με υπεράνθρωπα απάνθρωπα μηχανήματα γιατί θέλουν να γίνουν έτσι, ψάχνουν τον τέλειο κλώνο παριστάνοντας τους θεούς της πλάκας, νομίζουν ότι είναι κάτι και είναι απόλυτα μηδενικά που πολλαπλασιάζουν τον εαυτό τους με το μηδέν πλανώντες και πλανώμενοι .
Αυτό βέβαια που με φοβίζει περισσότερο από όλα είναι η προβιά του λύκου που παίρνει το κοπάδι να το οδηγήσει. Είναι εύκολο να ξεγελαστείς από την προβιά όχι όμως από τον λύκο, άρα χρειάζεται διάκριση στις διάφορες μεταμορφώσεις του λύκου και τις προβιές που ντύνεται. Στις μέρες μας είναι δυσδιάκριτο το συγκαλυμμένο και ωραιοποιημένο ψέμα και εμείς έχουμε γίνει νωθροί, νωχελικοί, κουρασμένοι, σαστισμένοι, φοβισμένοι και γενικά μια εύκολη λεία. Μη ξεχνάμε όμως ότι το κοπάδι δεν ανήκει στον λύκο αλλά στον Καλό Ποιμένα.

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ BARCODE…

ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ BARCODE…
19:48 – Βραχιολάκια με barcode, αντί του ονόματος των γονέων, αποφάσισαν να φορούν σε όλα τα νεογέννητα στο Νοσοκομείο Kettering General Hospital στη Βρετανία. «Τα γράμματα είναι αρκετές φορές δυσανάγνωστα και συχνά συμβαίνουν σφάλματα», εξηγούν οι
υπεύθυνοι, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική ιστοσελίδα tanea.gr.
Έτσι, εκτυπώνουν τρία ίδια barcode, όπου το ένα προορίζεται για μία κορδέλα που τοποθετείται στο βραχίονα του παιδιού, το άλλο για τα φιαλίδια με τις εξετάσεις αίματος και το τρίτο και για το βιβλιάριο του παιδιού, που παραλαμβάνουν οι γονείς κατά την έξοδό τους από το μαιευτήριο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Ασθενών της Βρετανίας, το ΕΣΥ αναμένεται να προωθήσει το barcode ως σύστημα ασφαλείας σε όλα τα μαιευτήρια της χώρας.

Ο άγγλος ευρωβουλευτής Nigel Farage ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ?Το θέμα τελικά είναι τι μπορούμε να πιστέψουμε, ποιόν μπορούμε να εμπιστευτούμε, τι παίζεται στις πλάτες μας, σε τι καλούμαστε να συμμετέχουμε,που θέλουν να μας οδηγήσουνε,και τελικά έχουμε το ψυχικό σθένος να αντισταθούμε, να διακρίνουμε, να κλείσουμε τα αυτιά μας......η απάντηση είναι μία " προσεύχεσθε ίνα μη εισέλθητε εις πειρασμόν...Θ. Λειτουργία....πρέπει να συσπειρωθούμε στο Μυστικό Δείπνο της Σωτηρίας μας προσωπικής και οικουμενικής...

Απελπισία ο χειρότερος εχθρός μας

Καλό θα είναι στους καιρούς που ζούμε αντί να ακούμε την παραπληροφόρηση της TV να διαβάζουμε τις προφητείες των Αγίων που είναι οι πλέον κατατοπιστικές εάν θέλουμε να ξέρουμε αλήθειες και όχι να παραμυθιαζόμαστε ή να οδηγούμαστε στην απελπισία η οποία είναι ο χειρότερος εχθρός μας.

