>"
Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος.. " "

Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος..

Ο φερόμενος πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος σε διεθνή συνέδρια ακούγεται ότι μιλούσε με μεγάλη επιθυμία για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, θεωρεί ως χρέος του χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος – προφανώς διότι έχει εξασφαλίσει την θεσούλα του στην παγκόσμια διακυβέρνηση- βιάζετε να τελειώσει το έργο του αποτελειώνοντας τον Ελληνικό λαό και ξεπουλώντας την χώρα- εκτός από γερμανούς, γάλλους, άγγλους, ισπανούς, αμερικανούς…………- και σε τούρκους επιχειρηματίες. Βιάζετε να υπογράψει συμφωνίες την στιγμή που η χώρα πτωχεύει και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι αυτός που πτωχεύει με τους χειρότερους όρους, όπως ο Ελληνικός λαός, είναι εκτός των κανόνων.

Ο ομογενής;;;;;; της διασποράς πατριώτης!!!!!!! είναι έτοιμος να διχοτομήσει τη χώρα εβρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία και περνάει μέτρα συνεχόμενα όλα εις βάρος μας, ενώ οι κύριοι βουλευτές συντάσσονται με το κόμμα και όχι με την πατρίδα και το λαό. Από ότι φαίνεται ετοιμάζουν νέο κόμμα πολιτικού φτιασιδώματος, λες και δεν υπάρχουν 50 κόμματα θαμμένα στην ανυπαρξία του πολιτικού σκηνικού των καναλιών, διότι περί σκηνικού πρόκειται, φεύγει ένας έρχεται ο άλλος μέσα από κεντρικούς σχεδιασμούς του ίδιου θιάσου. Δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, οι ιδεολογίες τους όμως έχουν προ πολλού τελειώσει για το λαό, και πιστεύω ότι μέσα σε όλα τα κόμματα υπάρχουν πατριώτες και προδότες νεοεποχίτες, ας πει ο καθένας τελικά τι είναι ως προς την πατρίδα και όχι ως προς το κόμμα.
Έχω σιχαθεί να ακούω, «ανοχή είναι μια νέα κυβέρνηση που κληρονόμησε από την προηγούμενη», και ρωτώ σε τι ακριβώς είναι νέα η κάθε κυβέρνηση; Ο φερόμενος πράσινα άλογα ομογενής της διασποράς μέσα σε λίγους μήνες ήταν υπερβολικά ικανός να γονατίσει έναν λαό με τρόπο προσχεδιασμένο εδώ και πολλά χρόνια από ότι τελικά φαίνεται. Το κεφάλαιο συγκεντρώθηκε σε πολύ λίγα χέρια, η μεσαία τάξη με ποικίλους τρόπους συρρικνώθηκε, από ότι άκουσα 150.000μαγαζιά έκλεισαν, οι άνεργοι αγγίζουν το 1.200.000 και θα φτάσουν τα 2.000.000, το κοινωνικό πρόσωπο δολοφονήθηκε, η εθνική κυριαρχία μειώνεται, η οικογένεια πήρε μια ευρύτερη έννοια πολυεθνική και καναλική όπως οικογένεια BP ή mega, ενώ «οι χορτάτοι κηρύσσουν λιτότητα» γιατί θέλουν και άλλα, με τελικό στόχο, ας μην γελιόμαστε …………….ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. Όμως μπορούν να πάρουν ότι εμείς θα τους δώσουμε, γιατί όσοι ξεπούλησαν εξαπατώντας, κρύβοντας την αλήθεια, παραμυθιάζοντας, κλέβοντας και πολλά άλλα, σκοπό είχαν και έχουν να γονατίσουν το φρόνημα του Ελληνικού λαού. Δεν είμαστε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά κομματόσκυλα, είμαστε ότι χαρακτηρίζει έναν Έλληνα – και όλοι ξέρουμε τι είναι αυτό που μας διατήρησε ως έθνος - και είμαστε συγκρατούμενοι στον τόπο μας, γιατί η υπερχρέωση οδηγεί στην υποδούλωση, όπως αυτοί την εννοούν όμως και όχι όπως ο Έλληνας.

