>"
Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

ΚΑΥΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ " "

Γιώργο παπανδρέου, είσαι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας των τεσσάρων αυτών αθώων ανθρώπων.
1.Με το λαϊκισμό σου δεν άφησες τον Καραμανλή επί 5 χρόνια να πάρει οποιοδήποτε σοβαρό μέτρο για την οικονομία.
2.Προεκλογικά φούντωσες τις προσδοκίες του λαού και έταζες λαγούς με πετραχήλια, παρόλο που ήξερες ότι δεν μας παίρνει.
3.Κορόιδεψες το λαό που σε εμπιστεύθηκε και τώρα έρχεσαι, με τις πιό αστείες δικαιολογίες, να μας πείς ότι φταίνε οι κερδοσκόποι, οι γερμανοί, η νέα δημοκρατία και ένα σωρό παραμύθια της χαλιμάς.
4.Επί 7 μήνες χασομεράνε τα υπουργεία σου και βυθιζόμαστε ακόμη περισσότερο στα σκατά του χρέους. Το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να ελληνοποιήσουν τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.
5.Μας έχεις ρεζιλέψει σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα έχει γίνει κράτος-παρίας και παράδειγμα προς αποφυγή.
Μέσα σε λίγους μήνες έχεις κάνει την Ελλάδα ένα καζάνι που βράζει. Έχεις στρέψει τους ιδιωτικούς υπαλλήλους εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, έχεις στρέψεις του ελεύθερους επαγγελματίες εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και έχεις στρέψει τους δημόσιους υπάλληλους εναντίον όλων.
Έβαλες φωτιά στην Ελληνική κοινωνία.
Για όλα τα παραπάνω, Γιώργο Παπαντρέου, είσαι ο ηθικός αυτουργός των χθεσινών επεισοδίων και βέβαια της δολοφονίας αυτών των 4 ανθρώπων.
ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ.
Θα πληρώσεις, να μην έχεις καμμία αμφιβολία.


“Αυτός ο κόσμος δεν τρομοκρατείται”

Ανώνυμη επιστολή που έχει δημοσιευτεί σε διάφορα sites.

Ο συγγραφέας της εμφανίζεται ως "εργαζόμενος στη Marfin Bank"

Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μήνυμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.


Και το ερώτημα απευθύνεται και στον κατά επιθυμία εκπρόσωπο μιας ¨Εθνικής¨ Αστικής Τάξης της Ελλάδας που την ψάχνουμε από το 1821 και δεν την βρίσκουμε …, στον κ. Βγενόπουλο.


Γιατί δεχθήκατε κ. Βγενόπουλε να δουλεύουν υπάλληλοι στα υποκαταστήματα σας , και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας που θα εξελισσόντουσαν όλες οι μεγάλες διαδηλώσεις ;

Είχατε τόσο ανάγκη των υπηρεσιών τους αυτή την ημέρα ακριβώς ή με αυτό τον τρόπο θέλατε να εκδηλώσετε την περιφρόνηση σας ενάντια στην διαφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων εργαζομένων ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης , τα οποία εκτός των άλλων , έχουν σαν στόχο την διάσωση της παρασιτικής λειτουργίας της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνικών τραπεζών ;;;

Σε κάθε περίπτωση οι τραγικά αδικοχαμένοι πολίτες είναι ¨θανόντες εν υπηρεσία¨ και οφείλετε μια τεράστια χρηματική αποζημίωση στους οικείους τους , γεγονός που δεν σας απαλλάσσει από την ηθική σας ευθύνη , για την επιμονή στην υπεράσπιση των ταξικών σας συμφερόντων , ακόμα και σε συνθήκες παλλαϊκής εξέγερσης .

Μην ψαρώσουμε με τον οχετό της συντηρητικής προπαγάνδας που θα προσπαθήσει με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός , να αντιστρέψει τις αιτίες που οδηγούν στην κοινωνική κρίση και τον θάνατο , είτε από πυρκαγιές και ασφυξία , είτε από ανεργία και πείνα , είτε από ψυχολογικό μαρασμό και αυτοκτονίες …

Εάν δεν υπήρχε η διαρκής καταβαράθρωση των κοινωνικών κατακτήσεων ενός αιώνα , εάν δεν υπήρχε η επίθεση της Ε.Ε./ Γερμανίας και του Δ.Ν.Τ. των ΗΠΑ κατά του ελληνικού λαού , εάν δεν υπήρχαν οι ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι τραπεζίτες , δεν θα υπήρχαν ούτε διαδηλώσεις , ούτε κατευθυνόμενοι ή μη αναρχικοί .