Ας εξετάσουμε εν συντομία κάποιες προφητείες λοιπόν:

ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

«Οἱ ἄνθρωποι θὰ μείνουν πτωχοί, γιατί δὲν θἄχουν ἀγάπη στὰ δένδρα»
«Τὸ κακὸ θὰ σᾶς ἔρθη ἀπὸ τοὺς διαβασμένους»
«Θὰ ἔρθη καιρὸς ποὺ οἱ Ρωμιοὶ θὰ τρώγωνται ἀναμεταξύ τους. Ἐγὼ συστήνω ὁμόνοιαν καὶ ἀγάπην»
«Οἱ ἄνθρωποι θὰ καταντήσουν γυμνοί, γιατί θὰ γίνουν τεμπέληδες»
«Θὰ σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καὶ δυσβάστακτο φόρο, ἀλλὰ δὲν θὰ προφθάσουν»
«Θὰ βάλουν φόρο στὶς κότες καὶ στὰ παράθυρα»
«Θὰ σᾶς ρίξουν παρὰ πολύ· θὰ σᾶς ζητήσουν νὰ τὸν πάρουν πίσω, ἀλλὰ δὲν θὰ μπορέσουν»
«Θὰ ἔρθη καιρὸς ποὺ θὰ διευθύνουν τὸν κόσμο τὰ ἄλαλα καὶ τὰ μπάλαλα»
«Ἐσεῖς θὰ πᾶτε νὰ κατοικήσετε ἀλλοῦ καὶ ἄλλοι θαρθοῦν νὰ κατοικήσουν σὲ σᾶς»
«Οἱ πλούσιοι θὰ γίνουν πτωχοὶ καὶ οἱ πτωχοὶ θὰ πεθάνουν»
«Μιὰ χούφτα μάλαμα μία χούφτα ἀλεύρι»

ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ ΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ (1924 – 1994)

Α. Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου

Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα . Η Ελλάδα για να σωθεί , πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται , να πάνε εξορία .Να φύγουν , γιατί οι παρόντες μολύνουν.

Δ: Γέροντα θα υπάρχουν ηγέτες κατάλληλοι;
-Π : Θα οικονομήσει ο Θεός!

Για την επιβουλή των άλλων λαών

Θα πρέπει να γνωρίζετε, είπε ο Γέροντας, ότι κανείς από τους άλλους λαούς δεν μας αγαπά ως έθνος. Όλοι μας επιβουλεύονται. Να ξέρετε ακόμη πως όποιοι λένε, ή θέλουν να δείχνουν ότι μας αγαπάνε λίγο, αυτοί θέλουν και επιδιώκουν να μας τσαλακώσουν πολύ. Οι άλλοι, πάλι, που δεν μας αγαπούν, θέλουν να μας εξαφανίσουν σαν έθνος.

Για το μέλλον της Ελλάδας

Σε κάποιον που ανησυχούσε για τις εχθρικές επιβουλές εναντίον της πατρίδος, έδωσε την εξής ελπιδοφόρο απάντηση : «Κι αν μου πουν ότι δεν υπάρχει Έλληνας, εγώ δεν ανησυχώ. Μπορεί ο Θεός να αναστήσει έναν Έλληνα. Φτάνει ακόμη και ένας».
Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς , θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία , εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι , να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».
¨Λόγοι χάριτος και Σοφίας¨ από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη.

Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε , Σελ: 79
Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ…Λίγα είναι τα ψωμιά της …

(Λόγοι χάριτος και σοφίας, π. Μάξιμος Αγιορείτης, 2001, Άγιον Όρος)
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ Γέροντα Παϊσίου (Μοναχού Αγίου Όρους)

Ο κόσμος μοιάζει σήμερα , σαν μια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητος , με πολλές βαλβίδες ! Θα σκάσει εδώ , θα σκάσει εκεί . Προσεύχεσθε μη γίνει μ΄εμάς η αρχή .
Nα ζήτε όσο μπορείτε πιο απλά . Μη δυσκολεύετε από μόνοι σας τη ζωή σας .
Οι πολλές ευκολίες κάνουν δέσμιους τους ανθρώπους σήμερα
Γέροντα, γιατί οι άνθρωποι νοιώθουνε σήμερα ανασφάλεια ;
- Γιατί όλοι είμαστε ασφαλισμένοι ! Ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας ,το σπίτι μας ,τη ζωή μας . Κάνοντας λοιπόν την κοσμική ασφάλεια, παραμερίζουμε την προστασία και Πρόνοια του Θεού!