400 χρόνια σε ζυγό απέδειξαν ότι η ελευθερία είναι πάνω από όλα εσωτερική υπόθεση και ο αγώνας μας ο σημερινός έχει να κάνει με μια νέα φυλή που δεν υπάγεται σε φυλετικά δεδομένα αλλά ιδεολογικοθρησκευτικά και είναι οι νεοεποχίτες, ψάξτε και θα διαπιστώσετε πολλά. Η πολιτική έχει πολλούς νεοεποχίτες, τα κανάλια επίσης και θα ήταν καλό και αυτοί κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους, όπως επίσης και κάποιοι που έχουν εισχωρήσει στην Εκκλησία της Ελλάδος και το παίζουν μητροπολίτες, πατριάρχες και δεν ξέρω τι άλλο, διότι και η Εκκλησία ανήκει στον λαό του Θεού και όχι του μαμωνά. Λέω μαμωνά γιατί τα πάντα έχουν να κάνουν με τον νέο θεό που θέλει τους λαούς να γονατίσουν μπροστά του και μας το λένε θυσιαζόμαστε για τις τράπεζες.
Επικρατεί νεκρική σιγή γύρω μας, η ατμόσφαιρα είναι βαριά, το πιο σημαντικό όμως πιστεύω ότι είναι να σταθούμε πέρα από αυτήν γιατί αλλιώς δεν θα αντέξουμε, τώρα αρχίζουν όλα και είναι σημαντικό να αρχίζουμε και εμείς να παίρνουμε τις αποφάσεις μας σε ποιο στρατόπεδο τελικά θα βρισκόμαστε.

Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος..
Δηλαδή μην παλέψουμε μόνο για το κομμάτι ψωμί που ίσως μας δώσουν αντί της ψυχής μας.

Βασιλική Γραμματικογιάννη
7-5-2010ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ONLINE

Τούρκοι στην Αθήνα για δουλειές

Τουλάχιστον 70 επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό συνέδριο κατά την επίσκεψη Ερντογάν

ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ | Πέμπτη 29 Απριλίου 2010
Oι «τίγρεις της Ανατολίας» ετοιμάζονται για απόβαση στην Αθήνα. Τουλάχιστον 70 τούρκοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να έλθουν σε περίπου δύο εβδομάδες στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο μεγάλο επιχειρηματικό συνέδριο που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Ο τουρισμός και οι κατασκευές είναι οι βασικοί τομείς στους οποίους θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν, χωρίς να αποκλείουν την είσοδό τους και σε τράπεζες. Την ανάληψη της διοργάνωσης του συνεδρίου, τις εργασίες του οποίου θα κηρύξουν οι κκ. Γ. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αναλάβει ο ΣΕΒ. Η Αγκυρα δίνει μεγάλη βάση στη διεύρυνση της ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας, κάτι που επαναβεβαίωσε χθες ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Σινιρλίογλου ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αθήνα για συζητήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τούρκος υπουργός είπε στους συνομιλητές του ότι υπάρχει κεντρική εντολή να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο η αύξηση του όγκου του διμερούς εμπορίου. Ωστόσο ζητούν δύο πράγματα από την ελληνική πλευρά: Πρώτον, την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τους τούρκους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεύτερον, την κατάργηση της βίζας για μονοήμερα ταξίδια ώστε να διευκολυνθεί η τουριστική κίνηση κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να έλθουν στην Ελλάδα δεν θα προέρχονται από το παραδοσιακό οικονομικό κατεστημένο της Τουρκίας. Ανήκουν στη «νέα επιχειρηματική τάξη» που αναδύθηκε μετά το 2002, οπότε και ανήλθε στην εξουσία το ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του κ. Ερντογάν. Τα συμφέροντά τους εκφράζονται κυρίως από τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων (ΤUSΚΟΝ). Οι επιχειρηματίες αυτοί στην πλειονότητά τους προέρχονται από την κεντρική Ανατολία. Η ραγδαία αύξηση των δραστηριοτήτων τους, τα τελευταία χρόνια, σε διάφορους τομείς τούς έχει προσφέρει μεγάλη ρευστότητα, την οποία θέλουν να διοχετεύσουν σε ξένες επενδύσεις. Ο τομέας των κατασκευών, όπου ήδη έχουν κερδίσει προσοδοφόρες δουλειές στο Ιράκ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, θεωρείται από αυτούς προνομιακός για συνεργασία με την Ελλάδα. Μεγάλη έμφαση δίνεται επίσης στον τουρισμό. Οι τούρκοι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν, αν συνεργαστούν για την προσέλκυση πακέτων τόσο από αναδυόμενες τουριστικές αγορές (π.χ. Κίνα) όσο και από πιο παραδοσιακές αγορές (π. χ. χώρες της Δυτικής Ευρώπης).
kathimerini.gr http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/05/2010_336132