Και για τα σημερινά θύματα , ο δολοφόνος βρίσκεται στις τάξεις της κυβέρνησης η οποία με τις πολιτικές της μαραζώνει τις ψυχές και οπλίζει τα χέρια ¨πραιτοριανών¨ και θυμάτων …

Να μην χυθεί άλλο άδικο αίμα , έξω το Δ.Ν.Τ.- επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και των όρων ¨δημοσιοοικονομικής σταθερότητας ¨ ,

Κάτω η Κυβέρνηση που υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με λανθασμένες εκτιμήσεις και ψεύτικες υποσχέσεις ,

Δημοψήφισμα ή Εκλογές , για να αναλάβουμε όλοι συνειδητά τις ευθύνες μας.


Tηλεοπτικά λαμόγια!‏...

Η Βουλή των Ελλήνων έχει διάφορα κτίρια στη περιοχή του Συντάγματος και είναι πράγματι ευτύχημα που οι διαδηλωτές δεν κατάλαβαν που ακριβώς βρίσκονται. Δεν μιλάω μόνο για τους κουκουλοφόρους τους οποίους όλους καταδικάζουμε. Οι διαδηλωτές - κότες που πετούσαν πέτρες όχι σε αστυνομικούς αλλά σε κοπελίτσες και κυριούλες υπαλλήλους της Βουλής δεν ήταν κουκουλοφόροι.
Αν οι τρεις νεκροί ήταν υπάλληλοι της Βουλής, ο κ. Ευαγγελάτος, ο κ. Χατζηνικολάου, ο ευφυέστατος κ. Καψής και οι υπόλοιποι μεγαλοδημοσιογράφοι που τόσο καιρό επιτίθενται με σθένος στους υπαλλήλους της Βουλής και αφήνουν στο απυρόβλητο τους μεγαλοκαρχαρίες του Δημοσίου θα αναλάμβαναν την ευθύνη της ηθικής αυτουργίας;;;Λαμόγια της τηλεόρασης!!!
Γ.Π.Τ.


ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

Να δείτε που θα το ακούσουμε κι αυτο: Ο κόσμος φταίει που βγήκε στους δρόμους να εκφράσει την αντίθεσή του στα απάνθρωπα μέτρα. Αυτοί φταίνε που έπεσε το Ευρώ και που γίναν έκτροπα και που θα γίνουμε Αργεντινή!

Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι! Και ούτε καν: Εμείς οι ίδιοι τους το χαρίσαμε!