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ Γ ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η θέση του Γέροντα για το πιο πάνω θέμα ήταν η εξής:
- Όταν ακούσετε , ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα , να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα ,και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή ….

TA NEA ONLINE

Ο ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ


Ο μεγαλύτερος ποταμός της Μέσης Ανατολής συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα
TΗΕ ΝΕWYΟRΚTΙΜΕS , Του Campbell Robertson
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009
Είναι ένας ποταμός τόσο σημαντικός για τη γέννηση του ανθρώπινου πολιτισμού που στο Βιβλίο της Αποκάλυψης προφητεύεται η αποξήρανσή του ως σημάδι της επερχόμενης συντέλειας... Ο Ευφράτης πράγματι ξεραίνεται- όσο για την καταστροφή, οι Ιρακινοί τη ζουν ήδη και η ένταση με τους γείτονες που «κλέβουν το νερό τους» αυξάνεται.
Κατά μήκος του ποταμού, ορυζώνες και σιτοκαλλιέργειες έχουν εγκαταλειφθεί. Άλλοτε χειμαρρώδη κανάλια έχουν μετατραπεί σε φτωχά ρυάκια και ψαροκάικα κάθονται πάνω σε ξεραμένη γη. Αντλίες που κάποτε τροφοδοτούσαν εργοστάσια επεξεργασίας υδάτων κείτονται πλέον ανώφελα πάνω στις λάσπες. «Οι παλιοί λένε πως είναι ό,τι χειρότερο μπορούν να θυμηθούν», λέει ο Σαγίντ Ντιγία, ένας ψαράς από τη Χιντίγια. Ο Ευφράτης, ο μεγαλύτερος ποταμός της Μέσης Ανατολής, έχει ήδη συρρικνωθεί σημαντικά. Και στο Ιράκ του 2009, πολλοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως σύντομα θα απομείνει ο μισός και αυτού που είναι σήμερα.
Τα αίτια είναι πολλαπλά. Κατ΄ αρχάς, η ξηρασία που επικρατεί τα τελευταία δύο χρόνια στο Ιράκ. Στον Βορρά, οι καλλιέργειες σιτηρών και κριθαριού έχουν μειωθεί κατά 95%. Οι προβλέψεις θέλουν την παραγωγή να είναι φέτος η μισή σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια. Είναι μια κρίση που απειλεί την ταυτότητα του Ιράκ, όχι μόνο ως τη γη ανάμεσα σε δύο ποταμούς (τον Τίγρη και τον Ευφράτη) αλλά και ως έθνος που ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας χουρμάδων στον κόσμο, που τροφοδοτούσε τις γερμανικές ζυθοποιίες με κριθάρι και αντλεί πατριωτική υπερηφάνεια από το φημισμένο ρύζι Ανμπάρ.
Τουρκία και Συρία
Πέραν της ξηρασίας όμως, ως «ένοχοι» υποδεικνύονται συχνότερα στο Ιράκ οι κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Συρίας. Το Ιράκ είναι μια χώρα στα κατάντη του Ευφράτη: υπάρχουν τουλάχιστον επτά φράγματα στον ποταμό στην Τουρκία και τη Συρία, και χωρίς συνθήκες ή συμφωνίες, η ιρακινή κυβέρνηση αναγκάζεται να εκλιπαρεί τους γείτονές της για νερό. Πρόσφατα, το υπουργείο Υδάτων ανακοίνωσε πως η Τουρκία διπλασίασε τη ροή του νερού στον Ευφράτη. Η κίνηση αυτή αύξησε τη ροή του νερού περίπου στο 60% του μέσου όρου, ποσότητα ικανή να καλύψει μόλις και μετά βίας το ήμισυ των αναγκών ύδρευσης για το καλοκαίρι στους ορυζώνες. Όμως, παρ΄ ότι η Τουρκία έχει συμφωνήσει να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη ροή αυτή, δεν δεσμεύεται από κανένα γραπτό έγγραφο να το πράξει.
Κατά μήκος του ποταμού, η δυσφορία απέναντι στους Τούρκους και τους Σύριους δεν στερεύει ποτέ. Υπάρχει ωστόσο δυσφορία και για τους Αμερικανούς, τους Κούρδους, τους Ιρανούς και την ιρακινή κυβέρνηση- η ξήρανση του Ευφράτη κάνει εχθρούς τους πάντες. «Οι περιοχές των σουνιτών στην πάνω πλευρά του ποταμού μοιάζουν να έχουν αρκετό νερό», λέει με νόημα ο σιίτης Απντουρεντά Τζόντα στην Καρμπάλα.
«Όλα τα παιδιά μου είναι άρρωστα λόγω του νερού»
ΠΟΛΛΟΙ αξιωματούχοι,πάντως, δηλώνουν πως η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί αν το Ιράκ δεν βάλει ένα τέλος στην από δεκαετίες κακοδιαχείριση του νερού.
Διαρροές στα κανάλια, σπάταλες πρακτικές ύδρευσης, φτωχή αποστράγγιση, όλα αυτά έχουν συνεισφέρει στη δεινή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Ευφράτης και τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τόσοι άνθρωποι, οι οποίοι βασίζονταν σε αυτόν για να φάνε, να πλυθούν ή και να ξεδιψάσουν. «Δεν υπάρχει νερό στον ποταμό από όπου πίνουμε», λέει η Μπασία Μοχάμεντ στη Ντιουανίγια, αναφερόμενη σε ένα κανάλι που ρέει από τον Ευφράτη. «Έχει πια ξεραθεί εντελώς, περιέχει μόνο υγρά απόβλητα. Ανοίγουν πηγάδια, αλλά καμιά φορά το νερό απλώς στερεύει και αναγκαζόμαστε να πιούμε από τον ποταμό.Όλα τα παιδιά μου είναι άρρωστα εξαιτίας του νερού».