Κυριακή 2 Μάη 2010 Σελίδα 16 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Στο παζάρι τα σύνορα στο Αιγαίο;
Μια σύντομη αναδρομή στους σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία των ελληνοτουρκικών διενέξεων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ένα πλέγμα αλληλοτροφοδοτούμενων ζητημάτων συνθέτουν το πλαίσιο των ελληνοτουρκικών τριβών στο Αιγαίο, όπως αυτές ορίζονται από τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων (χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος, δικαίωμα άμυνας των νησιών, υφαλοκρηπίδα - αποκλειστική οικονομική ζώνη) και αρμοδιοτήτων (FIR, δηλαδή έλεγχος των πτήσεων που επεκτείνεται στο διεθνή εναέριο χώρο, έρευνα και διάσωση κλπ.). Συνισταμένη των τουρκικών διεκδικήσεων σε θάλασσα και αέρα είναι η αναθεώρηση του υπάρχοντος «στάτους», με αντανάκλαση στα υφιστάμενα σύνορα.

Η πορεία των διευθετήσεων στο Αιγαίο, μετά το 1974, καθορίζεται από μια σειρά ελληνοτουρκικές συμφωνίες κορυφής. Πάνω σ' αυτά τα δεδομένα, που φέρουν διακριτή τη σφραγίδα της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας, αναμένεται να κινηθούν και οι συνομιλίες κατά την προγραμματισμένη για τις 14-15 Μάη επίσκεψη στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν. Ανάμεσα σε άλλες, ξεχωρίζουν οι εξής συμφωνίες: Το Πρακτικό της Βέρνης (μετά την κρίση με το «Χόρα»), το Νοέμβρη 1976 μεταξύ Κ. Καραμανλή και Σ. Ντεμιρέλ, με το οποίο δεσμεύονταν οι δύο χώρες να μην προβούν σε ενέργειες που θα παρενοχλούσαν τις διαπραγματεύσεις. Ουσιαστικά πάγωσαν έκτοτε οι ενέργειες για έρευνα και εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου πέρα από τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων από τις ηπειρωτικές ακτές. Η συμφωνία του Νταβός (μετά την κρίση του 1987 με το «Σισμίκ»), το Φλεβάρη του 1988 μεταξύ Α. Παπανδρέου και Τ. Οζάλ, με την οποία οι δύο χώρες συμφωνούν να περιορίσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα για ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου στην αιγιαλίτιδα ζώνη τους. Δηλαδή επαναβεβαίωση του πρακτικού της Βέρνης. Η συμφωνία της Μαδρίτης τον Ιούλη του 1997 (μετά την κρίση των Ιμίων το Γενάρη του 1996), μεταξύ Κ. Σημίτη και Σ. Ντεμιρέλ, με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει «τα ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας» στο Αιγαίο και δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, όπως θα μπορούσε να θεωρηθεί η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων (έρευνες στην υφαλοκρηπίδα, επέκταση χωρικών υδάτων κλπ.). Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το Ελσίνκι, οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης το Δεκέμβρη του 1999, όπου στα πλαίσια της ενεργοποίησης της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας η Ελλάδα αποδέχθηκε την ύπαρξη προς διευθέτηση «συνοριακών διαφορών».
Κομβικό σημείο η υφαλοκρηπίδα
Κομβικό σημείο για τις ελληνοτουρκικές προστριβές στο Αιγαίο αποτελεί η εκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας. Δηλαδή, το δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης του βυθού και του υπεδάφους του στη θαλάσσια περιοχή πέρα από τα χωρικά ύδατα της κάθε χώρας, που είναι ο βυθός των διεθνών υδάτων. Για πρώτη φορά τέθηκε θέμα υφαλοκρηπίδας από την Τουρκία την 1η Νοέμβρη 1973, όταν η τουρκική κυβέρνηση δημοσίευσε απόφαση και χάρτη όπου εκχωρούσε το μισό περίπου Βόρειο Αιγαίο (περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας) στην τούρκικη κρατική εταιρεία πετρελαίων για έρευνα και εκμετάλλευση. Στον πυρήνα της τουρκικής διεκδίκησης επί της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου βρίσκεται ο ισχυρισμός ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και κατά συνέπεια η οριοθέτησή της στο Αιγαίο πρέπει να γίνει με βάση τη μέση γραμμή από βορά προς νότο, μεταξύ τουρκικών παραλίων και των απέναντι παραλίων της ηπειρωτικής Ελλάδας. Είναι η γνωστή γραμμή του 25ου Μεσημβρινού, που έχει τεθεί ως όριο των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο (υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα και διάσωση, επιχειρησιακός έλεγχος κλπ.). Τυχόν υιοθέτηση αυτής της λύσης θα σήμαινε ότι τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα περιβάλλονται από τουρκική υφαλοκρηπίδα. Δηλαδή, ανάμεσα στα ελληνικά νησιά θα υπάρχουν τουρκικές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους και την άμυνα της χώρας, σε συνδυασμό και με τις άλλες τουρκικές διεκδικήσεις (χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος, αποστρατιωτικοποίηση νησιών).

