>"
Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Απο την ομιλία του π.Σαράντη Σαράντου (28 Ιουνίου 2010) " "

Απο την ομιλία του π.Σαράντη Σαράντου (28 Ιουνίου 2010)
Αρχίζοντας ο π. Σαράντης , υπενθύμισε στους παρευρισκομένους αυτό που είχε πει και στην προηγούμενη ομιλία του, ότι δηλαδή για να ανταποκριθούμε ως Χριστιανοί στα εμπόδια που πρόκειται να συναντήσουμε εξ αιτίας της "Κάρτας του Πελάτη" (bar-code για τον κάθε έναν) και λίγο αργότερα της "Κάρτας του Πολίτη" που σκοπεύει να επιβάλλει η Ελληνική κυβέρνηση,πρέπει να έχουμε προετοιμασθεί πνευματικά μέσω της προσευχής και της συμμετοχής μας στα μυστήρια της Εκκλησίας.
Πράγματι, όντας "τακτοποιημένοι" πνευματικά, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε δια της Θείας Χάριτος το Ομολογιακό φρόνημα και την απαιτούμενη διάκριση ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον καλό αγώνα χωρίς αμφιταλαντεύσεις και φόβους αλλά με λεβεντιά και ενθουσιασμό, μάλιστα σχετικά με αυτό , ο π.. Σαράντης μας προέτρεψε να γίνουμε "ενθουσιώδεις όπως οι πρώτοι Χριστιανοί".
Στην αρχή ακόμα της ομιλίας του αναφέρθηκε στην θέση του Γέροντος Παϊσίου πάνω στο ζήτημα των "νέων ταυτοτήτων" ( από τότε είχε τεθεί το ζήτημα αυτό) τονίζοντας με έμφαση ότι ο λόγος του Οσίου Γέροντος είναι επίκαιρος και προφητικός μιας και σήμερα η "νέα ταυτότητα", η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι η εκ της κυβερνήσεως αναγγελθείσα "κάρτα του πολίτη" είναι σαφώς ένα εισαγωγικό μέσο πριν το "χάραγμα".Αφορμή για αυτή την μικρή αναφορά στάθηκε η πρωτοβουλία κάποιου εκ των παρευρισκομένων να διανείμει στο ακροατήριο μία παλαιότερη ανάρτησή μας με τίτλο <<Γέροντας Παϊσιος:"Σιγά- σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το φακέλωμα , θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα" - Απαντήσεις Γέροντα Παϊσίου σε απορίες για Ταυτότητες>> (για να διαβάστε την ανάρτηση πατείστε εδώ ).
Το περισσότερο μέρος της ομιλίας του όμως ήταν αφιερωμένο στον βίο και κυρίως στην "Πνευματική διαθήκη" του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Οσίου Λουκά του Ιατρού και Επισκόπου Κριμαίας.
Η περιγραφή των διώξεων , των βασάνων ,της ασθένειας (στο τέλος της ζωής του) και η αναφορά στην βαθύτατη πίστη, στο ασάλευτο ομολογιακό φρόνημα και στην ισχυρή αίσθηση του ποιμαντικού και ιατρικού καθήκοντος που είχε ο Άγιος, θα λέγαμε ότι ήταν τρόπον τινά μια "εισαγωγή" για την επόμενη ομιλία στην οποία όπως είπε θα αναφερθεί λεπτομερώς στο μείζον ζήτημα γύρω απο την κάρτα του πολίτη .
Έτσι όπως τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε εμείς ,η αναφορά αυτή στον Άγιο Επίσκοπο Λουκά ,και η προτροπή του π. Σαράντη να τον μιμηθούμε , είχε σκοπό να μας προετοιμάσει αφ΄ενός για αυτά που μας περιμένουν και να μας καταδείξει αφ΄ετέρου το πως πρέπει να είναι ο αληθινός ποιμένας.
Μετά το τέλος της ομιλίας μερικοί εκ των πιστών, του έθεσαν πολλές ερωτήσεις γύρω απο τα θέματα του ΑΜΚΑ και της "Κάρτας του πολίτη" στις οποίες ο π.Σαράντης απαντούσε με υπομονή και διάκριση.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η εφαρμογή του ΑΜΚΑ δείχνει να έχει ατονήσει μάλλον διότι μέσω του "νέου" συστήματος ελέγχου και παρακολούθησης των πολιτών δεν θα υπάρχει θέμα αποδοχής ή όχι της παραλαβής του ΑΜΚΑ, αφού όλες οι κοινωνικές μας δραστηριότητες θα εξαρτώνται απόλυτα απο τη χρήση της "Κάρτας του Πολίτη",
όπως δηλαδή περιγράφεται στο Ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως απο τον Άγιο Ιωάννη (Αποκ. ιγ. 17). " Και ινα μη τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος αυτού "
Μίλησε επίσης και για την προσφυγή εναντίοντου ΑΜΚΑ που πρόκειται να γίνει μόλις ολοκληρωθεί η νομική της επεξεργασία απο νομικό ειδικό σε θέματα διοικητικού δικαίου.
Αφού απήντησε σε όλες τις ερωτήσεις, ο π. Σαράντης παραχώρησε το "βήμα" στον κ. Γ. Βολουδάκη ο οποίος διάβασε μια ένα κείμενό του με τιτλο "ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου"
Αναρτήθηκε από ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες

''ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ανατολικές θρησκείες - Ν. ΕΠΟΧΗ Αντίχριστος ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Βαρθολομαίος: «Υπακοή» στη Νέα Τάξη (Οικουμενισμός) ΒΑΤΙΚΑΝΟ Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ 666 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ εθνικα θεματα εθνικη προδοσια Ειρήνη ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ελευθεροτεκτονισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΡΤ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ η έννοια της ολότητας ΗΠΑ και οι μασονικές καταβολές θαυματα ιατρικα ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ισλαμ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Νέα Εποχή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Πειραιώς κ. Σεραφείμ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ προφητειες ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΚΗΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ υγεια Χρυσή Αυγή Earthlings - Η οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα Illuminati O Αιώνας του Εαυτού Skull and Bones CFR Λέσχη Μπίλντερμπεργκ St. John the Baptist Monastery at Essex

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
π.Σωφρόνιος Σαχάρωφ