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες

''ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' 'ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ' 3'Οος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ανατολικές θρησκείες - Ν. ΕΠΟΧΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Αντίχριστος ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Βαρθολομαίος: «Υπακοή» στη Νέα Τάξη (Οικουμενισμός) ΒΑΤΙΚΑΝΟ Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ 666 ΔΙΑΦΟΡΑ Ειρήνη ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ελευθεροτεκτονισμός ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ η έννοια της ολότητας ΗΠΑ και οι μασονικές καταβολές ισλαμ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΑΣΟΝΙΑ Μασονία ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ νεα εποχη Νέα Εποχή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ Πειραιώς κ. Σεραφείμ προφητειες ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΚΗΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Χιλιασμός (μάρτυρες του Ιεχωβά) Aντίχριστος καί David Mayer de Rothschild David Mayer de Rothschild Earthlings - Η οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα Illuminati O Αιώνας του Εαυτού Skull and Bones CFR Λέσχη Μπίλντερμπεργκ St. John the Baptist Monastery at Essex

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΒΙΝΤΕΟ

ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ : ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ '2000 ομιλίες σε mp3

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ : ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ '2000 ομιλίες σε mp3
O Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος ήταν ο μεγαλύτερος διδάσκαλος της ορθοδοξίας του 20΄ Αιώνα , Μέγας ερμηνευτής της Αγίας γραφής και των πατέρων.Οι ακουστικές ομιλίες του ξεπερνούν τις 2000 ομιλίες. Έχει αναπτύξει άριστα σύμφωνα με τη γραφή και τους πατέρες το θέμα του Αντίχριστου και της Δευτέρας παρουσίας του χριστού,στις ΟΜΙΛΙΕς Β.προς Θεσσαλονικείς επιστ.,Στις κατηχήσεις Αγίου κυρίλλου Από ομιλία 90'έως 120' και στην ερμηνεία της ιεράς αποκαλύψεως του ιωαννου. Όποιος θέλει να ακούσει και να κατεβάσει όλες τις ομιλίες του μπορεί από εδώ.ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ \ ΕΙΣΟΔΟΣ \ ΗΧΟΛΗΨΙΕΣ \ ΟΜΙΛΙΕΣ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.