Η προσφυγή στη Χάγη
Η Τουρκία προτείνει «πολιτική» λύση, δηλαδή οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας όχι με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που δίνουν στα νησιά υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), αλλά με βάση τη διμερή διαπραγμάτευση. Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο για συνεκμετάλλευση των αμφισβητούμενων περιοχών («γκρίζες ζώνες»), δηλαδή όλων εκείνων των περιοχών όπου υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν αναφέρονται ονομαστικά στις Συνθήκες με τις οποίες μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα από το 1821 και μετά. Από την ελληνική πλευρά προβάλλεται η θέση ότι το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο αποτελεί το μόνο ζήτημα προς διευθέτηση και η διαδικασία που προτείνεται είναι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η υπόθεση της παραπομπής στη Χάγη άνοιξε στις 27 Γενάρη 1975, όταν η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε για πρώτη φορά επίσημα την πρόταση προς την κυβέρνηση της Τουρκίας. Ωστόσο, το θέμα της υφαλοκρηπίδας σχετίζεται άμεσα με όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων στο Αιγαίο και κυρίως με το ζήτημα των χωρικών υδάτων, αλλά και με το μεταγενέστερο θέμα που κατασκεύασε η Τουρκία, αυτό της κυριαρχίας στις «γκρίζες ζώνες». Είναι προφανές ότι η Τουρκία θα διεκδικήσει για τις περιοχές που θα χαρακτηριστούν ως τουρκική υφαλοκρηπίδα να ασκεί επίσης τον έλεγχο του εναέριου χώρου, την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης, αλλά και τον επιχειρησιακό έλεγχο, αφού θα επικαλείται την προστασία και την ασφάλεια των «ζωτικών» της συμφερόντων. Ετσι, η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας θα δημιουργήσει νέα σύνορα στο Αιγαίο και θα αλλάξει το σημερινό «στάτους». Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσφυγή στη Χάγη είναι να συμφωνήσουν οι δύο χώρες για το ποια θέματα θα παραπέμψουν και να δεσμευτούν εκ των προτέρων ότι είναι αποδεκτή η όποια κρίση του Δικαστηρίου. Αυτό είναι το λεγόμενο «συνυποσχετικό». Ουσιαστικά, η υπογραφή του συνυποσχετικού σημαίνει εκ των προτέρων κλείσιμο του θέματος του πλάτους των ελληνικών χωρικών υδάτων. Δηλαδή, ή επέκτασή τους στα 12 μίλια ή δέσμευση για παραμονή τους στα 6 μίλια ή διμερής διαπραγμάτευση Ελλάδας - Τουρκίας για επιλεκτική επέκταση κατά περιοχή, με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας. Συνυποσχετικό σημαίνει ακόμα «κλείσιμο» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο του θέματος των «γκρίζων ζωνών». Δηλαδή, συμφωνία όχι μόνο επί της διαδικασίας, αλλά και επί της ουσίας που αγγίζει τον πυρήνα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Υπό τη σκιά του «κάζους μπέλι»
Αξίζει να αναφέρουμε πως εάν το εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων γίνει 12 μίλια από 6 μίλια που είναι τώρα, εκ των πραγμάτων συρρικνώνεται η έκταση των διεθνών χωρικών υδάτων και αντίστοιχα της υφαλοκρηπίδας προς διευθέτηση, γιατί τα ελληνικά χωρικά ύδατα είτε θα καλύψουν - λόγω επέκτασής τους - μεγάλο μέρος των διεθνών υδάτων, ο βυθός των οποίων είναι η υφαλοκρηπίδα, είτε θα «εγκλωβίσουν» ένα άλλο μέρος των διεθνών υδάτων. Σε αυτό βοηθάει η γεωγραφική διάταξη των ελληνικών νησιών που σχηματίζουν έναν «κλοιό» περιμετρικά του Αιγαίου και απέναντι στα τουρκικά παράλια. Σε επίπεδο Διεθνούς Δικαίου, το θέμα της υφαλοκρηπίδας αντιμετωπίστηκε αρχικά το 1958 με τη Σύμβαση της Γενεύης και τελικά από το 1982 με τη νέα Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Μοντέγκο Μπέι, που κωδικοποιήθηκε ως Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας το 1994 και επικυρώθηκε από την Ελλάδα το 1995, οπότε και εκδηλώθηκε η τουρκική απειλή περί «κάζους μπέλι» (αιτία πολέμου) αν ασκηθεί το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων. Ως ανώτατο εύρος της υφαλοκρηπίδας ορίζονται τα 200 μίλια από τα όρια των χωρικών υδάτων, πράγμα που στο Αιγαίο είναι πρακτικά ανεφάρμοστο, αφού δεν το επιτρέπει η περιορισμένη του έκταση και οι αποστάσεις ανάμεσα στις απέναντι ακτές είναι πολύ μικρότερες. Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Ετσι το «κάζους μπέλι» παραμένει εν ισχύι. Κάτω από αυτή την απειλή, έρχεται στην Αθήνα σε δύο βδομάδες για να διαπραγματευτεί για το Αιγαίο ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ

Κομισιόν: Στο 4% η ύφεση, στο 12%
η ανεργία το 2010 στην Ελλάδα
Στο 4% του ΑΕΠ εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα ανέλθει η ύφεση στην Ελλάδα φέτος και στο 2,6% το 2011, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσθετα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στις 2 Μαΐου. Παρουσιάζοντας τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν για τις 27 χώρες της ΕΕ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν επεσήμανε ότι καθώς η μεγαλύτερη προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής θα γίνει τα δύο πρώτα χρόνια, βραχυπρόθεσμα θα υπάρξει συρρίκνωση της οικονομίας, η οποία θα επηρεάσει και το δείκτη απασχόλησης. Ειδικότερα, η Κομισιόν εκτιμά ότι ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στο 12% το 2010 και στο 13,5% το 2011. Ωστόσο, ο κ. Ρεν σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει το τελευταίο τρίμηνο του 2011, κάτι το οποίο θα επηρεάσει θετικά και την απασχόληση. Όπως εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα θα επανέλθει δειλά το 2012 και θα αυξηθεί το 2013 και το 2014. Ερωτηθείς αν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμπαρασύρει κι άλλες χώρες του ευρώ, όπως την Ισπανία και την Πορτογαλία, απάντησε ότι «η Ελλάδα είναι μοναδική και ειδική περίπτωση», προσθέτοντας πως καμία άλλη χώρα δεν έδωσε κατ' επανάληψη ψευδή στατιστικά στοιχεία. Σχετικά με τα σενάρια στον Τύπο που έφεραν την Ισπανία να ζητάει οικονομική βοήθεια, ο κ. Ρεν τα χαρακτήρισε υπερβολικά και τα απέρριψε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι η Ισπανία δεν έχει καμία ανάγκη από οικονομική βοήθεια.