Η ελληνική πτώχευση και η διάλυση της Ευρωζώνης

Την ώρα που 150.000 Έλληνες διαδηλωτές έλεγαν «όχι» στο διεθνές σχέδιο «διάσωσης» της χώρας, σε μια μαζική διαδήλωση με θλιβερή κατάληξη τον τραγικό θάνατο τριών υπαλλήλων της Marfin Egnatia Bank, επιφανείς οικονομολόγοι λένε το δικό τους «όχι» στα… μαθηματικά του σχεδίου διάσωσης, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί αναπόφευκτα τη χώρα σε χρεοκοπία και την Ευρωζώνη σε ισχυρές διαλυτικές πιέσεις
Οι Γερμανοί τραπεζίτες λένε από την πλευρά τους το δικό τους «όχι» σε σενάρια παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με μέτρα που θα ισοδυναμούν με μαζική εκτύπωση χρήματος για την έξοδο της Ευρωζώνης από την παρούσα κρίση υπερχρέωσης, παρότι αυτήν ακριβώς την οδό ακολουθούν εδώ και πολύ καιρό η Fed και η Τράπεζα της Αγγλίας.
Ο Άξελ Βέμπερ, εκπρόσωπος της Μπούντεσμπανκ στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και πιθανότερος διάδοχος του Ζαν Κλωντ Τρισέ, δήλωσε χθες σε ομιλία του στην Στουτγκάρδη, ότι «η θεμιτή επιδίωξη της αποφυγής φαινομένων μετάδοσης της κρίσης στο ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα δεν δικαιολογεί τη χρήση όλων των μέσων πολιτικής. Μέτρα που καταστρέφουν τις θεμελιώδεις αρχές της νομισματικής ένωσης και την εμπιστοσύνη των πολιτών θα ήταν εσφαλμένα και μακροπρόθεσμα θα είχαν υψηλότερο κόστος για την οικονομία».
Αυτή ήταν η δογματική απάντηση των Γερμανών τραπεζιτών στο όλο και πιεστικότερο αίτημα αρκετών παραγόντων της αγοράς, να παρέμβει η ΕΚΤ με μαζικές αγορές ελληνικών και άλλων περιφερειακών ομολόγων της Ευρωζώνης, προκειμένου να σταθεροποιήσει το σύστημα, όπως έχουν κάνει ήδη η Τράπεζα της Αγγλίας και η Fed, που δεν έχουν τις ίδιες ιδεολογικές εμμονές κατά των μέτρων μείωσης του χρέους μέσω γενναίων δόσεων πληθωρισμού, όπως έχουν για ιστορικούς λόγους οι Γερμανοί ομόλογοί τους, επειδή η Γερμανία είχε στη διάρκεια του 20ου αιώνα δύο επώδυνα επεισόδια υπερπληθωρισμού.
Πάντως, επιφανείς οικονομολόγοι απορρίπτουν τη γερμανική συνταγή της παροχής δανείων με σχετικά υψηλό κόστος στην Ελλάδα και την επιβολή ακραίας πολιτικής λιτότητας. Ο Γουίλεμ Μπούιτερ, πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας, σύμβουλος της ΕΚΤ και τώρα κορυφαίος οικονομολόγος της Citigroup, τονίζει ότι στην πραγματικότητα οι αποφάσεις της περασμένης Κυριακής δεν οδηγούν στη σωτηρία της χώρας, αλλά σε μια επώδυνη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους, που μετατίθεται χρονικά το 2011, αντί να γίνει στην παρούσα φάση.
Ο ίδιος λέει, σε σημείωμα που μοίρασε σε πελάτες της Citigroup, ότι αυτό δεν αποτελεί δική του πρόβλεψη, αλλά ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί: «μια αναδιάρθρωση του χρέους με μείωση της παρούσας αξίας του έγινε αναπόφευκτη, όταν οι χώρες της Ευρωζώνης αποφάσισαν να δανείσουν την Ελλάδα με κόστος 300 με 400 μονάδες υψηλότερο από την απόδοση των swaps ίδιας διάρκειας».
Κίνητρο για στάση πληρωμών…
Η απόφαση της Κυριακής είναι γεμάτη λάθη, κατά τον Μπούιτερ, καθώς η Ελλάδα υποχρεώνεται να κάνει δραματικές δημοσιονομικές περικοπές για να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, όταν πια το χρέος της θα έχει φθάσει το 150% του ΑΕΠ. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που δεχθούν τότε οι αγορές να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα με κόστος περίπου 5%, όσο θα είναι και το κόστος άντλησης χρηματοδοτήσεων από το διεθνή μηχανισμό, πάλι η χώρα θα πρέπει να πληρώνει το 7% του ΑΕΠ μόνο για τους τόκους του χρέους, με συνέπεια να οδηγείται σε οικονομική στασιμότητα διαρκείας. «Η μόνη διέξοδος θα ήταν μια μαζική έκρηξη παγκόσμιας ζήτησης για ούζο και φέτα», λέει ειρωνικά ο Μπούιτερ.
Έτσι, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι κάνουν ελκυστική για την Αθήνα τη στάση πληρωμών: ο συνδυασμός εξαιρετικά υψηλού χρέους και μηδενικών τρεχουσών δανειακών αναγκών «είναι ακριβώς οι συνθήκες που κάνουν τη στάση πληρωμών απόλυτα λογική συμπεριφορά μιας χρεωμένης χώρας», σημειώνει χαρακτηριστικά. Με απλά λόγια, αν η ελληνική κυβέρνηση έχει το 2013 καταφέρει να καλύπτει τα τρέχοντα έξοδά της, πλην τόκων, χωρίς να δανείζεται, για ποιο λόγο να συνεχίσει μια αδιέξοδη προσπάθεια δανεισμού για να πληρώνει τους τόκους του χρέους και να μην σταματήσει την εξυπηρέτησή του, ζητώντας… θυσίες από τους κατόχους ομολόγων;
Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι αγορές θα ενσωματώσουν αυτό τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών στη στάση τους έναντι της Ελλάδας και δεν θα δανείζουν τη χώρα ούτε μετά το 2012, όπως υπολογίζουν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης. Έτσι, αντί να μπορέσει η χώρα από το 2012 να επανέλθει στις αγορές για δανεισμό, θα επανέλθουν αντίθετα οι ισχυρές πιέσεις να παραταθεί επ’ αόριστον η διεθνής χρηματοδότηση, καθώς τα κόστη δανεισμού από τις αγορές θα είναι απαγορευτικά γι την Ελλάδα. Παρότι, λοιπόν, το κόστος του 5% είναι χαμηλότερο από το τρέχον κόστος δανεισμού της Ελλάδας από τις αγορές, δεν παύει να είναι εξαιρετικά υψηλό και να καθιστά μη βιώσιμη την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.
Όσο περισσότερο αργήσει το αναπόφευκτο «κούρεμα» των απαιτήσεων των πιστωτών της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Μπούιτερ, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το «ψαλίδισμα»: σήμερα θα ήταν αρκετό ένα «κούρεμα» 30% για να γίνει βιώσιμη η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά θα προκαλούσε μεγάλη πίεση για «ένεση» κεφαλαίων στις γερμανικές, τις γαλλικές και τις ελληνικές τράπεζες, γι’ αυτό και δεν το δέχθηκαν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, προτιμώντας με το διεθνές σχέδιο χρηματοδότησης να μεταφέρουν ένα μέρος των βαρών από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα, για να δώσουν περιθώρια ελιγμών στο τραπεζικό σύστημα.
Όμως, το «κούρεμα» των απαιτήσεων θα είναι αναπόφευκτο και πλέον το ποσοστό του 30% δεν θα είναι αρκετό για να γίνει βιώσιμη η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. «Να περιμένετε ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση το 2011», καταλήγει στην ανάλυσή του ο Μπούιτερ, συνιστώντας ουσιαστικά στους πελάτες της Citigroup την πολιτικού της άμεσης αποχώρησης από την ελληνική αγορά ομολόγων, για να αποφύγουν τις πρόσθετες ζημιές.
Διαλυτικά φαινόμενα…
Σε μακροσκελές άρθρο του, το έγκυρο περιοδικό Risk Magazine παραθέτει πλήθος σεναρίων διάλυσης της Ευρωζώνης, υπό το βάρος της υπερχρέωσης των χωρών του Νότου. Όπως τονίζει το περιοδικό, η γερμανική συνταγή της ακραίας λιτότητας σε αυτές τις χώρες, ακόμη και αν θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τα ελλείμματα είναι πολιτικά αδιέξοδη: στην Λιθουανία, όπου εφαρμόσθηκε η ίδια συνταγή, το ΑΕΠ μειώθηκε πέρυσι σχεδόν κατά 20% και τέτοια ποσοστά ύφεσης θα προκαλέσουν την εξέγερση των πληθυσμών των χωρών του Νότου (σ.σ.: το άρθρο συντάχθηκε πριν τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα…).
Επιπλέον, τονίζει το περιοδικό, τα ακραία προγράμματα λιτότητας που επιδιώκει να επιβάλλει η Γερμανία, θα μειώσουν σε τέτοιο βαθμό το ΑΕΠ, που θα καταλήξουν βραχυπρόθεσμα σε υψηλότερους δείκτες ελλείμματος και χρέους προς το ΑΕΠ και σε υψηλότερα κόστη χρηματοδότησης από τις αγορές, που θα προκαλέσουν ασφυξία στις κυβερνήσεις.
Από την άλλη πλευρά, το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας, ή της χρεοκοπίας οποιασδήποτε άλλης περιφερειακής χώρας, θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη, αφού θα προκαλούσε μαζική έξοδο κεφαλαίων από την αγορά ομολόγων. Ένα άλλο, εξίσου καταστροφικό σενάριο, θα ήταν η έξοδος χωρών με αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους τους από την Ευρωζώνη: ο Τζούλιαν Γουάισμαν, οικονομολόγος που έχει εργασθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας, αναφέρει ότι θα ήταν εξαιρετικά υψηλό το κόστος της αποχώρησης, καθώς αν επιχειρούσε η ελληνική κυβέρνηση να δραχμοποιήσει τα χρέη θα κατέστρεφε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού συστήματος και θα οδηγούσε τη χώρα σε πλήρη διεθνή απομόνωση.
Ένα άλλο σενάριο για τις χώρες με τεράστιο εξωτερικό χρέος, θα ήταν η χρήση δύο νομισμάτων: του ευρώ για τις εξωτερικές συναλλαγές και ενός εθνικού νομίσματος για τις εσωτερικές πληρωμές. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που προτείνονται για την έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση υπερχρέωσης ούτε εύκολες είναι, ούτε σύντομα θα υπάρξει λύση. Όπως σημειώνει αναλυτής του Κάρνεγκι που μίλησε στο Risk Magazine, όλες οι μεγάλες κρίσεις των τελευταίων ετών, από την κρίση της Ασίας μέχρι την τελευταία κρίση που κλιμακώθηκε με την κατάρρευση της Lehman, είχαν αρκετά στάδια και έριξαν πολλά «ντόμινο» πριν αρχίσει να ξεκαθαρίζει η έκβασή τους…