Επεσήμανε ακόμη χαρακτηριστικά την ανάγκη να σβηστεί η φωτιά που άναψε στην Ελλάδα «πριν εξαπλωθεί στο δάσος». Αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης, δήλωσε ότι, σύμφωνα με προσεκτικές εκτιμήσεις της Επιτροπής, η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές σε 18 μήνες, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τα δύο επόμενα χρόνια η χώρα δεν θα χρειαστεί να απευθυνθεί στις αγορές για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, διότι τις ανάγκες της θα καλύψουν πλήρως η ευρωζώνη και το ΔΝΤ . Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι τα 110 δισ. ευρώ που διαθέτει ο μηχανισμός στήριξης είναι αρκετά για να καλύψουν τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας. Προέβλεψε, ωστόσο, ότι αν υπάρξουν πρόσθετες ανάγκες, ως ένα βαθμό θα καλυφθούν. «Το κοινό πρόγραμμα ΕΕ και ΔΝΤ με το οποίο συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση είναι ένα πολυετές πρόγραμμα που αφήνει στην Ελλάδα αρκετό χρόνο, προκειμένου να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της και να ανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της», τόνισε. Υπογράμμισε επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα ότι «η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολύ σημαντικά βήματα για τη δημοσιονομική προσαρμογή και για τη μεταρρύθμιση του κράτους». Σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάκαμψη στην ΕΕ δήλωσε ότι παραμένει αδύναμη και εύθραυστη, καθώς και ότι συνεχίζει να συνοδεύεται από ένα αίσθημα αβεβαιότητας, το οποίο προκαλούν οι «εντάσεις» που παρατηρούνται στις αγορές ομολόγων. Ειδικότερα, για το σύνολο της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η ανάπτυξη το 2010 θα φτάσει το 0,9% του ΑΕΠ (έναντι 0,7% που ήταν η εκτίμηση της Επιτροπής στις φθινοπωρινές της προβλέψεις), ενώ το 2011 θα αυξηθεί στο 1,5% του ΑΕΠ. «Η βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης φέτος είναι πολύ καλό νέο για την ΕΕ», ανέφερε ο Όλι Ρεν, τονίζοντας, ωστόσο, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και παρακολούθηση των κινδύνων που απειλούν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεσπάθωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης στον επίλογο της συζήτησης για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα. Μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, και με δεδομένη την ενόχλησή του για τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε ανήμερα την Πρωτομαγιά από πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά των ΜΜΕ «για την κακοποίηση», όπως χαρακτηριστικά είπε ότι υπέστη. «Δεν φοβάμαι να κυκλοφορώ και κανείς δε θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα να συμμετέχω σε εκδηλώσεις μνήμης, όπως η εργατική Πρωτομαγιά. Είμαι ελεύθερος πολίτης και δεν θα με κάνει κανείς να ντραπώ για αυτό», δήλωσε οργισμένος ο Απ. Κακλαμάνης. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των ιδιοκτητών ΜΜΕ καταλογίζοντάς τους το γεγονός ότι «φιμώνουν τον ελεύθερο δημοκρατικό λόγο του κοινοβουλίου, αφού αυτός δεν περνά πλέον μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση». «Οι καναλάρχες και τα ΜΜΕ δεν πλήρωσαν «φράγκο» στα ασφαλιστικά ταμεία», πρόσθεσε. Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που, κατά την ομιλία του, παρομοίασε τη Βουλή με θέατρο. «Δεν είναι θέατρο αυτό, κύριε Τσίπρα», είπε απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Συνασπισμού, «είναι ένα μεγάλο ελεύθερο δημοκρατικό φόρουμ. Από εμάς εξαρτάται εάν τούτο το φόρουμ πάθει έμφραγμα. Γιατί μετά το έμφραγμα ακολουθεί σίγουρα ο θάνατος», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.


ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGA, STAR, ALTER, ALPHA …………………Η ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΥΠΟΥ ΥΕΝΕΔ ………..ΧΟΥΝΤΑ ………..
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες

''ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ανατολικές θρησκείες - Ν. ΕΠΟΧΗ Αντίχριστος ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Βαρθολομαίος: «Υπακοή» στη Νέα Τάξη (Οικουμενισμός) ΒΑΤΙΚΑΝΟ Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ 666 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ εθνικα θεματα εθνικη προδοσια Ειρήνη ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ελευθεροτεκτονισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΡΤ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ η έννοια της ολότητας ΗΠΑ και οι μασονικές καταβολές θαυματα ιατρικα ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ισλαμ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Νέα Εποχή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Πειραιώς κ. Σεραφείμ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ προφητειες ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΚΗΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ υγεια Χρυσή Αυγή Earthlings - Η οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα Illuminati O Αιώνας του Εαυτού Skull and Bones CFR Λέσχη Μπίλντερμπεργκ St. John the Baptist Monastery at Essex

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
π.Σωφρόνιος Σαχάρωφ