 Άρον άρον κρέμασον αυτούς


Μας οδηγούν προς την καταστροφή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Να το θυμάστε αυτό !
Η Πρόβλεψη από το 2000 !
Ο Ζαν Ζιγκλέρ στο σπουδαίο του βιβλίο «η ιδιωτικοποίηση του κόσμου και οι νέοι κοσμοκράτες» , συνοψίζει τον νέο μεσαίωνα στον οποίο εισέρχεται ο κόσμος μας.
Ο Jean Ziegler είναι αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Επιτροπής, με μια θέση εμπειρογνώμονα σε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα.
Γράφει σε βιβλίο του TO 2000 :
«……Η ιδιωτικοποίηση του κόσμου εξασθενίζει τη ρυθμιστική ικανότητα των κρατών.
Θέτει υπό κηδεμονία τα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις..
Στερεί από τη σημασία τους τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και σχεδόν όλες τις λαϊκές ψήφους..
Απογυμνώνει από τη ρυθμιστική τους εξουσία όλους τους δημόσιους θεσμούς.
Σκοτώνει το νόμο……».


Αλήθεια, πόσο τα παραπάνω, ξεφεύγουν από τη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα ;

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Θα ήθελα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε και οι ψυχές των Ελλήνων είναι πληγωμένες να έβλεπα τον Αρχιεπίσκοπό μας αντί να λέει:
«Η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και απαραβίαστη. -συμφωνούμε είμαστε πιστοί χριστιανοί-Ουδείς δικαιούται να τη θυσιάζει στο βωμό οιασδήποτε σκοπιμότητας--συμφωνούμε. Άλλο η θεμιτή διαμαρτυρία και άλλο η ωμή βία που καταλήγει σε δολοφονίες -συμφωνούμε αλλά μόνο αυτά έχεις να πεις μήπως αποκλειστικά φταίει ο κόσμος για ότι έγινε, δεν φταίει η τράπεζα, η αστυνομία, το κράτος, πάλι φταίει ο ταλαίπωρος λαός που πρέπει εσείς Σεβασμιώτατε να ανακουφίζετε και όχι να καλύπτετε τα εγκλήματα του κράτους; Δηλαδή αύριο αν μας επιδιώξουν να σφραγίσουν τον κόσμο τι θα μας πείτε; Ελάτε κοντά στον πονεμένο σας λαό Αρχιεπίσκοπε και πάψτε να προστατεύετε αυτό που ήδη έχει τελειώσει.»
Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προσθέτει: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσω την βαθύτατη οδύνη μου για τον τραγικό χαμό των τριών νέων συνανθρώπων μας. Αυτή την ώρα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά σύνεση, ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία».Η οδύνη θα έπρεπε να εκφραστεί και για το θάνατο χιλιάδων άλλων ανθρώπων που βρισκόταν στους δρόμους απελπισμένοι.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες

''ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ανατολικές θρησκείες - Ν. ΕΠΟΧΗ Αντίχριστος ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Βαρθολομαίος: «Υπακοή» στη Νέα Τάξη (Οικουμενισμός) ΒΑΤΙΚΑΝΟ Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ 666 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ εθνικα θεματα εθνικη προδοσια Ειρήνη ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ελευθεροτεκτονισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΡΤ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ η έννοια της ολότητας ΗΠΑ και οι μασονικές καταβολές θαυματα ιατρικα ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ισλαμ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Νέα Εποχή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Πειραιώς κ. Σεραφείμ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ προφητειες ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΚΗΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ υγεια Χρυσή Αυγή Earthlings - Η οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα Illuminati O Αιώνας του Εαυτού Skull and Bones CFR Λέσχη Μπίλντερμπεργκ St. John the Baptist Monastery at Essex

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
π.Σωφρόνιος Σαχάρωφ